Connect with us

ACTUALITATE

Austria interzice petrecerile apre-schi. Ce măsuri mai pregătesc autoritățile în sezonul de iarnă

Publicat

Turiştii din staţiunile de iarnă din Austria nu vor putea organiza petreceri în timpul următorului sezon, măsură instituită pentru a preveni transmiterea maladiei COVID-19 şi pentru a salva industria vitală a turismului, a anunţat joi guvernul austriac, relatează DPA.

Oameni de afaceri şi politicieni din Austria şi-au exprimat îngrijorarea în ultimele zile după ce un număr în creştere de ţări europene au emis avertizări de călătorie nu doar pentru oraşul Viena, dar şi pentru regiunile alpine ale Austriei din cauza creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Cancelarul Sebastian Kurz a spus că turiştii vor putea să practice schiul, să ia masa la restaurant şi să participe la evenimente culturale în timpul sezonului rece.

”Dar după schi, după cum ştim, nu va fi posibil”, a adăugat acesta, referindu-se la petrecerile care, în multe staţiuni, sunt organizate în fiecare seară, după închiderea pârtiilor.

Barurile din spaţii închise, precum şi cele aflate în exterior vor putea servi mâncare şi băuturi pentru clienţii aşezaţi la mese.

În plus, restaurantele şi barurile se vor închide la ora locală 10:00 PM (21:00 GMT) în regiunile muntoase din Austria.

Turismul şi activităţile pentru petrecerea timpului liber reprezintă 15% din economia Austriei.

Guvernul austriac a fost criticat pentru modul în care a organizat precedentul sezon de schi, când sute de turişti din Europa au contractat noul coronavirus în populara staţiune din Ischgl, cunoscută pentru petrecerile sale exuberante.

Un avocat specializat în drepturile consumatorilor a intentat proces guvernului austriac marţi în numele a trei turişti infectaţi la Ischgl şi în numele familiei unui pacient cu COVID-19 care a decedat.

Tot joi, Austria a emis avertizări de călătorie pentru cetăţenii care călătoresc spre Praga şi mai multe regiuni franceze printre care Paris şi Coasta de Azur, eliminând o alertă mai veche privind Suedia, a precizat Ministerul de Externe, potrivit Reuters.

Au mai fost de asemenea emise alerte pentru Andorra, Argentina, Bahrain, Costa Rica, Israel, Kuwait şi Maldive, în timp ce avertizarea vizând Portugalia a fost redusă la Lisabona şi regiunea Norte, a precizat ministerul într-un comunicat. Toate aceste modificări vor intra în vigoare începând de luni. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cod galben de ceață pentru cea mai mare parte a județului Botoșani

Publicat

1669268357 ceata.jpg

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru cea mai mare parte a județului Botoșani, valabil până la ora 09:00.

Din această cauză, pe drumurile din localitățile menționate se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei la condițiile de drum.

Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112.

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență, a transmis ISU Botoșani.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aproape 250 de amenzi, 9 permise reținute, în ultimele 24 de ore, după o mai multe acțiuni ale polițiștilor din Botoșani

Publicat

razie politisti politie actiuni control 3 1000x600.jpeg

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ.

Astfel, au fost organizate acțiuni punctuale, cu sprijinul jandarmilor, prilej cu care s-a acționat atât pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate peste 225 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 100.000 de lei și au fost reținute 9 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru a prelua un bărbat de 82 de ani

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat sâmbătă dimineață la Botoșani pentru a prelua un bărbat de 82 de ani , in stare gravă.
Medicii botoșăneni au decis să îl trimită la o clinica din judetul vecin pentru intervenție de specialitate.
Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Acțiune a polițiștilor de imigrări din Botoșani. Au fost identificați 51 de străini

Publicat

imigrari politisti 4 841x600.jpg

În perioada 7 – 14 martie a.c., polițiștii de imigrări din Botoșani au organizat şi desfăşurat, în Municipiul Botoșani, două activități specifice de control ce au avut ca scop prevenirea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.
Au fost controlate cinci societăți comerciale cu domeniul principal de activitate confecții, restaurante și construcții, precum și trei spații de cazare.

 

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificați 51 de străini, dintre care 26 din Republica Moldova, 23 din Nepal și doi din Sri Lanka.

 

Polițiștii de imigrări nu au identificat nereguli în privința străinilor sau a angajatorilor.

 

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe