Connect with us

EVENIMENT

Avertismentul Poștei Române: Hackerii pot fura bani de pe carduri prin intermediul unei noi metode de fraudă online

Publicat

posta romana.jpg
Arhivă foto

Compania Națională Poșta Română a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă online, prin care hackerii pot să fure bani de pe carduri. În urma acestui avertisment, compania a primit un număr mare de sesizări referitoare la acest caz.

În ultima perioadă s-au intensificat acțiunile de phishing în care este folosit numele Poștei Române. Prin intermediul SMS-urilor ori pe e-mail, infractorii cibernetici atentează la conturile și la datele personale ale utilizatorilor de internet.

Compania Națională Poșta Română s-a confruntat cu un val de sesizări din partea cetățenilor aflați în pericolul de a cădea victime ale infractorilor cibernetici.

Una dintre metodele folosite de hakeri este următoarea: de pe un număr de telefon de România trimit un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să primească un colet, dar adresa este incorectă.

Apoi, este indicat un link care are în componență cuvintele ”posta”/”post” și/sau ”romana”.

După accesarea link-ului respectiv se solicită date personale (adresă poștală, adresă de e-mail, număr de telefon) și se generează o interfață de plată asemănătoare oricărui alt portal, specific plaților pe internet. Prin intermediul acesteia este solicitată o sumă simbolică.

Avertismentul Poștei Române. „Destinatarii trebuie să fie extrem de vigilenți când primesc astfel de mesaje”

După completarea datelor cerute de interfață (număr card, data expirării, titular card, codul de siguranță), destinatarul primește un cod bancar. Sub această interfață se ascund, de fapt, hackerii, care introduc datele cardului în aplicația specifică, sustrăgând, astfel, banii.

Din acest moment, hoții cibernetici vor putea să facă plăți online la terminale POS sau să scoată bani de la ATM-uri, fără a avea nevoie de PIN-ul destinatarului.

Sunt folosite, chiar, expresii de siguranță proprii băncilor, precum: ”nu comunica nimănui…”.

În momentul în care este introdus codul transmis de bancă, banii de pe card dispar.

”Destinatarii trebuie să fie extrem de vigilenți când primesc astfel de mesaje de la numere necunoscute.

Îi asigur că Poșta Română este foarte atentă și riguroasă în utilizarea datelor lor personale, iar strategia noastră de digitalizare integrală a infrastructurii și a serviciilor pe care le oferim conține inclusiv o componentă puternică de protecție a datelor clienților”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

Avertismentul Poștei Române. Site oficial și pagina de Facebook

Poșta atrage atenția că operează exclusiv cu site-ul său oficial și cu pagina de Facebook: www.posta-romana.ro / www.facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana

Orice altă variantă de nume de website care ar putea părea oficial şi real nu aparține companiei şi nu trebuie accesat.

Poșta Română îi sfătuiește pe cei care au primit mesaje suspecte să nu deschidă mesajul, să îl marcheze ca spam și să nu accesaze link-ul.

Sursa citată precizează că face comunicări cu publicul prin intermediul adreselor oficiale de e-mail suportclienti@posta-romana.ro și noreply@posta-romana.ro.

Compania nu solicită clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici realizarea de plăţi online ale unor taxe vamale”, transmite Poșta Română.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel pentru un consilier local PNL Sebeș, prins beat la volan. Cum a fost schimbată sentința

Publicat

pedeapsă mai blândă la curtea de apel pentru un consilier

Curtea de Apel Alba Iulia a schimbat pedeapsa unui consilier local PNL din Sebeș, condamnat pentru conducere sub influența alcoolului. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Publicat

2 scaled.jpg

O mașină a ars ca o torță pe centura Vâlcele Apahida. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă au fost deteriorate și două panouri fonice de pe marginea drumului.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Apelul de urgență a venit în jurul orei 07:30, iar la fața locului s-a trimis o autospecială incendiilor, unde au găsit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024. Câte zile libere vor avea de 1 Mai și Paște. Calendar an școlar și examene

Publicat

elevii intră în vacanța de primăvară 2024. câte zile libere

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024, vineri, 26 aprilie, după terminarea cursurilor. Vor avea o săptămână și jumătate de vacanță, apoi se întorc la școală. Perioada include zilele libere de 1 Mai și Paște 2024.

Elevii de clasa a VIII-a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii mai: Cât de tare se încălzește. Condiții meteo de Paște 2024

Publicat

vremea până la finalul lunii mai: cât de tare se

VREMEA până la finalul lunii mai. Condiții meteo de Paște 2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm.

Citește mai departe