Connect with us

EVENIMENT

Austria a redeschis toate trecerile de frontieră, mai puțin cea cu Italia. Se poate intra liber, fără carantină, fără test COVID-19 și fără contracte de muncă

Publicat

Graniţele închise din cauza pandemiei de coronavirus încep să se redeschidă, deocamdată condiţionat şi nu încă peste tot. Guvernanții austrieci au anuntat că începând de miercuri, 4 iunie 2020, vor suspenda controalele la granițe, mai puțin la cea cu Italia. La fel, și autoritățile din Germania au anunțat deschiderea granițelor pentru toți cetățenii UE.

Care este situatia actuală la granițele Austriei

Potrivit unui articol semnat de Isabela-Camelia Buchholz, profesor jurnalist, Asociația româno-austriacă ”BIK International Verein”, toate persoanele care ajung în Austria din Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Germania, Elveția și Lichtenstein, pot intra liber, fără carantină, fără test Corona, fara contracte de munca, domiciliu sau alte documente, care in perioada pandemiei au fost necesare.

Astazi situatia la cateva granite era urmatoarea: la granita cu Slovenia, intrarea si iesirea erau reciproce, granita era complet libera, se putea trece in ambele sensuri fara nici un control.

La granita cu Cehia, incepand de astazi, 5 iunie, deschiderea va fi de asemeni reciproca, se va putea trece granita liber in ambele sensuri.

Desi Germania a anuntat miercuri ca a deschis granitele cu toate tarile UE, ieri s-a constatat ca austriecii care au vrut sa intre in Germania au avut inca nevoie de aprobari speciale. Aceasta regula a aprobarilor speciale se mentine, conform guvernantilor germani, pana la data de 15 iunie. Cetatenii din Germania insa, pot trece oricand in Austria fara nici un motiv special, ca spre ex. la cumparaturi.

La granita cu Elvetia, austriecii au voie sa intre in Elvetia numai daca au un motiv intemeiat, de exemplu vor sa isi viziteze rudele din Elvetia sau partenerii de viata care locuiesc acolo sau daca au de facut naveta intre cele doua tari, datorita locului de munca.

Si Elvetia a numit tot data de 15 iunie ca data la care doreste sa urmeze exemplul Austriei de a deschide granitele, astfel incat aceasta deschidere sa fie reciproca, iar granitele sa se poata trece in ambele directii, fara controale speciale de pandemie.

Din Austria in Ungaria nu se poate inca trece liber, doar ungurii pot intra in Austria fara control.

Deși multe țări menționează mijlocul lui iunie ca dată la care vor să facă noi liberalizări, este posibil ca aceste deschideri să fie făcute mai repede și de la zi la zi putem afla noutati.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„Bursucul” a pus-o la treabă pe CFR Cluj de Ziua Muncii. Va sta pe bancă la meciul cu Rapid

Publicat

dan petrescu 2.jpg

Dan Petrescu a început, de 1 Mai, oficial munca la CFR Cluj. El va debuta pe teren propriu, duminică seară, în fața Rapidului, la ora 21:30.

„Bursucul” nu a mai așteptat finalul sezonului pentru a reveni pe banca clujenilor, sperând să obțină un loc care duce în cupele europene, scrie GSP.

„Bursucul” a pus-o la treabă pe CFR Cluj de Ziua Muncii. Va sta pe bancă la meciul cu Rapid

În această dimineață, Dan Petrescu a condus primul antrenament din noul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj anunță 30 iunie 2024 ca termen LIMITĂ de depunere a cererilor de PARCARE pentru persoanele cu dizabilități

Publicat

parcare cluj facebook e1683726424558.jpg

Primăria Cluj anunță 30 iunie 2024 ca termen limită de depunere a cererilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

„Posesorii cardurilor-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități eliberate până la data de 1 iulie 2023 sunt rugați să se adreseze, Direcției de Asistență Socială și Medicală, până cel târziu în data de 30 iunie 2024, în vederea eliberării unui nou card-legitimație de parcare, conform cerințelor prevăzute în Ordinul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident în Alba Iulia. Un autoturism s-a răsturnat într-un șanț

Publicat

foto: accident în alba iulia. un autoturism s a răsturnat într un

Accident în Alba Iulia: Un autoturism s-a răsturnat în canalul colector al orașului.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în municipiul Alba Iulia, strada Constantin Noica, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Este vorba despre un autoturism răsturnat înt-un șanț colector de apă pluvială.

La fața locului s-au deplasat o autoutilitară de intervenție și un echipaj de prim ajutor.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Are și Clujul VAMA lui. De 1 Mai, câțiva clujeni s-au DISTRAT pe plaja urbană din Grigorescu

Publicat

vacanta scaled e1689930943641.jpg

De 1 Mai, câțiva tineri au adus atmosfera din Vamă pe plaja urbană din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.
„Momente surprinse la răsărit pe plaja urbană din cartierul Grigorescu.
Grătar încins tuturor”, a scris pe Facebook primarul Emil Boc.

VIDEO. Are și Clujul VAMA lui. De 1 Mai, câțiva clujeni s-au DISTRAT pe plaja urbană din Grigorescu

„E 1 Mai, nu ești în Vamă, dar faci un picnic cu prieteni dragi la răsărit, pe plaja Grigorescu din Cluj și e cam…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe