Connect with us

ACTUALITATE

AVERTISMENTUL specialiștilor: Unde se ascund cei mai mulți microbi în casă

Publicat

 Potrivit unui studiu realizat în America, espressorul de cafea este locul unde se adună cei mai mulţi microbi, potrivit stiripesurse.ro.

O echipă de americani au fost curioși să afle care este cel mai murdar loc din casă, aşa că a trecut la fapte.

Când faceţi curăţenie în baie, nu insistaţi să ştergeţi fiecare colţ al toaletei. Este mult mai curată decât aţi crede. Pericolul apare atunci când trageţi apa, iar microbiologii ne sfătuiesc să închidem capacul atunci când facem această operaţiune. Altfel, microbii se împrăştie în toată încăperea, ceea ce înseamnă că există un risc foarte mare ca periuţa de dinţi sau prosoapele să fie contaminate.

Prosoapele sunt locul perfect unde bacteria E-Coli se poate dezvolta. Specialiștii ne recomandă să îl spălăm după fiecare utilizare, mai ales dacă nu obișnuim să îl uscăm. Totuși, dacă îl uscăm de fiecare dată, putem să îl folosim de maximum 3 ori. Deși este creat pentru a fi folosit de multe ori, acesta poate începe să miroasă încă de la prima folosire, mai ales când nu este aerisit și uscat. Când apare mirosul, apar și bacteriile. Acesta este momentul în care trebuie să îl speli. Astfel, eviți răspândirea bacteriilor și nu îți pui sănătatea în pericol.

În bucătărie, lavetele pe care le folosim pentru a şterge diverse lucruri adună şi ele tot felul de bacterii de la Salmonella până la aceeaşi E-Coli. Iar dacă de obicei le spălaţi la maşină, renunţaţi la această practică. Cel mai bine e să le aruncaţi şi să le înlocuiţi cu unele noi, săptămânal.

Cireaşa de pe tort este espressorul de cafea. Specialiştii americani au aflat că rezervorul de apă adună cei mai mulţi microbi din casă.

Acolo se adună zecile de bacterii, pentru că este mediul lor cel mai favorabil de înmulţire. Din acest motiv, capsulele şi cafeaua măcinată trebuie folosite o singură dată.

Cu toate acestea, cercetătorii au mai stabilit că simpla clătire a recipientului pentru capsule uzate nu este suficientă, pentru că bacteriile revin repede. De aceea, este nevoie de o curăţare mai atentă, atât a grilajului de scurgere, a platformei pe care se aşează ceaşca şi, bineînţeles, a locaşului pentru capsulă. Curăţarea trebuie făcută cu un antibacterian, pentru a se feri contaminarea cafelei. Iar această operaţiune de curăţare trebuie realizată periodic.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO: Aproape două mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe părintele Octavian Poduț, cel care a fost peste patru decenii duhovnicul creștinilor din Tocileni

Publicat

video: aproape două mii de oameni l au condus pe ultimul

Publicitate

Aproape două mii de oameni l-au condus pe ultimul drum, duminică, pe cel care a fost peste patru decenii duhovnicul creștinilor din Tocileni, părintele Marian-Octavian Poduț, un apostol al generației sale, preot de nobilă factură, îndrăgostit de Liturghie, de tradiții populare și de lumea satului, niciodată plin de sine, neținând minte răul, niciodată potrivnic ori răuvoitor.

O mare de oameni din satul Tocileni și din localitățile limitrofe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum se va face COLECTAREA separată a deșeurilor textile: Obligațiile în 2025 și ce amenzi prevede legea

Publicat

cum se va face colectarea separată a deșeurilor textile: obligațiile

Publicitate

Colectarea separată a deșeurilor textile a devenit obligatorie începând cu ianuarie 2025, atât pentru producători, cât și pentru deținătorii de astfel de deșeuri. La fel ca în cazul plasticului, hârtiei, sticlei și metalului, deșeurile textile trebuie colectate separat. Această obligație se aplică atât autorităților locale, cât și companiilor, relatează alba24.ro. Deșeurile textile sunt clasificate ca deșeuri municipale și trebuie…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Accident la Plopeni, pe drumul Botoșani – Suceava. Trei mașini implicate

Publicat

accident la plopeni, pe drumul botoșani – suceava. trei mașini

Publicitate

Un nou accident rutier s-a produs duminică seara în localitatea Plopeni, implicând trei autoturisme, dintre care unul se pare că are număr de înmatriculare de Botoșani.

Potrivit ISU Suceava, coliziunea a dus la rănirea a două persoane, care, deși conștiente și cooperante, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acestea au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.

La locul accidentului au intervenit pompierii militari cu o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Plafonarea prețurilor la energie electrică și gaz ar putea fi prelungită cu încă șase luni și după 1 aprilie 2025

Publicat

plafonarea prețurilor la energie electrică și gaz ar putea fi

Publicitate

Plafonarea prețurilor la energie electrică și gaz ar putea fi extinsă. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că aceasta este una dintre opțiunile analizate, iar o decizie finală urmează să fie luată până la 1 februarie, relatează alba24.ro. Schema de compensare și plafonare ar putea rămâne în vigoare și după 1 aprilie 2025, pentru o perioadă de trei sau șase luni.

”Considerăm că avem argumente pentru ca la proiectul de buget să…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe