Connect with us

ACTUALITATE

Australia, în mijlocul celui de-al treilea val Omicron. Record de internări în spitale. Australienii, îndemnați să lucreze de acasă

Publicat

steag australi
sursa foto Pixabay

Australia se apropie miercuri de un nivel record de internări din cauza COVID-19. Autoritățile au îndemnat companiile să lase personalul să lucreze de acasă și au recomandat oamenilor să poarte măști în interior și să se vaccineze de urgență, potrivit Reuters.

Australia se află în mijlocul celui de-al treilea val Omicron, determinat de noile subvariante foarte transmisibile, BA.4 și BA.5.

S-au înregistrat peste 300.000 de cazuri în ultimele șapte zile, iar autoritățile spun că cifrele reale ar putea fi duble.

Australia, în mijlocul celui de-al treilea val Omicron. Cifrele reale ar putea fi duble

Miercuri, 20 iulie, s-au înregistrat 53.850 de cazuri noi, cel mai mare număr zilnic din ultimele două luni.

Premierul Anthony Albanese rezistă presiunilor de a reintroduce restricții dure pentru a stopa răspândirea virusului, inclusiv obligativitatea folosirii măștilor în interior, deși a încurajat oamenii să le poarte.

Albanese a declarat că întreprinderile și angajații trebuie să decidă împreună asupra oricărui program de lucru de la domiciliu, în timp ce sindicatele au cerut angajatorilor să facă mai mult pentru personalul lor.

Angajatorii trebuie să meargă dincolo de plățile de concediu pandemic ale guvernului și să ofere concediu plătit cu salariu integral pentru lucrătorii care trebuie să se izoleze și să ofere gratuit teste rapide de antigen, a declarat Michele O’Neil, președinta Consiliului australian al sindicatelor.

„Niciun lucrător nu ar trebui să fie nevoit să decidă între a pune mâncare pe masă sau a se izola cu COVID”, a spus O’Neil.

Săptămâna trecută, Australia a restabilit plățile de sprijin pentru angajații care trebuie să intre în carantină.

Australia, în mijlocul celui de-al treilea val Omicron. Autoritățile recomandă munca de acasă

Medicul-șef al Australiei, Paul Kelly, a prezis că numărul de persoane care ajung în spital va atinge în curând un nivel record și a îndemnat companiile să lase mai mulți angajați să lucreze de acasă.

Australia ar putea înregistra „milioane” de cazuri noi în următoarele săptămâni, au avertizat autoritățile.

Aproximativ 5.350 de australieni se află în prezent în spital cu COVID-19, nu departe de recordul de 5.390 înregistrat în ianuarie, în timpul epidemiei BA.1, potrivit datelor oficiale. Cifrele din statele Queensland, Tasmania și Australia de Vest au atins deja cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei.

Australia, în mijlocul celui de-al treilea val Omicron. Sistemul de sănătate este deja pus la încercare

Mulți lucrători din prima linie a sistemului de sănătate sunt, de asemenea, bolnavi sau în izolare, ceea ce pune și mai mult la încercare sistemul de sănătate.

Medicii australieni au declarat că măștile trebuie să devină obligatorii în spațiile închise.

„Nu avem centuri de siguranță opționale, nu avem limite de viteză opționale. Există o mulțime de limitări ale libertăților noastre pe care le acceptăm pentru că așa este corect”, a declarat președintele Asociației Medicale Australiene, Omar Khorshid, la postul de radio 2GB.

Autoritățile au avertizat, de asemenea, asupra întârzierii cu care oamenii își fac vaccinurile de rapel.

Până în prezent, 95% dintre persoanele de peste 16 ani au primit două doze, ceea ce a contribuit la menținerea numărului total de cazuri de COVID-19 în Australia la puțin sub 9 milioane și a numărului de decese la 10.884, mult mai mic decât în multe țări. Dar numai aproximativ 71% au primit trei sau mai multe doze.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO: Rezultate bune pentru luptătorii de taekwondo ai clubului CS Unirea Alba Iulia. Pe ce locuri s-au clasat la două campionate

Publicat

taekwondo 1000x600.jpg

Sportivii clubului CS Unirea Alba Iulia au participat în data de 24 septembrie, la două competiții naționale, de taekwondo, evenimente sportive desfășurate la Odorheiu Secuiesc. 

Este vorba despre Campionatul Național de Tineret și Turneul Republican de tineret.

Meciurile în ambele competiții au fost foarte puternice, deoarece au venit sportivi de la toate cluburile din țară. Au pășit pe suprafața de luptă tineri sportivi care au aruncat în luptă cele mai bune lovituri, a explicat pentru alba24.ro, Alin Moldovan, antrenor de taekwondo.

În urma…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Brutărie din Câmpia Turzii, ÎNCHISĂ după o invazie de gândaci de bucătărie. Protecția Consumatorului a dat și AMENDĂ

Publicat

gandac.jpg

În urma verificării aspectelor unei reclamații, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Eldi Brutăria SRL, punct de lucru Câmpia Turzii, în data de 21.09.2022.

Ca atare, o echipa de control a verificat, în cadrul campaniei Academia Comisarilor – în care sunt implicați tinerii noștri colegi -,  respectarea prevederilor legale în domeniu, la unitatea  menționată.

Pericolul gândacilor de bucătărie

”Principala deficiență constatată a fost prezența gândacilor de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuitorii din Teiuș, fără apă potabilă de miercuri seara până joi dimineața, după o defecțiune la rețea

Publicat

apa sursa facebook apa ctta alba.jpg

Locuitorii orașului Teiuș rămân fără apă de miercuri seara până joi dimineața, pentru remedierea unei defecțiuni apărute la rețea. 

Reprezentanții operatorului Apa CTTA SA Alba – Sucursala Alba Iulia, au anunțat întreruperea furnizării apei potabile în orașul Teiuș, începând cu data de 28 septembrie, ora 22:00, până în data de 29 septembrie, ora 05:00, în vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua de transport a apei potabile DN 400.

La reluarea furnizării pot apărea depășiri ale parametrului turbiditate, caz în care sfătuim consumatorii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ATENȚIE, șoferi. Încep lucrările de modernizare pe strada Universității din Cluj-Napoca

Publicat

universitatii 4 e1611313468542.jpg

Primăria Cluj-Napoca anunță începerea lucrărilor de modernizare pe strada Universității, tronsonul cuprins între strada Avram Iancu și strada I.C. Bratianu. Lucrările încep luni și se desfășoară în cadrul proiectului „Lucri de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”.

În prima etapă, se vor executa lucrări pe trotuarul adiacent numerelor fără soț și în zona de parcare amenajată pe strada Universității, determinând interzicerea completă a parcării, parcările existente urmând să fie desființate.

Circulația pietonilor se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe