Connect with us

ACTUALITATE

Autoritatea germană de vaccinare recomandă scurtarea la 3 luni a perioadei până la doza booster

Publicat

Autoritatea germană în domeniul vaccinării, STIKO, a recomandat marţi scurtarea de la şase la trei luni a intervalului între a doua doză de vaccin împotriva COVID-10 şi administrarea dozei booster, în contextul răspândirii accelerate a variantei Omicron a coronavirusului, mai infecţioasă, transmite Reuters.

Potrivit STIKO, orice persoană cu vârsta de peste 18 ani ar trebui să primească o doză booster cu un vaccin cu ARN mesager după trei luni de la finalizarea schemei iniţiale cu două doze.

STIKO recomanda anterior ca până la administrarea booster-ului să se aştepte şase luni de la precedenta doză.

În cazul vaccinului monodoză de la Johnson & Johnson, intervalul între administrări rămâne de patru săptămâni.

STIKO a mai recomandat ca orice persoană de peste 12 ani care a trecut printr-o infecţie cu coronavirus să primească o doză de vaccin la cel puţin trei luni după vindecare. Recomandarea anterioară era de şase luni.

Vârstnicii şi persoanele cu boli cronice ar trebui să fie consideraţi prioritari pentru dozele booster, a mai indicat comitetul de vaccinare.

În Germania, 70,4% dintre locuitori au primit două doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 32,6% au primit şi booster-ul.

Deşi datele rămân limitate, şase studii de laborator au arătat că schema iniţială de vaccinare nu este suficientă pentru a opri infectarea cu varianta Omicron, însă doza booster poate ajuta. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe