Connect with us

EVENIMENT

Avertismentul specialiștilor: NU există dovezi că persoanele vindecate de COVID-19 au căpătat imunitate

Publicat

Nu există dovezi că persoanele vindecate după infectarea cu coronavirus s-au imunizat şi sunt protejate împotriva unei reinfectări, a avertizat sâmbătă OMS, apreciind că eliberarea „paşapoartelor imunitare” riscă să favorizeze răspândirea pandemiei, relatează AFP.

„Nu există nicio dovadă că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi care au anticorpi sunt protejate de o a doua infecţie”, notează OMS într-un comunicat.

„Până la data de 24 aprilie niciun studiu nu a evaluat dacă prezenţa de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 conferă imunitate împotriva unei viitoare infecţii cu acest virus la oameni”, se arată în comunicat.

Unele guverne au avansat ideea eliberării de documente atestând imunitatea persoanelor pe baza testelor serologice relevând prezenţa anticorpilor în sânge, pentru a putea ieşi din izolare, a se întoarce la muncă şi a relansa activitatea economică.

Dar eficacitatea unei imunizări graţie anticorpilor nu este stabilită în acest stadiu, iar datele ştiinţifice disponibile nu permit justificarea acordării „unui paşaport imunitar” sau a unui „certificat de absenţă a riscului”, avertizează OMS.

Potrivit OMS, testele serologice actuale „au nevoie de o validare suplimentară pentru a determina exactitatea şi fiabilitatea lor”.

Acestea trebuie să valideze răspunsul imunitar la noul virus al anticorpilor produşi cu ocazia unei infecţii printre alţi şase coronavirusuri umane cunoscute, dintre care patru sunt cele mai răspândite, şi care provoacă simple răceli.

Celelalte două se află la originea MERS (Sindrom respirator din Orientul Mijlociu) şi SARS (Sindrom respirator acut sever).

Ori, potrivit OMS, „persoanele infectate cu unul sau altul dintre aceste virusuri sunt susceptibile să producă anticorpi care interacţionează cu anticorpii produşi de infecţiile provocate de SARS-CoV-2 şi trebuie, prin urmare, obligatoriu verificate”.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

24-26 mai: Competiția de baschet Cupa „Nicușor Marcu” 2024, la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia

Publicat

24 26 mai: competiția de baschet cupa „nicușor marcu” 2024, la

Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia se pregătește să găzduiască cea de-a treia ediție a competiției de baschet Cupa „Nicușor Marcu”.

Evenimentul va avea loc între 24 – 26 mai 2024 și se va desfășura atât la Liceul cu Program Sportiv cât și într-o nouă locație, Sala de Sport a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Competiția este dedicată fostului director al liceului, antrenorul Nicușor Marcu, care s-a stins din viață la vârsta de 51 de ani,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiune a polițiștilor și jandarmilor din Alba: 17 șoferi au rămas fără permis. Amenzi de peste 89.000 de lei

Publicat

acțiune a polițiștilor și jandarmilor din alba: 17 șoferi au

În perioada 12-13 aprilie, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 851 de persoane și au fost verificate 483 de autovehicule.

Au fost constatate 332 de abateri de natură contravențională, majoritatea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie din Lopadea Veche, agresată de soț. Polițiștii au emis ordin de protecție și au deschis dosar penal

Publicat

Șofer din cugir, cercetat penal după ce a fost prins

O femeie de 54 de ani din Lopadea Veche a fost agresată și amenințată de soț, pe fondul unor discuții contradictorii. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbat. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 13 aprilie 2024, în jurul orei 22:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Aiud au fost sesizați de către o femeie de 54 de ani, din localitatea Lopadea Veche, județul Alba, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul său.

Din primele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Noi, cei din linia a doua. Jakab Melinda (coregraf): Nu lucrezi doar cu corpuri fizice, lucrezi și cu EMOȚII

Publicat

jakab melinda 1 e1712916483459.jpg

„Lacul Lebedelor”… Sau poate „Giselle”… Ori poate preferați ceva contemp. Renumita coregrafă americană Martha Graham spunea: „Dansul este limbajul ascuns al sufletului”. Dansatorul este cel care-și deschide sufletul în fața celor care-l admiră. A fi coregraf înseamnă a alcătui o poveste pe sufletul tău din sufletele celor pe care-i strunești.

Jakab Melinda a început dansul, mai exact baletul, de la vârsta de 4 ani. Bunica ei și-a dorit să fie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe