Connect with us

EVENIMENT

Autostrada Bucureștiului- A0 va reduce traficul din capitală și va face drumul spre mare pentru restul țării mai ușor. De când se va putea circula pe ea

Publicat

autostrada bucurestiului a0

Autostrada Bucureștiului – A0 se profilează drept un proiect important pentru infrastructura țării și unul vital pentru descongestionarea rețelei rutiere din București. Cu o lungime de peste 100 de kilometri, acest inel de autostradă va conecta Autostrada Pitești-București și Autostrada București-Constanța, reprezentând o soluție vitală pentru facilitarea tranzitului către și dinspre Constanța, ocolind capitala.

Autostrada București A0 – un nou inel de autostradă în jurul Bucureștiului va fi soluția salvatoare pentru șoferii care au resimțit pe propria piele aglomerația și întârzierile pe drumurile capitalei. De asemenea, construcția Autostrăzii va face drumul spre mare pentru restul țării mult mai ușor.

Ultimul contract semnat pentru construcția acestei noi centuri a Bucureștiului în regim de autostradă este cel pentru Lotul 1 din segmentul Nord.

Câștigătorul, asociația de firme Impresa-Pizzarotti-RETTER Projectmanagement, a semnat contractul în luna septembrie 2023 și are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru construcție. Prețul la care s-a adjudecat contractul este de 815,08 milioane de lei fără TVA, iar lotul trebuie deschis în anul 2026.

De cand se va putea circula pe Autostrada Bucureștiului – A0

Deși sunt ultimii care s-au apucat de treabă, cei de la RETTER Projectmanagement împreună cu asociații lor spun că vor încerca să recupereze timpul pierdut cu acțiunile birocratice de care s-au lovit până la semnarea contractului și să reducă decalajul față de celelalte loturi.

„Ne vom mobiliza, vom lucra inclusiv noaptea și în weekend-uri când condițiile ne permit, astfel încât să recuperăm timpul pierdut. Suntem oameni tehnici și nu facem promisiuni fără acoperire, dar sperăm să ne terminăm treaba înainte de termenul prevăzut în contract”, a declarat Guido Retter, CEO-ul companiei.

Segmentul Nord al Autostrăzii A0 este împărțit în patru loturi:

Lotul 1, DJ601 – DN1 (Corbeanca), 17,5km, în execuție, câștigător: Impresa – Pizzarotti – RETTER Projectmanagement, preț: 815,08 milioane lei fără TVA.

Durata: 12 luni pentru proiectare, 22 de luni pentru construcție. Contract semnat în septembrie 2023.

Lotul 2, DN1 (Corbeanca) – DN2 (Afumați), 19,0km, în execuție, câștigător: asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, preț: 831.920.653,34 fără TVA.

Durata de proiectare: 12 luni, durata construcție: 22 luni. Contract semnat in mai 2021.

Lotul 3, DN2 (Afumați) – DN3 (Cernica), 8,6km, în execuție. Constructor selectat în noiembrie 2022: China Civil Engineering Construction Corporation, preț 397.996.117,63 lei fără TVA.

Durata de proiectare: 12 luni, durata de execuție: 18 luni. Contract semnat în martie 2023.

Lotul 4, DN3 (Cernica) – A2, 4,47km, câștigător Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, preț 312,6 milioane lei fără TVA.

Durata de proiectare: 12 luni, durata de execuție: 18 luni. Contract semnat în august 2020.

Segmentul Sud al Autostrăzii A0 este împărțit în trei loturi, pentru care au fost anunțați câștigătorii licitațiilor în aprilie-mai 2019:

Lotul 1, A2 – CF902 (Jilava), 16,9km, câștigător Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, preț 830.679.662,15 lei fără TVA. Contract semnat in August 2019.

Lotul 2, CF902 (Jilava) – DN6, 16,3km, câștigător Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, preț 750.849.942,12 lei fără TVA. Contract semnat.

Lotul 3, DN6 – A1, 17,97km, câștigător asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading SRL, preț de 853.422.022,52 lei fără TVA, termen de execuție 42 de luni. Contract semnat. Contractul a fost preluat integral de Aktor SA.

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O cabană arde generalizat la Valea Lungă. Intervin pompierii

Publicat

o cabană arde generalizat la valea lungă. intervin pompierii

O cabană a luat foc sâmbătă seara în comuna Valea Lungă, au anunțat reprezentanții ISU Alba.

”Garda de intervenție Blaj intervine în Valea Lungă, satul Glogoveț. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o cabana din lemn” au transmis pompierii.

Misiunea este în dinamică. La fața locului au fost trimise două autoutilitare și o ambulanță.

Ajunși la fața locului, pompierii au constat că este vorba despre o cabana din lemn are arde…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CSU Craiova-CFR Cluj, 1-0. Clujenii cu BARELE, oltenii cu golul

Publicat

1691748443 cfr cluj sigla e1677875117537.jpg

CFR Cluj a întâlnit, sâmbătă seara în Bănie, pe CSU Craiova, într-un meci din etapa a 18-a a Superligii la fotbal. Înaintea partidei, craiovenii erau pe locul 4 cu 29p., în timp ce clujenii ocupau locul 2 cu 32p. După un meci echilibrat, cu un plus la ocazii în repriza a doua pentru clujeni, oltenii câștigă norocos printr-un gol marcat de Kolic în min.90, urcând pe locul 2.

Echipele de start:

Universitatea Craiova: 21: L. Popescu – 2. Vlădoiu, 6….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vânt puternic în Alba Iulia: Elemente din acoperișul unei clădiri, desprinse. Pompierii au fost chemați să intervină

Publicat

vânt puternic în alba iulia: elemente din acoperișul unei clădiri,

Vânt puternic în Alba Iulia, sâmbătă seară. Mai multe elemente dintr-un acoperiș al unei clădirii din Alba Iulia au fost desprinse de rafale. 

Reprezentanții ISU Alba au anunțat că detașamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină la fața locului.

Concret, pompierii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente desprinse de pe acoperișul unei clădiri situate pe Strada Samuel Micu.

Reamintim că ANM a emis o avertizare meteo – Cod Galben de vânt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O scroafă şi 14 purcei au ars într-un incendiu. ISU Cluj a salvat un câine

Publicat

incendiu porci.jpg

Un incendiu a mistuit o anexă gospodărească din localitatea Boteni, iar o scroafă cu 14 purcei au murit în flăcări.

„Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Mociu au finalizat intervenția din localitatea Boteni. Incendiul s-a manifestat la un grajd, de aproximativ 40 de mp. De asemenea, grajdul conținea și o anexă, unde erau depozitați baloți de fân, ceea ce a favorizat arderea și a îngreunat misiunea. Totodată, lângă grajd a fost amenajat un adăpost de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe