Connect with us

EVENIMENT

Avertisment ANAF: Zeci de firme interpuse în achiziţii de autoturisme rulate au prejudiciat bugetul de stat cu 16 milioane euro

Publicat

anaf

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat marți, 21 martie 2023, că a confiscat zeci de mașini de lux după ce au descoperit firme „fantomă” în Uniunea Europeană care le vindeau. Acestea au prejudiciat bugetul de stat cu 16 milioane euro.

„În contextul intensificării verificărilor comerţului cu autoturisme de lux rulate, pentru prevenirea şi împiedicarea fraudării bugetului de stat, în perioada 2022- 2023, în România, au fost identificate 78 de firme din alte state membre UE interpuse în achiziţii intracomunitare de autoturisme rulate (în valoare de 80 milioane de euro), care au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 16 milioane de euro.

ANAF recomandă analizarea cu atenţie a acestor achiziţii, având în vedere că tranzacţiile utilizează firme interpuse din Bulgaria şi Slovacia pentru refacturarea autoturismelor, 95% dintre ele fiind de tip „fantomă”.

Astfel, se previne pierderea sumelor plătite la achiziţionarea de autoturisme de lux rulate provenite din Germania şi Franţa, prin intermediul platformelor de vânzare online”, avertizează ANAF.

În context, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF monitorizează intensiv achiziţiile intracomunitare de autoturisme de lux rulate.

firme masini confiscate anaf fb sursa foto

În data de 16 martie, aceştia au verificat 37 de autovehicule cu numere temporare din alte state şi 67 de platforme şi trailere de transport autoturisme rulate, în punctele de trecere a frontierei din Nădlac, Vărşand, Turnu şi Cenad.

Astfel, au fost identificate şi indisponibilizate 78 autoturisme de lux rulate, care aparent tranzitau România către Bulgaria, sau erau refacturate de firme interpuse de tip „fantomă” din Slovacia, Italia sau Ungaria.

„Pentru prevenirea riscului fiscal al descărcării şi valorificării acestora s-au verificat atât furnizorii şi beneficiarii reali, cât şi traseul transportului, iar transportatorii au fost înştiinţaţi că trebuie să descarce în România doar în prezenţa inspectorilor antifraudă fiscală.

Datele din analiza de risc fiscal referitoare la firmele implicate în fraudarea TVA provin din schimbul de date ANAF-RAR şi Eurofisc, din platformele de anunţuri online şi din petiţii sau sesizări”, precizează ANAF. Agerpres

sursa foto: Facebook / Agenția Națională de Administrare Fiscală

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricții de circulație pe A1 Sibiu-Sebeș-Deva și pe alte tronsoane de autostradă. Unde se fac lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restricții de circulație pe a1 sibiu sebeș deva și pe alte tronsoane

CNAIR anunță restricții de circulație pe A1 Sibiu-Sebeș-Deva. Acestea sunt în vigoare marți, 30 aprilie, pe un tronson din județul Sibiu și pe altul din județul Hunedoara. Se fac lucrări și pe alte tronsoane de autostradă.

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva

  • A1, km 270+320 – 274+900, Apoldu de Jos – Săliște (jud. Sibiu), până la ora 19.00:
    • se execută lucrări de reparații la partea carosabilă; banda 1 și banda de urgență…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. ACCIDENT la Căianu, în Cluj. Două mașini IMPLICATE. Un bărbat de 60 de ani a fost grav RĂNIT

Publicat

accident caianu 1 e1714459288804.jpg

Un accident rutier a avut loc, marți, pe raza loc. Căianu din jud. Cluj. Au fost implicate două mașini. Mai multe persoane au fost rănite, printre care un bărbat de 60 de ani, care a suferit multiple traumatisme.

„Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Mociu și a Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în cursul acestei dimineți la un grav accident rutier petrecut pe raza localității Căianu.

accident caianu

VIDEO FOTO. ACCIDENT la Căianu, în Cluj. Două mașini…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 470 de posturi la Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Cugir, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 470 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 30 aprilie. Sunt vacante 470 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmeria Alba angajează, din sursă exernă, ofițer specialist psiholog. Condiții de participare la concurs

Publicat

jandarmeria alba angajează, din sursă exernă, ofițer specialist psiholog. condiții

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Alba organizează concurs – încadrare directă din sursă externă pentru ocuparea unui post de ofițer specialist psiholog.

„Ești absolvent al Facultății de Psihologie și vrei să faci parte din Jandarmeria Română? Nimic mai simplu! Jandarmeria Alba organizează concurs din sursă externă pentru 1 post de ofițer specialist psiholog.

Până pe data de 7 mai 2024 te așteptăm să-ți depui cererea de înscriere online la adresa:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe