Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Incendiu VIOLENT în curtea RAT Craiova. Mai multe mașini s-au făcut scrum

PublicatUn incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă după-amiaza, în curtea RAT Craiova. Mai multe mașini parcate în imediata apropiere, dar și patru autobuze s-au făcut scrum.

UPDATE: Incendiul a fost stins de către pompieri după aproximativ o oră.

UPDATE 2: Potrivit ISU Dolj, în urma incendiului au ars două autobuze dezafecate în totalitate, două autobuze dezafectate în proportie de 50% și 11 autoturisme parcate în imediata apropiere.

Potrivit ISU Dolj, un autobuz aflat în incinta RAT de pe Calea Severinului a luat foc.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se maifesta cu violență la unul din autobuzele dezafectate, apoi focul s-a propagat rapid și la autoturismele parcate în imediata apropiere.

La fața locului intervin pompierii militari din cadrul Secției Pompieri Craiova cu două autospeciale și o ambulanță SMURD.

Conform sursei citate, din primele informații nu s-au înregistrat victime.

Pompierii intervin pentru stigerea incendiului.

Incendiul a fost stins după aproximativ o oră.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Autoturism pierdut de sub control, într-o localitate din Argeș. A lovit un stâlp de beton și s-a înfipt într-un gard de fier

Publicat

Un accident rutier a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Mărăcineni, județul Argeș. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de mers a lovit în stâlp de iluminat și s-a înfipt într-un gard de fier și a distrus un branșament la rețeaua de gaze.

Potrivit ISU Argeș, accidentul a avut loc în jurul orei 01.30, pompierii piteșteni fiind solicitați să intervină în localitatea Mărăcineni, pentru a asigura măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.

Un autoturism a avariat un stâlp de beton, circa 3 m de gard din fier și un branșament la rețeaua de gaze.

În urma acestui eveniment din fericire nu au fost victime.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul rutier

Citește mai departe

EVENIMENT

Acţiune de amploare a polițiștilor rutieri în 5 judeţe. A fost verificată starea tehnică a vehiculelor. Peste 500 de amenzi, în două zile

Publicat

Poliţiştii rutieri din Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare şi Timiş au acţionat, pe 11 şi 12 mai, în cele cinci judeţe pentru reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecinţe grave produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Potrivit IGPR, la acţiune au participat poliţişti rutieri care, în colaborare cu specialişti din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, au verificat 946 de autovehicule şi au aplicat 528 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 6 au fost aplicate pentru deficienţe ale sistemul de frânare, 4 pentru deficienţe ale mecanismului de direcţie, 34 pentru deficienţe ale sistemului de rulare (anvelope), 43 pentru deficienţe ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare şi 10 pentru aplicare folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale ori lunetă, se arată într-un comunicat.

De asemenea, 34 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru alte deficienţe tehnice, 16 pentru neefectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice, 308 pentru alte abateri de la normele rutiere şi 73 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 permise de conducere, iar pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie – 4 permise de conducere. Pentru alte abateri, au fost reţinute 6 permise de conducere.

Totodată, au fost retrase 123 de certificate de înmatriculare, dintre care 109 au fost retrase vehiculelor înmatriculate în România şi 14 în cazul altor state.

Poliţiştii rutieri au dispus în 7 cazuri imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul creat de deficienţele tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere, precizează sursa citată.

În cadrul activităţilor de control, au fost constatate trei infracţiuni dintre care două la regimul circulaţiei şi unul de altă natură. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Autorităţile elene au schimbat condiţiile de intrare în Grecia, în contextul pandemiei de COVID-19

Publicat

grecia

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Republica Elenă, în contextul pandemiei de COVID-19, noile măsuri fiind în vigoare din data de 14 mai ora 6,00 până la data de 24 mai ora 6,00.

Astfel, potrivit noilor măsuri adoptate de autorităţile elene, accesul pe cale rutieră şi aeriană pe teritoriul Republicii Elene va fi permis persoanelor care îndeplinesc cel puţin una dintre următoarele condiţii: prezintă rezultatul unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen; prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la data efectuării rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză; prezintă o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de provenienţă, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Totodată, MAE reaminteşte că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc. Formularul este accesibil aici – https://travel.gov.gr/#/.

De asemenea, potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile elene, accesul pe teritoriul Greciei prin punctele rutiere de trecere a frontierei a fost modificat, astfel: prin punctul de trecere a frontierei Nymfea-Makaza este permisă intrarea doar a transportatorilor profesionişti de mărfuri, nefiind permis accesul în alte scopuri; prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas şi Svilengrad-Ormenio este permisă intrarea tuturor categoriilor de persoane şi autovehicule. Programul de funcţionare al celor două puncte de trecere a frontierei este de 24h/24h; prin punctele de trecere a frontierei de la Kakavia (frontiera cu Republica Albania) şi Kipi (frontiera cu Republica Turcia) este permisă intrarea doar pentru cetăţenii greci, persoanele cu rezidenţa în Grecia, care călătoresc în Republica Elenă pentru motive esenţiale, în limita a 400 de persoane/zi. Programul de funcţionare al celor două puncte de frontieră este 07:00 – 23:00. Nu este impusă o limitare a numărului de autovehicule de marfă care traversează punctele de trecere Kakavia sau Kipi.

MAE informează că rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autorităţile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la punctele de trecere a frontierei, pentru toate categoriile de persoane, inclusiv transportatorilor profesionişti.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: 0030 210 6728879; 0030 210 6744544 sau al Consulatului General al României la Salonic: 0030 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: 0030 6906 479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro/, http://salonic.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Petrecere privată întreruptă de polițiști, într-o localitate din Sibiu. Mai multe persoane au fost amendate

Publicat

O petrecere privată la care participau mai multe persoane a fost întreruptă de poliţişti în municipiul Copșa Mică, atât organizatorii, cât şi o parte din participanţii au fost amendaţi.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În noaptea de 12/13.05.2021, Poliția Orașului Copșa Mică, în timpul efectuării serviciului de patrulare, s-a sesizat cu privire la faptul că în curtea și în fața unui imobil din localitate se aflau mai multe persoane care participau la o petrecere. Organizatorii evenimentului, un bărbat și o femeie, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei fiecare.

La același eveniment s-a constatat că au participat mai multe persoane, dar acestea s-au sustras la apariția organelor de poliție, fiind identificați și legitimați ulterior. Până în prezent, au fost sancționate contravențional 3 persoane, cu amendă în valoare de 2.500 lei fiecare, în continuare fiind desfășurate activități specifice în vederea identificării tuturor participanților și luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de situații.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 27.500 lei.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate