EVENIMENT
Au început lucrările la terminalul cargo de la Aeroportul Oradea. Traficul aerian, închis timp de două săptămâni

Au început lucrările la terminalul cargo de la Aeroportul Oradea. Traficul aerian de pe Aeroportul Oradea se închide timp de două săptămâni, în perioada 2-15 mai.
Au început lucrările la terminalul cargo de la Aeroportul Oradea. În primă fază, lucrările vizează realizarea căii de rulare care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului, anunță Consiliul Județean Bihor.
Pentru aceste lucrări, traficul aerian de pe Aeroportul Oradea va fi închis timp de două săptămâni, în perioada 2-15 mai.
Pasagerilor care au biletele de călătorie achiziționate le sunt oferite, din partea operatorilor aerieni, opțiuni de rerutare.
„Săpăturile pentru fundațiile căii de racordare la o distanță mai mică de 50 de metri de pistă impun oprirea zborurilor. De la jumătatea lunii mai, după ce lucrările se vor îndepărta de pistă, zborurile vor fi reluate.
Terminalul cargo va fi o facilitate ce va poziționa Oradea, alături de infrastructura rutieră și feroviară ce se va dezvolta în anii următori, ca un hub logistic important în vestul țării noastre”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Terminalul cargo va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737, precum și, la nevoie, a aeronavelor de categorie superioară.
Desfășurat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, proiectul va avea o suprafață totală de 67.776 mp, fiind compus din trei clădiri independente și infrastructură aeroportuară în suprafață de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare și parcare a aeronavelor.
(sursa: Mediafax)
Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News
EVENIMENT
Primăria Alba Iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor și montează încă un aparat de plată parcări. LISTA locațiilor

Primăria Alba Iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor din parcările cu plată și va instala încă un aparat, cu softul aferent, într-o nouă locație. În municipiu, sunt deja instalate 32 de parcometre, ce pot elibera tichete de parcare. Cele două proceduri de achiziție au fost demarate, cu termen 14 iulie.
Potrivit datelor primăriei, în Alba Iulia sunt 32 de parcometre de tip Flowbird, prevăzute cu panouri solare și acumulatori. Acestea au fost achiziționate și…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Noile măsuri fiscale, aprobate de Guvern. Proiectul ajunge la Parlament pentru procedura de angajare a răspunderii Executivului

Noile măsuri fiscale au fost aprobate, vineri, de Guvern. Premierul Ilie Bolojan a anunțat că proiectul cu pachetul de măsuri fiscale va fi depus la Parlament, prin procedura de asumare a răspunderii Executivului.
”Ne propunem ca după ședința de guvern să depunem acest proiect la Parlament, iar cel mai târziu marți, data ședinței ECOFIN, să intrăm pe ultima parte a procedurii parlamentare de asumare a răspunderii, după preluarea amendamentelor și analizarea acestora în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Două comune din Cluj nu au medic de familie. Peste 2.700 de oameni, nevoiți să meargă în altă localitate

În județul Cluj, două comune se confruntă cu lipsa medicilor de familie, iar locuitorii sunt nevoiți să apeleze la serviciile medicale din alte localități.
Este vorba despre comunele Bobâlna și Așchileu Mare, ambele cu peste 1.300 de locuitori, între care bătrâni și copii.
Două comune din Cluj nu au medic de familie
La nivelul județului, în mediul rural sunt active 97 de contracte de furnizare de servicii medicale în asistență medicală primară. Acestea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Start Up Nation 2025: ministrul Economiei anunță deblocarea programului. Cât este finanțarea

Start Up Nation 2025: Ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Miruță, anunță deblocarea programului Startup Nation 4. Finanțarea europeană de 444 de milioane de euro, în total.
”Astăzi am semnat ordinul de ministru (…) Inițial, tot proiectul de 444 milioane de euro era blocat, pentru că nu se atinsese pragul minim de 25.000 de aplicanți sub 30 de ani. Am păstrat această condiție, dar am găsit o soluție corectă: l-am spart și împărțit…
Citește mai mult pe Alba24.ro