Connect with us

EVENIMENT

Au fost semnate contractele de finanţare pentru infrastructură în spitale noi, prin PNRR

Publicat

semnare contracte ministrul sanatatii apararii captura video fb
sursa foto: captură video Facebook /  Ministerul Sănătăţii - România 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, au semnat joi contractele de finanțare pentru construirea de noi infrastructuri spitalicești în cadrul PNRR.

Semnarea contractelor de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR, a avut loc în Amfiteatrul Ambulatoriului Clinic Integrat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), de ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila şi de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

Alexandru Rafila a semnat, împreună cu reprezentanţii spitalelor şi autorităţile locale, pentru Centrul de diagnostic şi tratament al Tuberculozei Zerlendi, Bucureşti – spital nou, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, pentru construirea Centrului de Psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, pentru o policlinică municipală, specializarea cardiologie şi oncologie, în Constanţa – spital nou şi pentru construirea unui corp nou – Departament sănătatea mamei şi copilului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

Au fost semnate contractele de finanţare pentru infrastructură în spitale noi, prin PNRR. „Investiţie pe care statul român o face pentru viitor”

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a semnat pentru Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – pavilion politraumă, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Piteşti – pavilion politraumă, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” Craiova – pavilion politraumă şi Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov – pavilion politraumă.

„Este un eveniment important pentru noi toţi, militari şi civili deopotrivă: demararea unor proiecte de construire de infrastructură de sănătate – spitale şi pavilioane medicale.

Reprezintă o investiţie pe care statul român o face pentru viitor, folosind PNRR. (…)

Vreau să subliniez că cele 11 spitale militare din ţară oferă servicii medicale de înaltă calitate nu doar militarilor, ci oricărui cetăţean, iar datele statistice arată an de an că încrederea pacienţilor români în spitalele noastre militare este foarte ridicat”, a spus ministrul Angel Tîlvăr.

Documentele pentru care a semnat ministrul Angel Tîlvăr permit finanţarea de construcţii noi cu aproape 400 de milioane de lei în cadrul Componentei 12 Sănătate în cadrul PNRR la 4 spitale militare din ţară.

Sursa: MediaFax

sursa foto: captură video Facebook /  Ministerul Sănătăţii – România 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Guvernu și-a asumat răspunderea în Parlament pe măsurile fiscale. Marcel Ciolacu: toată lumea va plăti în funcție de cât câștigă

Publicat

guvernu și a asumat răspunderea în parlament pe măsurile fiscale. marcel

Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlamentul României, în ceea ce privește măsurile fiscale. Asumarea răspunderii a avut loc marți, 26 septembrie, iar în timpul ședinței USR și AUR au protestat.

Pachetul de măsuri fiscal-bugetare pe care Guvernul îşi asumă răspunderea are ca obiectiv să reducă „risipa bugetară” şi să pună punct modului în care „cei puternici şi cu foarte mulţi bani se credeau de neatins”, a declarat prim-ministrul Marcel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Șofer amendat și lăsat fără permis în Huedin. Mașina avea montat ilegal sistem de iluminare tip stroboscop

Publicat

strobo.jpeg

La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 07.30, în timp ce se îndreptau spre Liceul Tehnologic Vlădeasa, pe DN1 – E60, pentru a dirija traficului rutier din zona, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin – Compartimentul Rutier au observat, pe sensul opus de mers, conducătorul unui autoturism care utiliza mijloace de iluminare de tip stroboscoape, acestea fiind montate în grila bării din față a atuovehiculului.

Întrucât existau indicii că acesta…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul Casa Verde Fotovoltaice, SUSPENDAT. Un instalator nevalidat a câștigat procesul cu Administrația Fondului de Mediu

Publicat

panouri fotovoltaice alba24 e1670246486954 1000x600.jpeg

Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă. Este anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu. Decizia a venit în urma unei hotărâri, la Curtea de Apel Oradea, după ce un instalator a acționat în instanță instituția. 

Este vorba despre un instalator care nu a fost validat de către Administrație și a acționat în instanța decizia instituției.

Instanța superioară din Oradea i-a dat câștig de cauză, iar programul a fost suspendat de marți, 26 septembrie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vicepreședinte ANRE: Creşterea numărului de prosumatori pune presiune pe sistemul de distribuţie

Publicat

vicepreședinte anre: creşterea numărului de prosumatori pune presiune pe sistemul

Creşterea numărului de prosumatori pune presiune pe sistemul de distribuţie, susține vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Gabriel Andronache. Potrivit acestuia, cei mai mulţi prosumatori au capacităţi care depăşesc cu mult consumul propriu.

„Vă dau nişte date exacte ca să înţelegem ce înseamnă impactul şi presiunea pe care o pun pe sistem. La finalul lunii iunie aveam 77.683 de prosumeri care furnizau şi introduceau în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe