Connect with us

EVENIMENT

Avertisment OMS: Suntem în pragul unui eşec moral catastrofal

Publicat

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni că lumea este în pragul unui „eşec moral catastrofal” al distribuţiei vaccinurilor, transmite Reuters.

Tedros a cerut tuturor ţărilor şi producătorilor să repartizeze mai echitabil dozele de vaccin împotriva COVID-19.

„Nu numai că această abordare ‘eu primul’ îi lasă pe cei mai săraci şi mai vulnerabili oameni din lume într-o situaţie de risc, este şi autodistructiv”, a apreciat şeful OMS la deschiderea şedinţei anuale a consiliului de conducere al organizaţiei, prin videoconferinţă. „În ultimă instanţă, aceste acţiuni nu vor face altceva decât să prelungească pandemia”, a avertizat el.

Perspectivele unei distribuţii echitabile sunt „în pericol grav” înainte de începerea schemei OMS de repartizare a vaccinurilor cunoscută sub denumirea de COVAX, care va începe luna viitoare.

Tedros a observat că anul trecut au fost semnate 44 de contracte bilaterale de achiziţie a vaccinului împotriva coronavirusului, iar anul acesta cel puţin încă 12. „Asta ar putea întârzia livrările COVAX şi crea exact scenariul pentru evitarea căruia a fost creat COVAX, cu stocare, cu o piaţă haotică, cu o reacţie necoordonată şi cu o perturbare economică şi socială continuă”, a spus el.

Directorul general al OMS a dat ca exemplu de inegalitate faptul că peste 39 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 49 de ţări bogate, în timp ce într-o ţară săracă s-au injectat doar 25 de doze. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Misiune specială a pompierilor din Alba Iulia: Au salvat un pui de pisică blocat într-un copac

Publicat

misiune specială a pompierilor din alba iulia: au salvat un

Misiune specială a pompierilor din Alba Iulia. Pompierii au fost chemați pentru a salva un pui de pisică blocat într-un copac. 

Misiunea de salvare a avut loc pe strada Ștefan cel Mare din Alba Iulia.

 


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. „U” Cluj – Hermannstadt, 3-1. Revanșa sibienilor trebuie să mai aștepte

Publicat

430216691 1033147064932702 7349269578072182539 n.jpg

Universitatea Cluj a întâlnit, duminică seara pe Cluj Arena, pe Hermannstadt, într-un meci din etapa a 2-a a Superligii de fotbal. Clujenii veneau după un egal e terenul campioanei în timp ce sibienii au remizat acasă cu CSU Craiova. După o primă repriză excelentă, „U” învinge cu 3-1, goluri marcate de Blănuță (min.7 și 37), Nistor (min.20 – pen.), respectiv Bejan (min.41).

Echipele de start:

U Cluj (4-2-3-1): Gertmonas – Boboc, Masoero, I. Cristea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A scăzut numărul de păsări și animale pentru carne sau lapte crescute pe teritoriul României. Date din cel mai nou raport INS

Publicat

carnea de pui, de calitate în românia: autoritățile au găsit

A scăzut numărul de păsări și animale pentru carne sau lapte crescute pe teritoriul României. Datele fac parte dintr-un studiu recent publicat de INS (Institutul Naţional de Statistică).

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA: ”Este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag”

Publicat

joe biden s a retras din cursa prezidențială a sua: ”este

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA. Candidatul democraților și-a anunțat decizia pe rețeaua X (fostă Twitter).

Citește mai departe