Connect with us

EVENIMENT

Avertisment OMS: Suntem în pragul unui eşec moral catastrofal

Publicat

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni că lumea este în pragul unui „eşec moral catastrofal” al distribuţiei vaccinurilor, transmite Reuters.

Tedros a cerut tuturor ţărilor şi producătorilor să repartizeze mai echitabil dozele de vaccin împotriva COVID-19.

„Nu numai că această abordare ‘eu primul’ îi lasă pe cei mai săraci şi mai vulnerabili oameni din lume într-o situaţie de risc, este şi autodistructiv”, a apreciat şeful OMS la deschiderea şedinţei anuale a consiliului de conducere al organizaţiei, prin videoconferinţă. „În ultimă instanţă, aceste acţiuni nu vor face altceva decât să prelungească pandemia”, a avertizat el.

Perspectivele unei distribuţii echitabile sunt „în pericol grav” înainte de începerea schemei OMS de repartizare a vaccinurilor cunoscută sub denumirea de COVAX, care va începe luna viitoare.

Tedros a observat că anul trecut au fost semnate 44 de contracte bilaterale de achiziţie a vaccinului împotriva coronavirusului, iar anul acesta cel puţin încă 12. „Asta ar putea întârzia livrările COVAX şi crea exact scenariul pentru evitarea căruia a fost creat COVAX, cu stocare, cu o piaţă haotică, cu o reacţie necoordonată şi cu o perturbare economică şi socială continuă”, a spus el.

Directorul general al OMS a dat ca exemplu de inegalitate faptul că peste 39 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 49 de ţări bogate, în timp ce într-o ţară săracă s-au injectat doar 25 de doze. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

(P.E) Comunicat PNL Alba Iulia: Investiții fără precedent în sistemul de învățământ din Alba Iulia, prin PNRR

Publicat

(p.e) comunicat pnl alba iulia: investiții fără precedent în sistemul

Investiții fără precedent în sistemul de învățământ din Alba Iulia, prin PNRR

20 de grădinițe, școli și licee din oraș sunt modernizate și dotate de administrația locală, cu finanțarea de peste 85 de milioane de lei, fonduri europene, nerambursabile

Finanțările obținute de administrația locală albaiuliană, de peste 85 de milioane de lei, bani nerambursabili, schimbă diametral calitatea actului educațional din unitățile de învățământ preuniversitar din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. VARIAȚII de temperatură și zile cu ploi

Publicat

soare vreme meteo.jpg

ANM anunță cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. După câteva zile mai răcoroase, în intervalul 13-17 mai, temperaturile vor crește până la valori peste 20 de grade Celsius.

Vor fi variații de temperatură între 21-22 de grade și 25-26 de grade, de la o zi la alta.

Va mai ploua, în perioada 14-15 mai, în centrul și vestul țării, și după 20 mai, în majoritatea regiunilor. Vor fi și furtuni, în vest, nord și sud.

Cum va fi VREMEA în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ororile războiului, iubirile ascunse și năravurile politicii ”urcă pe scenă” la Alba Iulia, în cadrul festivalului Povești

Publicat

video: ororile războiului, iubirile ascunse și năravurile politicii ”urcă pe

Politica, războiul, violența domestică, valorile religioase, dezbinarea familiilor din cauza migrației, dar și dragostea și iubirea ascunsă, toate vor prinde viață pe scenă, la Alba Iulia. 

Timp de șapte zile, la Alba Iulia se va desfășura Festivalul Internațional de Teatru ”Povești”. Singura săptămână din an, când la Alba Iulia avem parte de teatru de dramă profesionist. 

Ajuns la ediția cu numărul XVII, evenimentul organizat anual de Teatrul de Păpuși…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Care sunt cei mai influenți europarlamentari români? Clujeanul Daniel Buda (PNL/PPE), în primii 200 în Parlamentul European

Publicat

parlamentul european 1000x600.jpg

O statistică realizată la nivel european arată nivelul de influență al europarlamentarilor români în Parlamentul European. Cine sunt cei mai activi europarlamentari și care dintre ei sunt „invizibili”?

Un studiu realizat de BCW, denumit „Influence Index”, relevă care sunt europarlamentarii din actualul mandat cu cea mai mare influență în Parlamentul European.

Cercetarea are la bază date colectate în perioada iulie 2022- iunie 2023. Influența în Parlamentul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe