Connect with us

EVENIMENT

Avertisment OMS. O nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea să apară

Publicat

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat vineri că lacunele în ceea ce privește supravegherea, testarea, secvențierea și vaccinarea pentru COVID-19 continuă să creeze „condițiile perfecte pentru apariția unei noi variante îngrijorătoare”, transmite Reuters.

După ce a trecut apogeul pandemiei, țările din întreaga lume încep să slăbească frâiele în ce privește supravegherea, testarea și vaccinarea împotriva acestei boli care a făcut peste 6 milioane de victime până în prezent.

Avertisment OMS. O nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea să apară: China înregistrează o revenire a numărului de infecții

Aproximativ 90% din populația mondială are un anumit nivel de imunitate la SARS-COV-2, fie datorită unei infecții anterioare, fie datorită vaccinării, potrivit estimărilor agenției mondiale de sănătate.

„Suntem mult mai aproape de a putea spune că faza de urgență a pandemiei s-a încheiat, dar nu am ajuns încă acolo”, a declarat Tedros în timpul unei conferințe de presă.

Comentariile sale vin în contextul în care China înregistrează o revenire a numărului de infecții. Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Accident pe DN 68A în județul Timiș. Un autoturism a intrat în plin într-o turmă de oi

Publicat

accident timis
sursa foto: DRDP Timișoara

Accident rutier produs, luni dimineață, pe DN 68A în județul Timiș.

Evenimentul rutier a avut loc ,luni, 6 februarie, pe DN 68A, între localitățile Traian Vuia și Dumbrava, județul Timiș.

acckident timis 3

Din primele informații, un autoturism a intrat în plin într-o turmă de oi. În urma impactului, mai multe animale au murit. Autovehiculul a fost serios avariat.

acc timis 2

Drumarii au intervenit pentru a curăța carosabilul.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Profi și Auchan au făcut anunțul împreună. Toți clienții din România vor fi afectați

Publicat

profi și auchan au făcut anunțul împreună. toți clienții din

Recent, lanţurile de retail Profi şi Auchan au încheiat un parteneriat pentru negocieri comune cu mari furnizori, având drept scop creşterea puterii de negociere a celor două reţele, în avantajul consumatorilor finali.

Preţuri mai bune pentru clienţi

“Considerăm oportun să folosim volumele noastre cumulate în negocierile cu furnizorii cu cifre de afaceri foarte mari. Este o evoluţie normală ca doi retaileri să îşi pună la un loc volumele de achiziţii pentru a crea forme de alianţe care să le permită să concureze şi mai eficient marile reţele de retail alimentar şi să asigure preţuri mai bune pentru clienţi, mai cu seamă în această conjunctură inflaţionistă,” explică Gaëtan Pacton, directorul general Profi.

Cu toate acestea, cu excepţia negocierii împreună cu un număr limitat de mari…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Salvamont România: 63 de intervenţii de urgenţă în ultimele 24 de ore. Peste 90 de persoane au fost salvate

Publicat

salvamont romania salvamontisti

Peste 60 de intervenţii de urgenţă au avut salvatorii montani în ultimele 24 de ore, cu această ocazie fiind salvate 91 de persoane, informează luni dimineaţă Salvamont România.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 63 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor.

Cele mai multe apeluri au fost pentru salvamontiştii din Braşov, Neamţ, Azuga şi Predeal, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 91 de persoane. Dintre acestea 22 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transportate la spital.

S-au mai primit 49 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Când scăpăm de vremea rea. Prognoza meteo pentru săptămâna 06–12 februarie 2023: Ninsori și nopți geroase!

Publicat

drum zapada e1675582232925.jpg

Ne așteaptă o săptămână cu zile și nopți geroase, cu temperaturi mult sub cele normale perioadei. Abia de miercuri intrăm într-un proces de înzălzire.

Potrivit prognozemeteo.ro, va mai ninge în prima parte a săptămânii, iar spre final precipitațiile vor dispărea din peisajul meteo al țării noastre.

Temperaturi minime:

Toată săptămâna vine cu dimineți reci spre foarte reci și chiar geroase, cu minime cuprinse, la nivelul întregii țări, între –5 spre –7, –8 grade, iar prin zonele montane, depresiunile Transilvaniei, nordul Munteniei sunt posibile și valori spre –11, –13 grade. Pe crestele montane temperaturile vor coborî chiar și spre –18, –20 de grade.

Temperaturi maxime:

Ziua de LUNI vine cu maxime negative în cea mai mare parte a țării, cu valori care se vor opri la –1 spre –3 grade. Excepție vor face Muntenia și Banatul, regiuni unde  mercurul din termometre va ajunge la 2 –3 grade. La munte maximele rămân la valori negative (-5 spre –7 grade) cu –10, –12 grade pe creste.

Aceleași valori și aceeași distribuție a maximelor o vom avea și pe parcursul zilei de MARȚI.

Începând cu ziua de MIERCURI intrăm într-un un proces de încălzire. Miercuri și JOI mai ales prin Banat, Crișana (4 –5 grade), Muntenia (3 –4 grade) pentru ca ziua de vineri să aducă maxime pozitive la nivelul întregii țări (1 – 3 grade), cu cele mai ridicate valori pe Banat și Crișana (5 – 6 grade). Prin sudul Moldovei, Transilvania, SV extrem al Olteniei, dealurile Moldovei maximele vor rămâne ușor negative (-0 spre –1 grad) întimp ce la munte se vor atinge –5 spre –7 grade.

Încălzirea continuă și în WEEKEND, ziua de SÂMBĂTĂ aducând maxime de 4 – 6 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Transilvaniei, Maramureșului și zonelor montane, unde rămânem cu maxime negative (-1 spre –3 grade), în timp ce pe creste vor fi –5 spre –7 grade.

DUMINICĂ, Banatul, Crișana, mare parte din Oltenia, Muntenia, sudul Dobrogei ajung la maxime chiar de 8 – 9 grade, în timp ce în restul țării ne vom opri la 3 – 5 grade, cu –2 spre –4 grade la munte.

Precipitații:

Noaptea de duminică spre LUNI aduce ninsori prin Moldova, zonele montane, izolat și prin Dobrogea iar pe parcursul zilei sunt posibile ninsori slabe și prin Muntenia. La munte este posibil să se acumuleze și 7 – 10 l/mp.

Și pe parcursul zilei de MARȚI avem condiții de ninsori slabe prin Moldova, Orientali, iar la finalul zilei, din nou, și prin Muntenia, inclusiv prin zona Bucureștiului.

Mai vorbim și MIERCURI de ceva ninsori slabe prin sudul Dobrogei pentru ca apoi, până la finalul săptămânii, precipitațiile să dispară din peisajul meteo al țării noastre.

Va fi o săptămână în care doar prin zonele montane, nordul Moldovei am putea acumula un 3 – 5, izolat 7 l/mp de precipitații.

Strat de zăpadă:

Avem, după mult timp, strat de zăpadă prin multe zone din țară, iar la munte, după un decembrie și ianuarie fără pic de omăt, acum avem chiar și peste 150 cm pe unele creste, iar în restul zonelor montane trecem de 40 – 50, 60 de cm. În zonele unde a nins și s-a depus strat de zăpadă, acesta se va păstra și pe parcursul săptămânii care urmează, mai ales că și temperaturile în aceste zone vor fi mai scăzute decât în restul țării.

Context sinoptic:

După o perioadă destul de agitată din punct de vedere sinoptic, una care a și adus, prin bună parte din țară, manifestări de iarnă ce au avut, pe alocuri, caracter sever, săptămâna care urmează va aduce spre țara noastră un scenariu sinoptic destul de calm, banal chiar. Astfel pe tot parcursul săptămânii zona țării noastre se va afla sub persistența unui câmp de presiune ridicată, asociat avansului spre regiunile noastre a dorsalei Anticiclonului Azoric.

Lipsa fronturilor atmosferice va face ca pe parcursul săptămânii șansele la precipitații să fie destul de mici.

Persistența unei circulații estice va face ca, cel puțin până spre ziua de joi, deasupra țării noastre să rămână cantonată o masă de aer rece și foarte rece, de origine arctică, care va menține abaterile termice de la 850 hPa (1.5 km altitudine) și cu –8, –10, izolat chiar 012 grade sub normalul perioadei.

Weekendul va veni cu reversul medaliei, astfel că, pe o revenire a circulației pe direcție V – E (origine atlantică) vom avea parte de începutul unei advecții calde care se va consolida apoi începând cu data de 13 – 14 februarie.

Articol realizat cu sprijinul Prognozemeteo – Vremea în România

 

Citește mai departe