Connect with us

ACTUALITATE

Australia îşi redeschide frontierele pentru studenţi şi muncitori calificaţi

Publicat

Australia a anunţat luni că va primi din nou studenţii străini, muncitorii calificaţi şi deţinătorii de vize turistice/de lucru începând de luna viitoare, relaxând unele din cele mai dure restricţii legate de COVID-19 din lume, notează AFP.

La 20 de luni după ce Australia şi-a închis frontierele, unii deţinători de viză, precum şi cetăţenii japonezi, sud-coreeni, vor putea intra în ţară de la 1 decembrie.

„Australia se redeschide lumii”, a declarat ministrul de interne, Karen Andrews, anunţând ştirea, adăugând că este „un nou pas înainte pentru Australia”.

Carantina continuăe în unele state australiene

Cetăţenii australieni, deţinătorii de viză şi cetăţenii din Japonia, Coreea de Sud şi Singapore vor putea să intre în ţară doar cu un test COVID-19 negativ înainte de plecare dacă sunt vaccinaţi. Cu toate acestea, unele state australiene impun în continuare o carantină la intrare.

Guvernul Scott Morrison a ridicat luna trecută restricţiile privind călătoriile în străinătate pentru australieni, declanşând o explozie a rezervărilor pentru vara din emisfera sudică.

Dar el a refuzat categoric să relaxeze restricţiile pentru non-australieni, o decizie care a blocat în Australia aproximativ 1,4 milioane de deţinători de vize calificaţi, fără nicio posibilitate de întoarcere dacă aceştia decideau să părăsească ţara.

Grupurile profesionale şi mediul universitar au făcut presiuni pentru ca deţinătorii de vize vaccinaţi să aibă autorizaţia de a reveni, în timp ce aceştia se străduiesc să îşi ocupe posturile şi se pregătesc să intre în al treilea an de restricţii.

Potrivit Universities Australia, care reprezintă sectorul universitar, 130.000 de studenţi internaţionali sunt încă în afara ţării, stârnind temerea că mulţi studenţi asiatici vor alege să studieze faţă în faţă în Statele Unite sau Europa, în loc să plătească pentru cursuri online bazate în Australia.

Deocamdată nu s-a dat nicio indicaţie cu privire la redeschiderea ţării pentru turism, o lovitură dură pentru sectorul grav afectat, întrucât numărul de vizitatori a scăzut practic la zero de când frontierele au fost închise în martie 2020. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO: Groapă de gunoi pe malul râului Arieș, la Bistra. O asociație din Apuseni a anunțat Garda de Mediu

Publicat

gunoaie mal aries bistra 1 scaled e1664645306258 1000x597.jpg

Asociația Apuseni Spirit din Câmpeni a solicitat vineri reprezentanților Gărzii de Mediu Alba să ia măsuri urgente în legătură cu o groapă de gunoi aflată pe malul râului Arieș, în comuna Bistra. 

Potrivit reprezentanților asociației, deșeurile din zona Rat – comuna Bistra ar putea fi împinse în râul Arieș sau incendiate.

Aceștia au trimis către Garda de Mediu Alba localizarea exactă a locului și imagini din zonă.

Pe fotografii se pot observa munți de gunoaie, deșeuri menajere sau provenite din construcții, împrăștiate pe malul apei.

Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Activități desfășurate de Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, de Ziua Europeană a Limbilor

Publicat

edl cuvinte 3 e1664691843133 1000x600.jpeg

Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a celebrat Ziua Europeană a Limbilor 2022 în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Sebeş printr-o serie de activităţi antrenante și pline de culoare.

Astfel, în perioada 26-30 septembrie activitățile au constat în:

1. Alegerea unui cuvânt, cu o semnificație aparte, din diferite limbi (franceză, germană, portugheză, suedeză, bulgară etc.) însoțit de sensul acestuia notat în limba engleză și de o imagine reprezentativă pentru înțelesul cuvântului. În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenționare Cod Galben de vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Rafalele pot depăși 80 -100 km/h. Zonele vizate

Publicat

vant pixabay meteo.jpg

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului, valabilă în județul Alba și alte județe din țară până duminică la ora 20:00. În Alba, până la ora 13:15 este vizată zona joasă a județului. 

Potrivit ANM, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55…65 km/h și izolat de peste 70 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 … 75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80 ……

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CLUJUL DE ALTĂDATĂ. Diabolică perseverare. Stăruinţa de a face rău ţărei

Publicat

guvernul romaniei e1664657690343.jpg

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și nu numai și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

„Că toată lumea e nemulţumită de felul nedrept cum se poartă guvernul chiar şi cu slujbaşii Statului, n-ar însemna nimic pentru un regim atât de odios, care şi-a făcut o specialitate de a-şi ocroti numai partizanii, ca unelte docile, cu riscul de a îndepărta din serviciile publice toate elementele conştiincioase şi de valoare – dar ceea ce este mai grav decât persecuţia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe