Connect with us

EVENIMENT

Au fost selectate primele 50 de proiecte pentru finanţare prin Programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

Publicat

cladire risc seismic sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Primele 50 de proiecte depuse în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanţare, a anunţat, miercuri 1 martie 2023, Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Atilla.

Astfel, 19 instituţii de învăţământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuinţe, 4 clădiri administrative şi 3 unităţi de sănătate au fost incluse în lista celor care pot primi finanţare odată ce autorităţile locale depun documentele suplimentare necesare.

Clădirile sunt din Bucureşti, Argeş, Botoşani, Braşov, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Neamţ, Prahova, Timiş, Tulcea, Vaslui şi Vrancea, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 738 milioane de lei.

În urma includerii pe ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentaţia necesară în vederea încheierii contractelor de finanţare.

Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanţarea este asigurată din bani publici, se va derula procedura de achiziţie publică, iar după aceea pot începe lucrările de consolidare, se precizează un comunicat de presă al MDLPA.

Au fost selectate primele 50 de proiecte pentru finanţare prin Programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Când a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

Ministerul Dezvoltării derulează Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare şi 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanţarea este de 100%.

Locatarii clădirilor consolidate şi autorităţile locale nu vor fi nevoiţi să restituie banii, aminteşte MDLPA.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanţare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

Celelalte 316 proiecte dintre cele 366 de solicitări de includere în program au primit solicitări de clarificare şi sunt în etapa de evaluare.

Suplimentar clădirilor consolidate prin acest programul naţional, ministerul finanţează, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), alte 251 de clădiri, iar, prin Compania Naţională de Investiţii, 57 de clădiri. Agerpres

sursa foto: Facebook / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Patru din zece angajați din România, nemulțumiți de salariu. Cu ce venit spun că s-ar putea descurca românii

Publicat

patru din zece angajați din românia, nemulțumiți de salariu. cu

Patru din zece angajați din România sunt nemulțumiți de salariul actual: Aceștia resimt constant presiunea cheltuielilor zilnice, potrivit unui sondaj realizat recent.

Astfel, aproape 40% dintre angajații români se declară nemulțumiți de venitul actual, iar 70% resimt constant presiunea cheltuielilor de zi cu zi, arată un sondaj recent realizat pe un eșantion de peste 2.400 de persoane active pe piața muncii, scrie Mediafax.

Este vorba despre un sondaj eJobs, realizat pe 2 iulie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Norma didactică va crește cu două ore, a anunțat Ilie Bolojan. Precizări legate de bursele de merit

Publicat

norma didactică va crește cu două ore, a anunțat ilie

Norma didactică va crește cu două ore, a anunțat miercuri premierul Ilie Bolojan. De asemenea, el a făcut o serie de precizări legate de bursele de merit. 

”Vom propune creșterea normei didactice cu două ore, față de ceea ce avem astăzi în învățământul preuniversitar și universitar.

Aceasta înseamnă că din cele 40 de ore pe săptămână pe care un ccadru didactic trebuie să le petreacă la școală sau pentru școală, în loc de 16 ore la clasă va preda 18 ore, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Micii artiști clujeni, cele mai importante premii la Festivalul Internațional de Interpretare ”Ursulețul de Aur”

Publicat

ursuletul.jpeg

Kids Sing Academy din Cluj-Napoca a câștigat cele mai importante premii la Festivalul Internațional de Interpretare “Ursuletul de Aur” de la Baia-Mare desfășurat la sfârșitul lunii iunie.

”Cele mai importante premii ale competitiei care au ajuns la Kids Sing Academy sunt: Ariana Ticu, Irina Dărăban, Lucas Mureșan Alissa Popa & Andrada Pop, Antonia Mîrdan care au obtinut Trofeul categoriei.

De asemenea, elevii nostri au obtinut numeroase premii 1, 2,3,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei tineri care au dat 25 de spargeri în Alba Iulia și Sebeș în patru nopți, condamnați la închisoare cu executare

Publicat

trei tineri care au dat 25 de spargeri în alba

Trei tineri care au dat 25 de spargeri în Alba Iulia și în Sebeș au fost recent condamnați pentru furt calificat. În data de 30 iunie 2025, magistrații Judecătoriei Sebeș i-au condamnat pe aceștia la pedepse privative de libertate. 

Cele 25 de acte materiale au fost săvârșite în decursul a 4 nopți, respectiv în nopțile de 26 spre 27 noiembrie 2024, 5 spre 6 decembrie 2024, 13 spre 14 decembrie 2024 și 3 spre 4 ianuarie 2025.

În concret, s-a reținut că, în perioada 26…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe