Connect with us

ACTUALITATE

Autoturismul unui cetăţean bulgar a luat foc în Vama Giurgiu

Publicat

Autoturismul unui cetăţean bulgar care se întorcea în ţară a luat foc, sâmbătă seară, în Vama Giurgiu, în timp ce aştepta controlul de frontieră.

„Pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi aseară să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Evenimentul a avut loc în Vama Giurgiu, în apropiere de staţia de taxare, proprietarul autoturismului fiind un cetăţean bulgar. Poliţiştii de frontieră au observat că iese fum de la motor şi au anunţat pompierii”, a declarat, duminică, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Giurgiu, respectiv o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de descarcerare.

Pompierii au constatat că ardeau materiale combustibile de la compartimentul motor şi au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.

Din cercetările efectuate la faţa locului a reieşit faptul că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric care s-a manifestat la blocul motor al autoturismului. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Câte cazuri de pneumonie, gripă sau infecții respiratorii au fost depistate în județul Alba, în ultima perioadă

Publicat

whatsapp image 2022 05 26 at 14.20.57 1000x600.jpeg

Aproape 200 de cazuri de pneumonie au fost raportate în județul Alba, în ultima săptămână, potrivit reprezentanților DSP Alba. Mai exact este vorba despre 186 cazuri, care totuși sunt în scădere față de săptămâna anterioară cu 23 de procente. 

De asemenea, în perioada 16 mai – 22 mai au fost raportate la nivelul județului 1764 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, în creștere față de săptămâna anterioară cu 4 procente.

Tot în perioada mai sus menționată a fost identificat un caz de gripă, dar pacientul nu a avut nevoie de internare, au mai precizat reprezentații DSP Alba, pentru alba24.ro.

 Fiți la curent…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Viceprimarul din Gilău, acuzat că maghiarizează comuna. Vrea nume ungurești pentru mai multe străzi. Kisbecs în loc de Viena

Publicat

primaria gilau 1.jpg

 

Viceprimarul din Gilău Okos Carol este acuzat că maghiarizează comuna după ce a susținut ca mai multe străzi să aibă denumiri ungurești.

”Străzile din Gilău nu au avut nume maghiare, exceptând perioada ocupației horthy-iste între 1940 – 1944. În timpul comunismului nu erau, după 1989 nu erau.

Nu este nicio tradiție să fie  străzi cu denumiri maghiare în comună cum insistă viceprimarul Okos, care e maghiar. De ce e nevoie de așa ceva, de ce vine cu astfel de propuneri care au rolul de a învrăjbi populația Gilăului? Este o atitudine provocatoare”, au declarat mai mulți localnici.

Aceștia cer ajutorul Comisiei județene de atribuire de denumiri să nu avizeze noile nume propuse de viceprimarul Gilăului.

Să fie schimbat Okos

De asemenea, locuitorii solicită intervenția președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, care să intervină la primarul Gelu Topan astfel încât…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

LIVE VIDEO: Promoția 103 a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Ceremonia de absolvire

Publicat

hc2 1000x600.jpg

La Alba Iulia, în Piața Cetății, se desfășoară ceremonia de absolvire a promoției 103 a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”.

Momentul este dedicat celor 205 de absolvenți din șapte clase a XII-a ale colegiului, din promoția 2018-2022.

Sunt acordate premii pentru șefii de promoție, premii I-III pentru activitate școlară, dar și premii de excelență pentru elevii care s-au implicat în activități prin care au promovat colegiul, municipiul sau județul.

Este acordat și Premiul ”Romulus Rusan”, de către Fundația ”Ana Blandiana”.

La festivitate sunt prezenți absolvenții liceului, familiile acestora,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salvator pe motocicletă în timpul liber. A ajutat un bărbat prăbușit pe trecerea de pietoni

Publicat

fb img 1653575452849 e1653575487140.jpg

Acum câteva zile sergentul major Cotuț Florin, de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca, se afla cu motocicleta la semafor, când a observat că un bărbat își pierde echilibrul și cade pe trecerea de pietoni.

Fără să stea pe gânduri, Florin s-a dat jos de pe motocicletă și a sărit în sprijinul bărbatului.

Acesta a suferit un traumatism cranian și sângera abundent, pierzându-și imediat cunoștința.

Pompierul și-a dat seama că victima e în pericol și s-a grăbit să-i dea primul ajutor. I-a îndemnat pe trecători să sune la 112, în timp ce-l aducea în poziția de siguranță. Un șofer i-a adus o trusă medicală din mașină, iar personalul de la o shaormerie din apropiere i-a dat o pereche de mănuși din latex.

Absolvent al Școlii de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești și instruit în acordarea primului ajutor medical, Florin a menținut capul bărbatului în ax și i-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate