Connect with us

EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod portocaliu de viscol în Meridionali, cod galben de vânt în Banat și Carpații Occidentali

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, viscol puternic şi vizibilitate redusă, în zece de judeţe, în intervalul 24 ianuarie, ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul menţionat, la altitudini de peste 1.800 m în Carpaţii Meridionali vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de peste 100-120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită şi vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Avertizarea Cod portocaliu este valabilă în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

De asemenea, meteorologii un Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi local moderate cantitativ, tot în zece de judeţe, în intervalul 24 ianuarie, ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul menţionat, în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80-90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol. Temporar va ninge în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, iar la altitudini de peste 1.800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15-20 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

 

În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăşi 55-65 de km/h şi izolat 70 km/h. Spre dimineaţă, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Avertizarea Cod galben este valabilă în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Bihor, Sălaj, Alba, Cluj, Covasna şi Buzău.

În plus, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de intensificări ale vântului, în intervalul 25 ianuarie, ora 10:00 – 25 ianuarie, ora 22:00.

În intervalul menţionat, vor fi intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar la munte, precum şi în regiunile nord-vestice, centrale, sudice şi sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăşi 55-65 de km/h şi, izolat, 70 km/h.

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.800 m, rafalele vor depăşi 80-100 km/h. Temporar va ninge în zona de munte şi pe arii restrânse în regiunile intracarpatice, precizează ANM. AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricţii de circulaţie în Ungaria pentru autovehiculele de mare tonaj, în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice

Publicat

restricţii de circulaţie în ungaria pentru autovehiculele de mare tonaj,

Restricţii de circulaţie în Ungaria, pentru autovehiculele de mare tonaj (peste 7,5 tone) în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice (28 martie – 1 aprilie), au transmis reprezentanții CNAIR.

CNAIR informează participanții la trafic care derulează operațiuni de transport rutier internațional de marfă prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, că în perioada: 28 martie (joi), ora 22:00 – 29 martie (vineri), ora 22:00 și 30 martie (sâmbătă), ora 22 – 01 aprilie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hidroelectrica va repartiza tot profitul către acționari. Statul va lua cea mai mare parte din bani

Publicat

hidroelectrica va repartiza tot profitul către acționari. statul va lua

Hidroelectrica va repartiza tot profitul către acționari. Compania națională a transis că 100% din profitul net de 6,3 miliarde de lei realizat anul trecut, va fi distribuit.

Amintim că statul român este acționar majoritar al companiei, cu 80% din acțiuni, în timp ce restul de 20% din acțiuni sunt tranzacționate pe bursă.

Astfel, statul român va încasa peste 5 miliarde lei de la companie, scrie Economedia.

Valoarea totală a dividendului brut propus este de 6.292.900.952 RON,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ecograf performant la Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș. Servicii medicale oferite pentru adulți și copii

Publicat

ecograf performant la centrul de sănătate multifuncțional ocna mureș. servicii

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă investițiile în aparatură medicală de ultimă generație, pentru a asigura servicii medicale de cea mai înaltă calitate.

Recent, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș a fost achiziționat un ecograf performant care va facilita efectuarea de consultații și investigații medicale în specialitatea Medicină Internă. Ecograful este echipat cu sondă de ecografie cardiacă, ceea ce va permite efectuarea de ecografii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ovidiu Hulea, atletul de 60 de ani din Alba, a reprezentat România la un campionat european. Locul V la săritura în lungime

Publicat

video: ovidiu hulea, atletul de 60 de ani din alba,

Ovidiu Hulea, ateltul din Alba, legitmat la CSM Unirea Alba Iulia, a reprezentat iar România, la un campionat European.

Acesta a fost prezent la European Masters Athletics Championships Indoor desfasurate la Torun, Polonia, în perioada 17-23 Martie.

Atletul Virgil Ovidiu Hulea este sportiv legitimat la CSM UNIREA Alba Iulia și a reprezentat România împreună cu alți atleți și prezent în proba de săritură în lungime la grupa de vârstă 55 ani.

În urma competiției a obținut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe