EVENIMENT
Avertismentul Poștei Române: Hackerii pot fura bani de pe carduri prin intermediul unei noi metode de fraudă online

Compania Națională Poșta Română a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă online, prin care hackerii pot să fure bani de pe carduri. În urma acestui avertisment, compania a primit un număr mare de sesizări referitoare la acest caz.
În ultima perioadă s-au intensificat acțiunile de phishing în care este folosit numele Poștei Române. Prin intermediul SMS-urilor ori pe e-mail, infractorii cibernetici atentează la conturile și la datele personale ale utilizatorilor de internet.
Compania Națională Poșta Română s-a confruntat cu un val de sesizări din partea cetățenilor aflați în pericolul de a cădea victime ale infractorilor cibernetici.
Una dintre metodele folosite de hakeri este următoarea: de pe un număr de telefon de România trimit un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să primească un colet, dar adresa este incorectă.
Apoi, este indicat un link care are în componență cuvintele ”posta”/”post” și/sau ”romana”.
După accesarea link-ului respectiv se solicită date personale (adresă poștală, adresă de e-mail, număr de telefon) și se generează o interfață de plată asemănătoare oricărui alt portal, specific plaților pe internet. Prin intermediul acesteia este solicitată o sumă simbolică.
Avertismentul Poștei Române. „Destinatarii trebuie să fie extrem de vigilenți când primesc astfel de mesaje”
După completarea datelor cerute de interfață (număr card, data expirării, titular card, codul de siguranță), destinatarul primește un cod bancar. Sub această interfață se ascund, de fapt, hackerii, care introduc datele cardului în aplicația specifică, sustrăgând, astfel, banii.
Din acest moment, hoții cibernetici vor putea să facă plăți online la terminale POS sau să scoată bani de la ATM-uri, fără a avea nevoie de PIN-ul destinatarului.
Sunt folosite, chiar, expresii de siguranță proprii băncilor, precum: ”nu comunica nimănui…”.
În momentul în care este introdus codul transmis de bancă, banii de pe card dispar.
”Destinatarii trebuie să fie extrem de vigilenți când primesc astfel de mesaje de la numere necunoscute.
Îi asigur că Poșta Română este foarte atentă și riguroasă în utilizarea datelor lor personale, iar strategia noastră de digitalizare integrală a infrastructurii și a serviciilor pe care le oferim conține inclusiv o componentă puternică de protecție a datelor clienților”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.
Avertismentul Poștei Române. Site oficial și pagina de Facebook
Poșta atrage atenția că operează exclusiv cu site-ul său oficial și cu pagina de Facebook: www.posta-romana.ro / www.facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana
Orice altă variantă de nume de website care ar putea părea oficial şi real nu aparține companiei şi nu trebuie accesat.
Poșta Română îi sfătuiește pe cei care au primit mesaje suspecte să nu deschidă mesajul, să îl marcheze ca spam și să nu accesaze link-ul.
Sursa citată precizează că face comunicări cu publicul prin intermediul adreselor oficiale de e-mail suportclienti@posta-romana.ro și noreply@posta-romana.ro.
Compania nu solicită clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici realizarea de plăţi online ale unor taxe vamale”, transmite Poșta Română.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
VIDEO. Comuna Florești se alătură campaniei „Hai, na!”. Patru puncte de colectare a hainelor

Floreștiul se alătură campaniei „Hai, na!”, o inițiativă dedicată colectării și reutilizării hainelor, menită să reducă risipa. Locuitorii comunei sunt încurajați să doneze hainele pe care nu le mai poartă, dar care pot fi încă de folos altora.
Campania „Hai, na!” ajunge și în Florești. Locuitorii sunt invitați să doneze haine într-un mod responsabil și sustenabil, contribuind la reducerea risipei și sprijinirea celor aflați în nevoie.
„Ne-am…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO: Amenajări peisagistice, la Sebeș. Lucrări realizate de Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului

Pe parcursul lunii mai, Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a desfășurat lucrări de amenajare a noi spații/zone verzi care să prezinte atât un rol funcțional, cât și estetic la nivelul municipiului.
Este vorba despre parcuri, scuaruri, grădini, aliniamente stradale, amenajări sub forma de rocării/alpinării, ronduri, rabate sau fâșii.
Prin lucrările de amenajare peisagistică se contribuie în mod direct la:
- îmbunătățirea calității aerului la…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Peste 50 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Amenzi de peste 40.000 de lei

Peste 50 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat.
Potrivit IPj Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 390 de verificări de persoane și 255 de verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.
Au fost constatate 154 de abateri de natură…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Superliga de fotbal are ultima strigare. Jocurile sunt făcute. Se știe cine retrogradează direct, se știe cine joacă în Europa. „U” Cluj va juca în Conference League și încheie sezonul cu un meci pe teren propriu, împotriva celor de la Rapid, programat sâmbătă, de la ora 18:00.
Înaintea acestei partide, antrenorul Universității, Ioan Ovidiu Sabău, a vorbit despre atuurile echipei sale și atmosfera din vestiar, dar și despre ultimul obiectiv al acestui sezon și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro