Prosoapele sunt locul perfect unde bacteria E-Coli se poate dezvolta. Specialiștii ne recomandă să îl spălăm după fiecare utilizare, mai ales dacă nu obișnuim să îl uscăm. Totuși, dacă îl uscăm de fiecare dată, putem să îl folosim de maximum 3 ori. Deși este creat pentru a fi folosit de multe ori, acesta poate începe să miroasă încă de la prima folosire, mai ales când nu este aerisit și uscat. Când apare mirosul, apar și bacteriile. Acesta este momentul în care trebuie să îl speli. Astfel, eviți răspândirea bacteriilor și nu îți pui sănătatea în pericol.
În bucătărie, lavetele pe care le folosim pentru a şterge diverse lucruri adună şi ele tot felul de bacterii de la Salmonella până la aceeaşi E-Coli. Iar dacă de obicei le spălaţi la maşină, renunţaţi la această practică. Cel mai bine e să le aruncaţi şi să le înlocuiţi cu unele noi, săptămânal.
Cireaşa de pe tort este espressorul de cafea. Specialiştii americani au aflat că rezervorul de apă adună cei mai mulţi microbi din casă.
Acolo se adună zecile de bacterii, pentru că este mediul lor cel mai favorabil de înmulţire. Din acest motiv, capsulele şi cafeaua măcinată trebuie folosite o singură dată.
Cu toate acestea, cercetătorii au mai stabilit că simpla clătire a recipientului pentru capsule uzate nu este suficientă, pentru că bacteriile revin repede. De aceea, este nevoie de o curăţare mai atentă, atât a grilajului de scurgere, a platformei pe care se aşează ceaşca şi, bineînţeles, a locaşului pentru capsulă. Curăţarea trebuie făcută cu un antibacterian, pentru a se feri contaminarea cafelei. Iar această operaţiune de curăţare trebuie realizată periodic.