Connect with us

EVENIMENT

AVERTIZARE METEO: Alertă de caniculă, vijelii şi grindină. Temperaturile vor depăşi 34 de grade Celsius

Publicat

caldura

Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis o nouă avertizare meteo.

În mai multe zone ale ţării vor fi temperaturi caniculare, ce vor ajunge până la 34 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo ca grindină, vijelii şi averse torenţiale.

ANM informează că în intervalul 15 iunie, ora 12.00 – 16 iunie, ora 23.00 se va resimţi un disconfort termic accidentuat şi vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie.

Îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

ANM anunţă Cod Galben în intervalul 15 iunie, ora 12 – 15 iunie, ora 23, când vor avea loc manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prezența unui urs, semnalată într-un sat lângă Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-Alert, locuitorilor din zonă

Publicat

prezența unui urs, semnalată într un sat lângă baia de arieș.

Prezența unui urs a fost semnalată într-un sat lângă Baia de Arieș, a anunțat ISU Alba. A fost emis mesaj RO-Alert pentru informarea locuitorilor din zonă.

Aceștia au fost avertizați să nu se apropie de animal și să nu-l hrănească.

De asemenea, li s-a recomandat să rămână în case și să-și protejeze animalele din gospodării.

Avertizarea este pentru satul Muncelu, ce aparține de orașul Baia de Arieș.

foto: arhivă

 


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Pui de vulpe, salvat de pompierii clujeni după ce a căzut într-un canal pe strada Colinei

Publicat

vulpe e1715198183359 1000x600.jpeg

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au fost solicitați miercuri seară să salveze un pui de vulpe care a căzut într-un canal în apropiere de strada Colinei.

”Imediat, în sprijinul echipajelor noastre a venit un reprezentant al Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, care a adus o cușcă specială.

După ce a fost scoasă din canal, vulpea a ajuns înapoi în pădure”, arată ISU Cluj.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Premii pentru 7 elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, la Olimpiada națională de limbi clasice, greacă veche

Publicat

foto: premii pentru 7 elevi de la seminarul teologic ortodox

Șapte elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia au câștigat premii la Olimpiada națională de limbi clasice. Aceștia au concurat alături de peste 300 de elevi din țară.

Etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină s-a desfășurat în perioada 25-28 aprilie, la Timișoara.

Elevii de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia au fost pregătiți pentru olimpiadă de către profesorii Angela Rîșteiu și Gheorghe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi bărbați, reținuți pentru trafic de droguri în Cluj. Unul dintre ei a fost prins în flagrant delict

Publicat

whatsapp image 2024 05 08 at 14.32.20 872x600.jpeg

Doi bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj. Unul dintre ei a fost prins în flagrant delict.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au reținut două persoane cercetate pentru trafic de droguri.

Cei doi sunt suspectați că, în aprilie și mai, ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat diferite…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe