Connect with us

AUTO

Autoturism marca Audi, căutat de autoritățile din Germania, descoperit de polițiștii de frontieră

Publicat


Cetăţean bulgar, depistat de Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu, că transporta pe o platformă, un autoturism marca Audi A6, în valoare de 70.000 lei, căutat de autorităţile din Germania.

În data de 13.02.2020, în jurul orei 17.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, un cetăţean bulgar, în vârstă de 25 ani, la volanul unei autoutilitare cu platformă pe care se afla un autoturism marca Audi A 6.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul transportat pe platformă figurează ca fiind  bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania în data de 21.01.2020.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul bulgar a declarat că a cumpărat autoturismul din Germania și nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenția autorităților.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”tăinuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autovehiculul în valoare de 70.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AUTO

Dacia va prezenta primul său model electric, în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva. Prețul va fi de aproximativ 15.000 de euro

Publicat

dacia

Standul Dacia de la Geneva va expune, în premieră, un show-car 100% electric, modelul de oraș urmând să coste sub 15.000 de euro, dar să fie mult mai accesibil la preț după aplicarea subvențiilor.

Dacia va prezenta și noua motorizare TCe 100 ECO-G. Pentru a marca 15 ani de prezență comercială în Europa, Dacia va expune totodată seria limitată Anniversaire.

Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe piață în 2021-2022 și va fi o mașină mică, de oraș, reieșea dintr-un anunț recent al Grupului Renault.

Modelul Dacia electric va fi cel mai probabil bazat pe versiunea electrică a lui Renault Twingo, numită Twingo Z.E., programată spre lansare în 2020 (o nouă generație).

Dacia va lansa mai întâi mașini hibride, fiind primul pas către cele electrice, spunea în decembrie, într-o întâlnire cu presa, Christophe Dridi, șeful companiei.

Presa franceză a scris de ani buni că Dacia va lansa în 2021 un SUV 100% electric ce ar putea costa 15.000 euro.

”Vom produce la Mioveni mașini hibride plug-in, mergem pas cu pas, nu vom merge din prima să facem un model 100% electric”, spunea Dridi care a adăugat că va fi utilizată platforma pe care este construit și noul Clio, platformă care permite și construirea de hibride plug-in.

”Suntem parte a alianței și ne putem adapta rapid. Știți cât ne-a luat să facem Logan Stepway? Doar patru luni. Așa este lumea modernă, trebuie să fii agil, să te adaptezi la context foarte rapid”.

Sursa: libertatea.ro; hotnews.ro

Citește mai departe

AUTO

FOTO: Autoturism în valoare de aproximativ 30.000 de euro, căutat de autoritățile din Spania, descoperit la Vama Veche

Publicat

Poliţiştii de frontieră din Vama Veche au descoperit un autoturism, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, ce figura ca fiind în atenția autorităților din Spania.

În data de 16.02.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar, în vârstă de 38 de ani, conducând un autoturism marca RAV4, înmatriculat în Spania.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mașina figurează cu alertă bun pentru control specific, introdusă de autorităţile din Spania. De asemenea, s-a constatat că autovehiculul prezintă mai multe semne de falsificare a elementelor de identificare.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a împrumutat autoturismul și nu are cunoștință despre faptul că mașina ar fi avut probleme.

Mijlocul de transport, în valoare de 142.500 de lei (aproximativ 30.000 de euro), a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră Română

Citește mai departe

AUTO

Coloniile de furnici și lilieci întârzie demararea construcției noii fabrici de automobile Tesla din Germania

Publicat

Tesla a primit luna trecută aprobarea pentru a-şi construi prima sa uzină din Europa pe o suprafaţă de tren de 300 de hectare la Grünheide, în apropiere de Berlin. Deschiderea șantierului depinde, însă, de relocarea faunei existente pe respectivul teren, transmite AFP, citat de AGERPRES.

În prezent gigantul american este într-o cursă contra cronometru deoarece obligaţiile pe care şi le-a asumat în materie de protejare a faunei locale, în special furnici, păsări şi lilieci aflaţi în hibernare, riscă să îi consume din timp.

Potrivit cotidianului Süddeutsche Zeitung, în prezent Tesla trebuie să mute numeroase colonii de furnici cu ajutorul lopeţilor şi micilor excavatoare.

De asemenea, Tesla a promis că va instala 400 de căsuţe pentru păsări în regiune, deoarece doborârea copacilor de pe o suprafaţă de aproximativ 90 de hectare în zona unde va fi construită uzină, va lipsi un anumit număr de păsări de cuiburile lor.

Păsările trebuie să-şi facă cuib în luna martie, iar liliecii sunt gata să iasă din hibernare în aceeaşi perioadă, precizează la rândul său cotidianul Tagesspiegel.

Uniunea pentru Conservarea Naturii şi a Biodiversităţii (NABU) a avertizat că în special liliecii nu vor fi uşor de mutat.

“Pentru a deranja cât mai puţin posibil liliecii, ei vor trebui mutaţi în timpul hibernării”, declara luna trecută Christiane Schroeder, directoarea filialei NABU din landul Brandeburg.

Protejarea mediului nu este singurul obstacol cu care se confruntă Tesla la Grünheide. Luna trecută, geniştii au dezamorsat şapte bombe din al doilea război mondial care au fost descoperite în locul unde va fi construită viitoarea uzină.

Constructorul de maşini electrice Tesla a cumpărat săptămâna trecută un teren de 300 de hectare în Gruenhe, la est de Berlin, pentru 40,9 milioane de euro. Tesla a anunţat că prima sa fabrică din Europa va începe să funcţioneze în 2021 şi va produce 500.000 de vehicule pe an, inclusiv SUV-urile Model Y şi berlinele Model 3.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Transmisie manuală vs Transmisie automată la mașini (P)

Publicat

transmisie auto

Transmisia transferă puterea generată de motorul unei mașini pe roțile sale de antrenare. Nu pleci nicăieri fără ea. Motorul dvs. ar putea să pornească, să funcționeze la relanti și să se rotească perfect, dar mașina dvs. nu se va mișca fără o transmisie. Există două tipuri de transmisii de bază: manuală, respectiv automată. Iată tot ce trebuie să știți despre ele.

Cu excepția notabilă a unei transmisii continuu variabile (CVT), o transmisie – numită generic și cutie de viteze – este o cutie metalică umplută cu ulei care conține o serie de angrenaje, arbori, rulmenți și alte părți.

Cele mai frecvente tipuri de transmisii sunt automate și manuale. Le-am detaliat pentru a vă ajuta să alegeți cu înțelepciune data viitoare când cumpărați o mașină, indiferent dacă luați în considerare o mașină la mâna a doua sau cel mai bun SUV de pe piață .

O transmisie manuală este, de asemenea, cunoscută sub numele de stick-shift și asta spune totul – șoferul folosește literalmente un schimbător pentru a schimba vitezele. Prima mașină a tatălui tău ar fi putut avea un schimbător pe coloană de direcție sau pe tablou, dar într-o mașină modernă, maneta de schimbare este aproape întotdeauna montată vertical pe consola centrală și conectată la transmisie printr-o legătură.

Există două tipuri de transmisie automată. Ambele pot schimba angrenajele fără nici o intervenție din partea șoferului. Procesul se realizează hidraulic sau electronic prin monitorizarea parametrilor importanți, precum poziția pedalei de accelerație, viteza cu care se deplasează mașina și turațiile motorului. În multe mașini automate, angrenajele pot fi selectate manual folosind fie maneta schimbătoare, fie padelele montate în spatele volanului.

Piese de cea mai bună calitate pentru ambele tipuri de mașini se pot găsi pe Topautopiese.ro.

Tipul de transmisie pe care trebuie să îl aibă următoarea dvs. mașină depinde de doi factori importanți: tipul de vehicul pe care îl doriți și stilul dvs. de conducere. Stabilizarea tipului de transmisie mai bun poate fi un lucru dificil. La urma urmei, ambele transmisii au propriile avantaje și dezavantaje unice și, în cazul în care una poate fi perfectă într-o situație, poate ajunge să fie deloc potrivită într-o altă situație.

Citește mai departe