Connect with us

ACTUALITATE

Autorităţile de la Beijing au închis mai multe autostrăzi în urma ninsorilor abundente

Publicat

ninge zapada drum
fotografie cu caracter ilustrativ

Miercuri, autoritățile de la Beijing au luat decizia de a închide mai multe autostrăzi în urma unei căderi mai abundente de zăpadă decât anticipaseră meteorologii chinezi. Această situație a avut loc în timpul nopții în capitala Chinei, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Un val de frig a cuprins zone extinse din China săptămâna aceasta, iar fenomene precum ploaie îngheţată şi ninsori sunt aşteptate să continue până luni.

Autorităţile de la Beijing au suplimentat transportul public şi au închis opt autostrăzi, potrivit postului public de televiziune CCTV. Deşi ninsorile din zonele urbane au încetat, ninsorile uşoare continuă în regiunile muntoase.

Ninsorile de marţi au avut o durată şi o intensitate mai mare decât a fost prognozat din cauza unei acumulări rapide a vaporilor de apă deasupra capitalei chineze în urma confluenţei curenţilor de aer umed din sud cu o masă de aer rece care s-a deplasat lent către est, a declarat pentru Beijing Daily meteorologul principal al Observatorului municipal.

Circa 200 de secţiuni de drum au fost închise pe teritoriul ţării din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, potrivit CCTV.

Centrul Naţional Meteorologic din China a preconizat temperaturi sub limita îngheţului în zilele care urmează în regiunile centrală, de est, nordică şi nord-estică, precum şi în zone din sudul ţării. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe