Connect with us

EVENIMENT

Avertizare MAE: Belgia a inclus România pe lista statelor din zona portocalie

Publicat

Sursa foto: cnn.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetăţenii care călătoresc în Belgia că ţara noastră a fost inclusă în zona portocalie, iar autorităţile din regat pot stabili măsuri şi recomandă vigilenţă crescută.

MAE precizează că duminică autorităţile belgiene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul regatului, măsuri care au intrat deja în vigoare, imediat după momentul publicării acestora. Condiţiile de intrare vizează clasificarea statelor de provenienţă a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autorităţile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilenţă crescută) şi zona roşie – carantină obligatorie şi testare la intrarea pe teritoriul ţării.

Conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetăţenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesenţială), începând cu data de 13 iulie, li se recomandă vigilenţă crescută privind prevenirea şi apariţia unor simptome asociate infecţiei cu COVID-19, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES.

Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Belgia consultarea informaţiilor publicate pe site-ul autorităţilor belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040 şi +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +32(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51902 , bruxelles.mae.ro/ şi www.mae.ro/. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenționare meteo. Lapoviță, ninsori și vânt în mai multe regiuni din țară, până joi, 21 martie. Zonele vizate

Publicat

atenționare meteo. lapoviță, ninsori și vânt în mai multe regiuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță lapoviță și ninsori în mai multe regiuni din țară. De asemenea, vor fi intensificări ale vântului.

Potrivit ANM, temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare, în nordul și centrul Moldovei.

Vor fi precipitații mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei.

VREMEA până în 15 aprilie. Variații mari de temperatură, zile cu ploi sau ninsori. Prognoza…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. Inginerii electorale. Fărâmițarea și DISTRUGEREA opoziției politice. Studiu de caz: ALEGERI pentru Primăria Cluj

Publicat

primaria cluj napoca e1667292679926.jpg

S-au înșurubat în sufletul românilor anumite leit-motive transmise intenționat sau nu, cu efecte foarte puternice în distragerea atenției publicului și manipularea lui.

Pentru a explica mai bine încercăm să dăm mai multe exemple.

”Dacă te bagi în politică te mânâncă porcii!”

Așa este, doar parțial. Însă… Dacă nu ne asumăm această luptă și activitate politică, facem pârtie altora, de tipul celor care ne conduc acum. Unora le convine…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA până în 15 aprilie. Variații mari de temperatură, zile cu ploi sau ninsori. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea până în 15 aprilie. variații mari de temperatură, zile

Vremea se încălzește din zilele următoare. Meteorologii anunță temperaturi peste cele normale. Vor fi perioade cu ploi, iar în Moldova și la munte va mai ninge.  

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza de vreme pe patru săptămâni, până în 15 aprilie. 

Temperaturile urcă până la valori de 15 grade în Transilvania și chiar 17-18 grade în vest și sud, în această săptămână.

Va ploua până la jumătatea săptămânii în unele zone…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 455 de posturi la Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 441 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 19 martie. Sunt vacante 455 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe