Connect with us

EVENIMENT

Autoritățile propun prelungirea carantinei în Zalău, Cehu Silvaniei şi Jibou cu încă 14 zile

Publicat

Autorităţile au propus prelungirea carantinei stabilite iniţial în perioada 5-19 noiembrie pentru Zalău, Cehu Silvaniei şi Jibou cu încă 14 zile, potrivit precizărilor făcute miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de prefectul judeţului, Virgil Ţurcaş.

„Astăzi avem opt judeţe în faţa noastră ca incidenţă pe ultimele 14 zile, deşi la 1 noiembrie eram primul judeţ care am depăşit incidenţa de 5 la mie. În momentul de faţă, la nivelul judeţului Sălaj avem 33 de unităţi administrativ-teritoriale, incluzând aici toate oraşele, cu o incidenţă mai mare de 3 la mie, 18 UAT-uri cu o incidenţă între 1,5 şi 3 la mie şi 10 UAT-uri cu o incidenţă de sub 1,5 la mie. În urmă cu 14 zile am propus carantinarea a trei oraşe din judeţul Sălaj, inclusiv a municipiului Zalău, de altfel primul municipiu reşedinţă de judeţ carantinat la nivel naţional. În urma reevaluării situaţiei epidemiologice am ajuns la concluzia că trebuie prelungită carantinarea celor trei oraşe cu încă 14 zile. Măsurile nu sunt deloc populare, dar trebuie luate cu orice risc, chiar dacă suntem în campanie electorală”, a precizat Virgil Ţurcaş.

Acesta a adăugat faptul că, în perioada de carantină, cei mai mulţi sălăjeni au dovedit că sunt responsabili şi au respectat, în bună măsură, regulile de protecţie.

În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică la zi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Ligia Marincaş, a precizat că miercuri dimineaţa erau 4.813 persoane infectate cu SARS-COV-2 de la începutul pandemiei, 101 persoane confirmate în ultimele 24 de ore, 2.851 de pacienţi declaraţi vindecaţi, 1.849 cazuri pozitive în prezent, 175 persoane spitalizate, 1.674 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, 2.645 persoane în carantină şi 113 persoane decedate. Incidenţa la nivel de judeţ este 5,83 la mie.

„În ultimele zile la nivel de judeţ a fost un trend descendent, nu cu foarte multe subunităţi de procente, dar trendul a fost descendent, lucru care n-a putut decât să ne aducă puţină lumină, puţină scădere a presiunii pe sistemul sanitar”, a menţionat Ligia Marincaş.

Directorul DSP Sălaj a precizat că trendul descendent a început din 9 noiembrie, în prezent majoritatea pacienţilor infectaţi fiind de vârstă activă şi doar foarte puţini copii. În opinia sa, carantina trebuie prelungită pentru că un trend descrescător de câteva zile nu este suficient, iar rezultatele trebuie consolidate.

Prefectul Virgil Ţurcaş a subliniat faptul că în cursul zilei de miercuri este aşteptat ordinul şefului DSU pentru prelungirea carantinei pentru cele trei oraşe, Zalău, Cehu Silvaniei şi Jibou, propunerea transmisă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă incluzând câteva derogări, comparativ cu condiţiile din prima perioadă de carantină.

Conform acestuia, vor putea funcţiona saloanele de înfrumuseţare, coafuri, frizerii, în sistem de programare, iar anumite activităţi religioase, precum nunţile sau botezurile se vor putea oficia în biserici, cu participarea a maxim 16 persoane. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

A furat o mașină de la un clujean care a vrut să o vândă. Hoțul de 22 de ani a ajuns după gratii

Publicat

politie scandal noapte.jpg

Un tânăr de 22 de ani a fost reținut de polițiștii clujeni pentru 24 de ore după ce a furat o mașină și a condus-o prin oraș, deși nu are deptul de a conduce.

Potrivit polițiștilor, tânărul a furat mașina miercuri, 28 februarie, dintr-o parcare unde s-a întâlnit cu proprietarul, cu scopul de a o cumpăra.

A furat o mașină de la un clujean care a vrut să o vândă. Hoțul de 22 de ani a ajuns după gratii

Profitând de neatenția proprietarului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Bursă de locuri de muncă la Câmpia Turzii. 147 de persoane au fost selectate pentru angajare

Publicat

bursa locuri munca 2.jpeg

O bursă de locuri de muncă a fost organizată joi la Câmpia Turzii. Peste 21 de angajatori au fost prezenți, iar aceștia au oferit 300 de locuri de muncă.

Bursa de locuri de muncă a fost organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă cu scopul de a oferi o prima intervenție pe piața muncii locală.

Asta  ca răspuns la situația generată de disponibilizările efectuate de către 2 angajatori din această zonă, unul fiind Industrial Steel…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mărțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Tradiții, legende și superstiții de 1 Martie

Publicat

mărțișorul: povestea voinicului care a eliberat soarele. tradiții, legende și

Mărțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Ziua de 1 Martie, prima zi a primăverii, este înconjurată de tradiții, legende și superstiții. 

Originile mărțișorului nu sunt cunoscute exact, dar prezența sa atât la români cât și la bulgari (sub numele de Martenița) este considerată ca fiind datorată substratului istoric comun.

Se mai consideră, de asemenea, că sărbătoarea mărțișorului a apărut pe vremea Imperiului Roman, când Anul Nou era sărbătorit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE DE 1 MARTIE 2024: Fii vestitorul primăverii pentru cei dragi. Felicitări, urări și SMS de Mărţişor

Publicat

mesaje de 1 martie 2024: fii vestitorul primăverii pentru cei

Mesaje de 1 Martie 2024. Primăvara „bate” la ușă, iar acesta este momentul potrivit pentru a transmite MESAJE DE 1 MARTIE celor dragi. Dacă nu le poți oferi un mărțișor, poți să le faci cadou o FELICITARE DE 1 MARTIE. Astfel ai ocazia să fii „vestitorul” primăverii și cu o URARE.

O primăvară frumoasă în roșu și alb și dragoste sinceră!

Toate florile din lume pentru primăvara mea!

Un buchet de ghiocei și o primăvară superbă pentru o persoană/colegă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe