Connect with us

EVENIMENT

Autoturism cuprins de flăcări pe Autostrada Soarelui. Trafic OPRIT

Publicatarhiva foto

Un autoturism a fost cuprins de flăcări pe Autostrada A2 în județul Călărași. Traficul pe sensul spre Constanța a fost oprit.

Potrivit CentrulUI INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, incidentul s-a produs pe Autostrada A2 București – Constanța, la kilometrul 99, pe sensul de mers către litoral, în zona localității Dragalina, județul Călărași.

Din primele informații un incendiu a izbucnit la un autoturism, care a fost scos pe banda de urgență.

Nu au rezultat victime în urma evenimentului, însă circulația rutieră a fost oprită pe toate benzile sensului de mers către Constanța, pentru stingerea focului de către pompierii aflați la fața locului.

Valorile de trafic sunt în creștere.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Peste 100 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi unităţi sanitare în primele trei luni din 2021

Publicat

Numărul copiilor părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare a scăzut în primul trimestru al acestui an cu 28 (circa 21%), comparativ cu perioada similară din 2020, la 106 copii, conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA).

Dintre aceştia, 83 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 21 în secţiile de pediatrie, iar doi au fost lăsaţi în alte secţii de spital.

De asemenea, 101 de copii au fost externaţi, din care 35 s-au reîntors la familiile lor, şapte au fost plasaţi la familii/persoane şi 49 la asistenţi maternali.

Totodată, patru copii au fost încadraţi în centre de plasament, trei copii în centre de primire în regim de urgenţă, iar trei copii se regăsesc în alte situaţii, conform datelor ANDPDCA.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Victimă în stop cardiac în urma unui accident în Bistrița

Publicat

accident
Sursă foto: Arhivă

O victimă a fost găsită, miercuri seara, în stop cardiac, în urma unui accident în Bistrița.

Accidentul rutier a fost în municipiul Bistrița, pe strada Sigmirului.

Din primele informații în accident sunt implicate patru victime.

Intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița și un echipaj SAJ.

Echipajele au găsit la locul accidentului patru victime, dintre care una în stop cardiorespirator.

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții în alte 2 localități de lângă București. Rata de infectare a depășit 2 la mie

Publicat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis introducerea unor restricții în localitățile Brănești și Domnești. Rata de infectare a depășit 2 la mia de locuitori.

În Brănești, rata de incidență este de 2.22 la mia de locuitori, iar în Domnești – 2,28 la mie.

Astfel, începând de joi, masca redevine obligatorie în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Cinematografele, spectacolele sau concertele sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

 

Nunți și botezuri

 

Se permite organizarea de nunți și botezuri cu un număr de participanți de maxim 150 de persoane în exterior sau maxim 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Totodată, se permite organizarea de nunți sau botezuri cu un număr de participanți de maxim 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minim 2 mp pentru fiecare. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV-2.

 

Competiţii sportive

 

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanțe de minimun 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, în spațiile închise sau deschise competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru
persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Regulile complete se găsesc pe site-ul Prefecturii Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/55/2021/09/Hotararea-CJSU-IF-nr-158-din-15.09.2021.pdf

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Șoferiță începătoare, încarcerată după ce a lovit un cal pe o șosea din Cluj

Publicat

Un accident s-a produs, miercuri, în jurul orei 20.15, pe raza comunei Mica, între localitățile Nireș și Mănăstirea, județul Cluj.

Din primele informații, șoferița unui autoturism, în vârstă de 19 ani, din comuna Mica, care se deplasa din direcția Nireș spre Mănăstirea, pe un sector de drum neiluminat, a lovit un cal aflat pe drum. Ulterior s-a oprit în șanțul de pe stânga.

După descarcerare, șoferița a ajuns la spital.

Au fost demarate cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe