Connect with us

EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod galben de ploaie și polei, în zone din două județe

Publicat

lapovita polei bun

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, o avertizare cod galben de ploaie, cu depunere de polei, în zone din județele Covasna și Brașov.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:30, se va semnala local ploaie care favorizează depunere de polei.

Zone vizate:

Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Ozun, Vâlcele, Ghidfalău, Belin, Dobârlău, Reci, Hăghig, Valea Crișului, Ilieni, Aita Mare, Chichiș, Arcuș;
Zona depresionară a județului Braşov, respectiv zona localităților: Brașov, Săcele, Zărnești, Codlea, Râșnov, Prejmer, Predeal, Tărlungeni, Feldioara, Bran, Ghimbav, Dumbrăvița, Hărman, Bod, Vulcan, Hălchiu, Cristian, Teliu, Sânpetru, Budila, Apața, Măieruș, Crizbav și Ormeniș.
Județul Braşov:
Tărlungeni, Bran, Hoghiz, Vulcan, Șinca, Comana, Părău și Holbav.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricții de trafic pe șosele din cauza unui transport agabaritic

Publicat

politia noaptea general 1
Arhivă foto

Poliția Română anunță că luni seară, vor fi restricții de circulație pe mai multe artere rutiere din cauza unui transport agabaritic.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în data de 20.03.2022, se va desfășura începând cu ora 20:30, un transport agabaritic se va deplasa pe traseul:  Avrig  –  DN1 – A1SB –  DN7 –  DN79 – Oradea.

Acesta este format dintr-un camion cu lățimea de 2,5 m metri, lungimea de 45 de  metri și greutatea de 71,1 tone.

Transportul va fi însoțit pe traseele precizate de echipaje ale poliției rutiere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 173.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră din țară, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera nou

În ultimele 24 de ore au trecut prin punctele de frontieră din țară, un număr de peste 173.000 de persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 19.03.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 173.200 de persoane, cetățeni români și străini și peste 45.200 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 85.580 de persoane, dintre care 7.502 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 19.03.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.785.908 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 420 de persoane au fost vaccinate anti-COVID, în ultima săptămână

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

În săptămâna 13 – 19 martie, au fost vaccinate 425 de persoane, dintre care 330 cu Pfizer Omicron adaptat la noile tulpini de coronavirus. Administrarea acestui ser a început pe 28 noiembrie 2022.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, au mai fost administrate 95 de doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.920.384 de doze de vaccin anti-COVID.

Un număr de 8.130.508 persoane au primit schema completă, 2.667.174 au fost imunizate cu doza a treia.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 20.102 reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.247 de tip local şi 17.854 de tip general. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi sirieni ascunși printre cutii, depistați de polițiștii de frontieră într-un camion cu destinația Ucraina

Publicat

migranti ascunsi in tir garda de coasta

Doi cetăţeni sirieni au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă ascunşi în semiremorca unui autocamion încărcat cu deodorante. Autovehiculul era condus de un bărbat din Ucraina.

Potrivit unui comunicat remis de Garda de Coastă, autovehiculul intra în România din Bulgaria, transportând marfa din Turcia.

„S-a prezentat la controlul de frontieră un cetăţean ucrainean, care conducea un autocamion cu semiremorcă, încărcat, conform documentelor de însoţire a mărfii, cu deodorante din Turcia pentru Ucraina.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră români, împreună cu poliţiştii de frontieră bulgari, în compartimentul marfă al semiremorcii au fost descoperiţi ascunşi doi cetăţeni străini.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Siria, în vârstă de 24, respectiv 29 ani”, se arată în comunicat.

Persoanele respective au fost preluate, în baza acordului de readmisie între România şi Republica Bulgaria, de către autorităţile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Agerpres

Citește mai departe