Connect with us

EVENIMENT

AVERTIZARE METEO: Cod galben de vânt puternic în opt județe din țară

PublicatAdministrația Națională de Meteorologie a emis, vineri 10 aprilie 2020, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru localități din opt județe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 10-04-2020 ora 10:00 până la 10-04-2020 ora 16:00, se vor semnala  intensificări locale și temporare ale vântului, cu rafale în general de 55…60 km/h.

Județele vizate: Bacău – zona joasă, Botoşani, Suceava – zona joasă, Galaţi, Neamţ – zona joasă, Vrancea – zona joasă, Iaşi și Vaslui.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Autorităţile elene au rschimbat condiţiile de intrare în Grecia, în contextul pandemiei de COVID-19

Publicat

grecia

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Republica Elenă, în contextul pandemiei de COVID-19, noile măsuri fiind în vigoare din data de 14 mai ora 6,00 până la data de 24 mai ora 6,00.

Astfel, potrivit noilor măsuri adoptate de autorităţile elene, accesul pe cale rutieră şi aeriană pe teritoriul Republicii Elene va fi permis persoanelor care îndeplinesc cel puţin una dintre următoarele condiţii: prezintă rezultatul unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen; prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la data efectuării rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză; prezintă o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de provenienţă, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Totodată, MAE reaminteşte că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc. Formularul este accesibil aici – https://travel.gov.gr/#/.

De asemenea, potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile elene, accesul pe teritoriul Greciei prin punctele rutiere de trecere a frontierei a fost modificat, astfel: prin punctul de trecere a frontierei Nymfea-Makaza este permisă intrarea doar a transportatorilor profesionişti de mărfuri, nefiind permis accesul în alte scopuri; prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas şi Svilengrad-Ormenio este permisă intrarea tuturor categoriilor de persoane şi autovehicule. Programul de funcţionare al celor două puncte de trecere a frontierei este de 24h/24h; prin punctele de trecere a frontierei de la Kakavia (frontiera cu Republica Albania) şi Kipi (frontiera cu Republica Turcia) este permisă intrarea doar pentru cetăţenii greci, persoanele cu rezidenţa în Grecia, care călătoresc în Republica Elenă pentru motive esenţiale, în limita a 400 de persoane/zi. Programul de funcţionare al celor două puncte de frontieră este 07:00 – 23:00. Nu este impusă o limitare a numărului de autovehicule de marfă care traversează punctele de trecere Kakavia sau Kipi.

MAE informează că rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autorităţile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la punctele de trecere a frontierei, pentru toate categoriile de persoane, inclusiv transportatorilor profesionişti.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: 0030 210 6728879; 0030 210 6744544 sau al Consulatului General al României la Salonic: 0030 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: 0030 6906 479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro/, http://salonic.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Petrecere privată întreruptă de polițiști, într-o localitate din Sibiu. Mai multe persoane au fost amendate

Publicat

O petrecere privată la care participau mai multe persoane a fost întreruptă de poliţişti în municipiul Copșa Mică, atât organizatorii, cât şi o parte din participanţii au fost amendaţi.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În noaptea de 12/13.05.2021, Poliția Orașului Copșa Mică, în timpul efectuării serviciului de patrulare, s-a sesizat cu privire la faptul că în curtea și în fața unui imobil din localitate se aflau mai multe persoane care participau la o petrecere. Organizatorii evenimentului, un bărbat și o femeie, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei fiecare.

La același eveniment s-a constatat că au participat mai multe persoane, dar acestea s-au sustras la apariția organelor de poliție, fiind identificați și legitimați ulterior. Până în prezent, au fost sancționate contravențional 3 persoane, cu amendă în valoare de 2.500 lei fiecare, în continuare fiind desfășurate activități specifice în vederea identificării tuturor participanților și luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de situații.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 27.500 lei.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu violent la o casă din Borșa. Acoperișul a fost distrus

Publicat

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, în Borșa, la o anexă gospodărească, de pe strada Valea Caselor, județul Maramureș.

Pentru localizarea si lichidarea incendiului a acționat personalul Garzii nr. 2 de Interventie Borsa, cu tre autospeciale și un echipaj de prim ajutor EPA SMURD.

Au ars acoperisul anexei, în suprafață de circa 50 de metri pătrați și aproximativ 1000 de kg de fân.

Cauza probabila a incendiului: burlan metalic de evacuare a fumului neprotejat termic fata de materialele combustibile din jur.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: O persoană a fost rănită după ce mașina în care se afla s-a răsturnat, într-o localitate din Bistrița-Năsăud

Publicat

Un accident rutier a avut loc duminică dimineața, în Josenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud.  Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului și s-a răsturnat cu mașina în șanțul de pe marginea drumului.

La fața locului au intervenit Garda de interventie Prundu Bârgăului.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 53 de ani a fost extras din autoturism.  Victima era conștientă și cooperanta. A fost transportat la  UPU SMURD Bistrița cu leziuni ce nu ii pun viata în pericol.

Polițiștii ajunsi la fața locului efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactritate cauzele prin care s-a produs accidentul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate