Connect with us

ACTUALITATE

Australienii cu COVID pot alege dacă stau sau nu în carantină. Vor fi eliminate și ultimele restricții pandemice

Publicat

testare teste coronavirus covid 1000x600.jpg

Australia va renunţa la izolarea obligatorie la domiciliu pe o perioadă de cinci zile pentru persoanele cu COVID-19. Măsura, care va intra în vigoare din 14 octombrie, a fost anunțat[ de prim-ministrul Anthony Albanese.

Pe de altă parte, unii medici au avertizat că măsura ar pune populaţia în pericol, informează Reuters.

Decizia de a-i lăsat pe australienii infectaţi cu COVID-19 să aleagă dacă să respecte sau nu perioada de carantină semnifică renunţarea la una dintre ultimele restricţii în vigoare în această ţară din perioada pandemiei şi vine la o lună după ce perioada de carantină a fost redusă de la şapte la cinci zile.

”Ne dorim o strategie care să promoveze abilitatea de recuperare şi consolidarea capacităţilor şi care să reducă dependenţa de intervenţia guvernului”, le-a declarat Albanese reporterilor după o reuniune a guvernului naţional.

Indemnizaţiile de concediu pentru lucrătorii ocazionali nu vor mai fi acordate după renunţarea la reglementări privind izolarea întrucât Albanese a spus ”că nu este sustenabil pentru guvern să plătească salariile oamenilor o veşnicie”.

Australienii cu COVID pot alege dacă stau sau nu în carantină. Pică și ultimele restricții pandemice: Australia a renunţat deja la măsurile severe

Una dintre ţările campioane ale strategiei de control a COVID-19, Australia a renunţat la măsurile severe şi a început să convieţuiască cu virusul odată cu începutul acestui an printr-o relaxare eşalonată a interdicţiilor alături de o rată ridicată a vaccinărilor.

”Momentul crucial este că faza de răspuns de urgenţă a luat probabil sfârşit la acest moment al pandemiei”, a spus medicul-şef Paul Kelly. ”Acest virus va continua să existe mulţi ani, dar este vremea să ne gândim… la diferite modalităţi de abordare”.

Medicii australieni au avertizat că renunţarea la carantina obligatorie pune populaţia în pericol.

Australienii cu COVID pot alege dacă stau sau nu în carantină. Pică și ultimele restricții pandemice: E lipsit de logică şi neavizat

Profesorul Brendan Crabb, microbiolog şi director executiv în cadrul Burnet Institute, a declarat pentru ABC: ”Este dezamăgitor, o zi destul de nefastă de fapt. E lipsit de logică şi neavizat, din punctul meu de vedere este deranjant.”

”Cred că cei care fac presiuni ca perioadele de izolare să fie desfiinţate sunt analfabeţi ştiinţific”, a declarat Steve Robson, preşedintele Asociaţiei medicilor australieni, pentru postul de televiziune ABC înaintea deciziei guvernamentale.

Australienii cu COVID pot alege dacă stau sau nu în carantină. Pică și ultimele restricții pandemice: una dintre ţările cu cea mai ridicată rată de vaccinare

Australia, una dintre ţările cu cea mai ridicată rată de vaccinare împotriva COVID-19, a administrat două doze de vaccin unui procent de 96,5% din populaţia de peste 16 ani, însă mai puţin de 72% au primit doza booster.

Persoanele spitalizate din cauza virusului şi numărul celor infectaţi au fost în scădere după un focar major de infectare cu Omicron în timpul iernii. Bilanţul la nivel naţional de circa 10,2 milioane de infectări şi 15.153 de decese este mai mic decât în cazul altor economii dezvoltate.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Polonia va menţine TVA zero la alimente în primul semestru din 2023

Publicat

mateusz morawiecki polonia sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Mateusz Morawiecki

Polonia va menţine în primul semestru din 2023 TVA zero la alimente, a anunţat marţi premierul Mateusz Morawiecki, în dorinţa de a reconfigura măsurile anti-inflaţioniste înaintea alegerilor din 2023, transmite Reuters.

Autorităţile de la Varşovia au adoptat reducerea taxelor, de la benzină la îngrăşăminte, pentru a-i ajuta pe consumatori să facă faţă inflaţiei ridicate, dar vor trebui să revină în 2023 la taxele mai ridicate, după ce Comisia Europeană a decis că acestea nu respectă reglementările blocului comunitar.

Totuşi, Bruxelles-ul a permis păstrarea TVA zero la alimente.

Polonia va menţine TVA zero la alimente în primul semestru din 2023. Măsura va costa aproximativ opt miliarde de zloţi

„Încercăm… când plouă să dăm oamenilor o umbrelă pentru a-i ajuta”, a declarat Morawiecki la o conferinţă de presă.

„Mai presus de toate, TVA zero la alimente este o astfel de umbrelă şi astăzi vreau să subliniez că vom continua această politică cel puţin în primul semestru din 2023”, a adăugat premierul polonez.

El a anunţat că măsura va costa aproximativ opt miliarde de zloţi (1,77 miliarde de dolari).

Ministrul de Finanţe, Magdalena Rzeczkowska, a anunţat că le-a cerut miniştrilor să pregătească planuri de economii de aproximativ 5% în departamentele lor.

„Am convenit un plafon de 5% şi este decizia fiecărui minister privind perioada în care vor fi realizate economiile”, a explicat Rzeczkowska. Agerpres

sursa foto: Facebook / Mateusz Morawiecki

Citește mai departe

ACTUALITATE

CFR Cluj REVINE la meciurile din Superligă. Miercuri se joacă RESTANȚA cu Hermannstadt

Publicat

cfr cluj.jpg

Miercuri, 30 noiembrie, de la ora 19, CFR Cluj urmează să dispute meciul împotriva celor de la FC Hermannstadt, într-o restanță din etapa a 6-a a Superligii. Cele două echipe vin după o pauză de două săptămâni, campionatul fiind întrerupt din cauza partidelor de la Campionatul Mondial din Qatar. La ultimul meci disputat în Superligă, echipa lui Dan Petrescu s-a impus în deplasare la Mioveni cu scorul de 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Cephas Malele.

După un început bun de campionat, sibienii au reușit să obțină doar o victorie în ultimele 7 etape. Înainte de întreruperea campionatului, cei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Elevii clasei pregătitoare ai școlii Vasile Goldiș din Alba Iulia au sărbătorit în avans Ziua Națională a României

Publicat

elevi 2 1000x600.jpg

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans de micuții elevi ai clasei pregătitoare D, de la Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia. 

Sub atenta îndrumare a învățătoarei Bianca Georgiana Grecean, elevii au marcat Ziua Națională a României prin diverse activități.

Învățătoarea lor, a precizat că: elevii au învățat că niciodată nu ești prea mic ca să afli lucruri frumoase despre țara ta și ce înseamnă sa fii român. Aceștia au realizat

obiecte reprezentative pentru tradițiile și obiceiurile noastre, au ascultat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tesla deschide la VIVO! prima stație de încărcare rapidă din Cluj-Napoca

Publicat

statie incarcare tesla vivo 2.jpg

Compania americană Tesla a deschis luna aceasta, în parcarea VIVO! Cluj-Napoca, prima stație de încărcare rapidă din Cluj-Napoca, aceasta fiind a șaptea stație Supercharger din România. La VIVO! Cluj-Napoca, Tesla va opera cu șapte unități de încărcare.

📷 vlad cupşa ◘ http://komiti.media/

Parteneriatul cu Tesla face parte din strategia ESG a companiei şi contribuie la dezvoltarea comunității locale. Utilizarea mașinilor ‘verzi’ se află pe un trend ascendent în România, iar noi ne bucurăm că putem oferi suport proprietarilor actuali şi viitori de mașini electrice din Cluj-Napoca ” declară Fulga Dinu, Country Manager CPI…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe