Connect with us

EVENIMENT

Autospecială SMURD implicată într-un accident rutier în Brașov

Publicatsursa foto: Arhiva

Un accident a avut loc duminică după-amiaza, în jurul orei 17.30, pe strada Lungă din municipiul Brașov. Coliziune între o ambulanță SMURD și un mijloc de transport în comun. Din fericire nu au fost persoane rănite.

Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că autospeciala SMURD ar fi avut semnalele luminoase și acustice în funcțiune.
La momentul producerii evenimentului rutier, în autospecială nu se afla niciun pacient.

La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Incendiu violent la o vilă din Moieciu de Sus – Brașov. Mobilizare de forțe pentru stingerea focului

Publicat

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă după-amiaza, în localitatea Moieciu de Sus, județul Brașov. Flăcările au cuprins coperișul.

Potrivit ISU Brașov, incendiul se manifestă la acoperișul unei locuințe în Moieciu de Sus.

La fața locului acționează pompierii cu cinci autospeciale de stins incendii cu apă și spumă și o autoscară mecanică.

De asemenea acționează echipaje de la SVSU Bran, Râșnov și Cristian.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea voucherelor de vacanţă – prelungită până la sfârşitul anului viitor

Publicat

Valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020 a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2021, potrivit unui act normativ aprobat de Executiv în şedinţa de vineri.

“Voucherele de vacanţă acordate în această perioadă care n-au putut fi utilizate ca urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare (…) vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze”, a afirmat, sâmbătă, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, într-un briefing de presă. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

AVERTIZARE METEO: Cod galben de ceață, cu vizibilitate redusă, în localități din 9 județe

Publicat

Administrația națională de meteorologie a emis, sâmbătă după-amiaza, avertizări cod galben de ceață valabile până la ora 20.00, pentru localități din 9 județe.

Potrivit meteorologilor, se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m în zone din județele: Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman.

Zone vizate:

Județul Brăila;
Județul Ialomiţa;
Județul Argeş:
Buzoești, Bârla, Slobozia, Ungheni, Recea, Căldăraru, Miroși, Negrași, Hârsești, Mozăceni, Popești, Izvoru, Ștefan cel Mare, Râca;
Județul Buzău:
Padina, Glodeanu-Siliștea, Glodeanu Sărat, Rușețu, Brădeanu, Scutelnici;
Județul Prahova: Puchenii Mari, Ciorani, Poienarii Burchii, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Dumbrava, Tinosu, Boldești-Gradiștea, Gherghița, Olari;
Județul Călăraşi;
Județul Giurgiu:
Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Mârșa, Săbăreni, Cosoba;
Județul Ilfov;
Județul Dâmboviţa:
Titu, Potlogi, Cornești, Corbii Mari, Răcari, Crevedia, Petrești, Cojasca, Lungulețu, Mătăsaru, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Finta, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Șelaru, Produlești, Costeștii din Vale, Butimanu, Răscăeți, Slobozia Moară, Cornățelu, Bilciurești;
Județul Teleorman:
Roșiorii de Vede, Dobrotești, Măldăeni, Tătărăștii de Jos, Scrioaștea, Călinești, Ciolănești, Blejești, Vârtoape, Trivalea-Moșteni, Olteni, Poeni, Tătărăștii de Sus, Vedea, Gratia, Rădoiești, Siliștea-Gumești, Siliștea, Cosmești, Talpa, Scurtu Mare, Drăgănești de Vede, Drăcșenei, Zâmbreasca, Sârbeni, Săceni, Necșești, Beuca, Purani, Sfințești, Didești, Stejaru și Balaci.

Citește mai departe

EVENIMENT

Se redeschid magazinele în Belgia, însă carantina rămâne în vigoare. Controale la frontiere pentru cei care vin din zone ”roșii”

Publicat

Magazinele se vor redeschide în Belgia începând de la 1 decembrie, a anunţat vineri premierul Alexander De Croo, dar carantina parţială va rămâne în vigoare, căci rămâne necesară pentru a continua eforturile în vederea diminuării contaminărilor cu SARS-CoV-2, relatează AFP.

“Începând de la 1 decembrie, magazine se vor putea redeschide”, a declarat De Croo la televiziunea publică. “Situaţia în ţara noastră se ameliorează, dar este important să menţinem tendinţa”, a adăugat el, subliniind că sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou vor “diferite” în acest an.

Redeschiderea magazinelor “va trebui să se facă în mod responsabil şi în deplină siguranţă”, adică “cumpărăturile vor fi făcute de câte o persoană şi în timp scurt”, a precizat De Croo.

Această decizie intervine după redeschiderea magazinelor în Franţa, anunţată pentru această sâmbătă. Magazinele sunt deschise în alte ţări vecine Belgiei (Germania, Luxemburg, Olanda). Până în prezent, doar magazinele considerate esenţiale – înainte de toate cele alimentare – au putut să-şi continue activitatea.

Belgia, regat cu 11,5 milioane de locuitori, sediu al instituţiilor europene şi al NATO, a fost foarte afectată de al doilea val al pandemiei şi este supusă unui nou lockdown din 30 octombrie.

Închiderea barurilor, restaurantelor şi cafenelelor, obligaţia de a lucra la domiciliu când aceasta este posibil, limitarea contactelor sociale şi restricţionarea circulaţiei de la miezul nopţii până la 05:00 dimineaţa vor rămâne în vigoare.

În acest an, “vom sărbători Crăciunul în familie, puţin numeroşi, va fi mai intim” şi va exista o interdicţie generală pentru focurile de artificii de Anul Nou, a explicat premierul.

“Nu trebuie să stricăm în patru zile ceea ce am făcut în patru săptămâni”, a spus el, lăsând să se înţeleagă că ar putea exista o posibilă relaxare a carantinei de la jumătatea lunii ianuarie, dacă cifrele privind contaminările continuă să scadă.

În fine, De Croo şi-a sfătuit concetăţenii să evite să se deplaseze în ţările cu o rată ridicată de contaminări cu SARS-CoV-2, anunţând controale la frontiere şi o verificare a măsurilor de carantină pentru persoanele care vin din zone clasate roşii. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate