Connect with us

EVENIMENT

Avertizare meteo. Cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă în 17 județe din țară

Publicat

ceata nou

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă în zone din 17 judeţe. Ceață este semnalată și în București.

Astfel, până la ora 10.00, în Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman și zona joasă a județelor Argeş, Prahova, Buzău și Dâmboviţa se va semnala, local, ceaţă care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, ceaţa va persista şi în zona depresionară a județului Covasna.

Sub alertă cod galben sunt și următoarele zone:

Județul Botoşani: Hudești, Coțușca, Rădăuți-Prut, Avrămeni, Manoleasa, Păltiniș, Prăjeni, Darabani, Viișoara, Mitoc, Adășeni

Județul Neamţ: zona joasă

Județul Vrancea: zona joasă

Județul Iaşi: Iași, Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău, Belcești, Deleni, Podu Iloaiei, Ciurea, Cotnari, Țibănești, Scobinți, Lespezi, Hălăucești, Tătăruși, Miroslava, Lețcani, Țibana, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu, Valea Seacă, Popricani, Voinești, Șipote, Erbiceni, Miroslovești, Moțca, Vânători, Bălțați, Ceplenița, Vlădeni, Dumești, Strunga, Ion Neculce, Mironeasa, Sinești, Valea Lupului, Todirești, Mogoșești, Focuri, Cristești, Butea, Mogoșești-Siret, Sirețel, Popești, Lungani, Oțeleni, Mircești, Brăești, Țigănăși, Rediu, Gropnița, Plugari, Horlești, Tansa, Coarnele Caprei, Bârnova, Alexandru I. Cuza, Grajduri, Movileni, Balș, Șcheia, Heleșteni, Aroneanu, Hărmănești, Românești, Fântânele, Costești, Mădârjac, Cucuteni;

Județul Braşov: zona depresionară și zona joasă

Județul Harghita: zona depresionară.

Avertizare meteo. Cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă în 17 județe din țară: Infotrafic

Tot joi dimineață, Infotrafic informează că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită.

Ninge ușor și se circulă în condiții de iarnă pe DN 67C, pe tronsonul Novaci-Rânca, județul Gorj, fără a fi impuse restricții de circulație.

Este semnalată ceață, vizibilitatea fiind afectată sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe șosele din județele Brașov, Covasna și Harghita, precum și în zona Capitalei și județul Ilfov.

Se circulă în condiții de ceață densă și pe autostrăzile A1 București-Pitești, cu vizibilitate sub 200 de metri, între kilometrii 11-64, respectiv sub 100 de metri, pe tronsonul kilometric 64-106, precum și pe toată autostrada A3 București-Ploiești, în general cu vizibilitate sub 100 de metri.

Pe autostrăzile A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea, circulația se desfășoară pe un carosabil uscat, fără precipitații, cu vizibilitate bună și valori de trafic scăzute. Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Concurs de slănină şi produse afumate. SlanăFest -prima ediție, în weekend, la Sfântu Gheorghe. Programul festivalului

Publicat

concurs de slănină şi produse afumate. slanăfest prima ediție, în

Muzeul cinegetic din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna va aniversa, în primăvara anului 2023, un deceniu de existenţă, perioadă în care a avut peste 80.000 de vizitatori.

Muzeul funcţionează într-o clădire monument istoric aflată în centrul municipiului, reabilitată de Primărie cu fonduri europene, şi a fost înfiinţat, printre altele, cu scopul de a promova potenţialul natural al judeţului Covasna şi de a prezenta, într-un mod interactiv, informaţii despre păsările şi animalele care vieţuiesc în această zonă.

„Pe data de 12 mai, intenţionăm să organizăm un eveniment public pentru a marca împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea muzeului, în cadrul căruia vom prezenta activitatea noastră de până acum (…)

După estimările mele, peste 80.000 de persoane ne-au trecut pragul în aceşti zece ani,…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Schimbare radicală pentru agenții imobiliari. Ce vor fi obligați să respecte, conform noii legi

Publicat

schimbare radicală pentru agenții imobiliari. ce vor fi obligați să

Un agent imobiliar trebuie să aibă o serie de aptitudini pentru a se remarca în domeniul său. Să știi cum să vinzi apartamente este o artă. Este nevoie de o serie de înzestrări înnăscute, pe care, din păcate, majoritatea persoanelor care lucrează acum în acest sector nu le au, cel puțin asta susțin inițiatorii unui proiect de lege care prevede reglementarea acestei profesii.

Noi reguli pentru agenții imobiliari

În prezent, sectorul imobiliar se digitalizează într-un ritm foarte rapid. 90% dintre căutările de proprietăți sunt efectuate online, cel puțin la primul contact.

În această nouă paradigmă, munca agentului imobiliar rămâne esențială, dar acesta trebuie să depună toate eforturile pentru a-și ascuți abilitățile de convingere și a fi util clientului, precum și pentru a fi la curent cu…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Apele Române: Amenzi de peste 14 milioane lei ți 25 de seskizări penale, pe parcursul anului 2022

Publicat

exploatare poluare sursa apele romane

Inspectorii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) au aplicat, anul trecut, sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14,35 milioane de lei şi au întocmit 25 de sesizări penale, informează instituţia, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit sursei citate, peste jumătate din totalul amenzilor, respectiv 7,75 milioane de lei, au vizat exploatarea agregatelor minerale (balastiere) fără respectarea actelor de reglementare sau în afara perimetrului.

amenzi apele romane gunoaie 3

„O parte dintre acestea au fost organizate în comun cu reprezentanţii Gărzii de Mediu şi Inspectoratele Judeţene de Poliţie în baza protocoalelor de colaborare”, precizează „Apele Române”.

Peste 10.800 de controale, anul trecut, efectuate de Agenția Națională Apele Române

La nivelul anului 2022, ANAR a efectuat 10.869 de controale, iar sancţiunile contravenţionale în valoare de 14,35 milioane de lei au vizat operatorii economici care nu au respectat actele de reglementare în domeniul apelor.

amenzi apele romazne exploatare 2

De asemenea, în 25 de cazuri au fost sesizate organele de cercetare penală, iar dintre acestea peste jumătate pentru exploatarea agregatelor minerale.

Pe categorii, au mai fost realizate 1.771 de controale şi aplicate amenzi de 695.000 lei pentru exploatarea necorespunzătoare a barajelor de tip C+D; 1.031 de controale şi amenzi de 678.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul gospodăririi apelor cu privire la staţiile de epurare şi alimentare cu apă; sancţiuni de 400.000 lei în cazul a 49 de poluări accidentale; 1.566 de controale şi amenzi de 372.500 de lei pentru întreţinerea necorespunzătoare a curăţeniei cursurilor de apă şi a malurilor în interiorul şi în jurul localităţii; sancţiuni totale de 145.000 de lei deţinătorilor de iazuri de decantare şi miniere pentru nerespectarea prevederilor legale; 4.096 de controale şi amenzi de 4,11 milioane de lei pentru alte abateri din domeniul gospodăririi apelor.

amenzi apele romane exploatare 1

„Toţi agenţii economici prin ale căror activităţi încalcă prevederile legale din domeniu afectează semnificativ mediul şi contribuie la deteriorarea corpurilor de apă de suprafaţă şi subterane, din punct de vedere cantitativ şi calitativ.

Mai mult, exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale poate provoca fenomene erozionale la poduri, dar şi la infrastructura de apărare împotriva inundaţiilor”, notează sursa citată.

ANAR precizează că inspectorii de specialitate în gospodărirea apelor din cadrul instituţiei atât de la nivel central, cât şi al celor 11 Administraţii Bazinale de Apă, vor continua monitorizarea şi controalele la agenţii economici conform Planului de activitate, a competenţelor şi obligaţiilor ce le revin pe tot parcursului anului în curs.

Agerpres

Sursa foto: Apele Române/facebook.com

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un nou concert simfonic la Sala Thalia din Sibiu. Ce invitați importanți sunt așteptați să urce pe scenă

Publicat

foto: un nou concert simfonic la sala thalia din sibiu.

În data de 9 februarie 2023, la Sala Thalia din municipiul Sibiu va avea loc un nou concert simfonic, la care sunt așteptați să ia parte invitați importanți. Potrivit Primăriei Municipiului Sibiu, invitați importanți pe scena de la Sala Thalia, joi, 9 februarie, la ora 19.00. Un nou concert simfonic în cadrul stagiunii 2022/2023 „EChO”, […]
Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe