Connect with us

EVENIMENT

Avertizare meteo: Două județe, sub cod galben de ceață densă și ghețuș

Publicat

ceata noapte 1 1000x600.jpg

Județele Arad și Timiș se află, luni seară, sub avertizare meteo cod galben de ceață densă, cu vizibilitate redusă. Ceașa poate favoriza și formarea ghețușului.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni seară, o avertizare meteo cod galben valabilă până marți, 29 noiembrie, la ora 02.00.

Potrivit meteorologilor, este vizat[ zona joasă a județelor Arad și Timiș..

Se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

În funcție și de condițiile locale, ceața va favoriza formarea ghețușului.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Debitul Dunării la intrarea în țară va fi în scădere în următoarele zile

Publicat

dunare debitul dunarii

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va în scădere în următoarele zile, până la valoarea de 6.900 metri cubi pe secundă (mc/s). Astfel, potrivit meteorologilor, debitul Dunîrii se va situa peste media multianuală a lunii februarie (5.300 mc/s), potrivit prognozei săptămânale emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.

Prognoza pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, în intervalul 5 – 11 februarie a.c., exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din jumătatea de vest a ţării unde vor fi în scădere.

În prima zi a intervalului sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, mai ales pe cele din sud – vestul şi sudul ţării, ca urmare a precipitaţiilor mixte prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe râurile din Moldova şi estul Transilvaniei vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia şi pe unele sectoare de râu din nord-vestul, vestul şi centrul ţării, avertizează hidrologii.

În luna februarie 2023, regimul hidrologic al bazinelor hidrografice din România se va situa peste mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someşul Mare, Someşul Mic, Arieş, Jiu şi Bistriţa; între 80-100% din mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someş-sector aval Dej, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Suceava, pe cursul superior al Moldovei şi pe cursul Prutului; între 50-80% din mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, pe cursul mijlociu şi inferior al Moldovei şi pe cursul Siretului; între 30-50% din mediile multianuale lunare pe Vedea, afluenţii Prutului şi pe râurile din Dobrogea; sub 30% din normalele lunare pe râurile din bazinul hidrografic al Bârladului.

În luna februarie 2022 formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, curgeri de năboi şi sloiuri, blocaje de gheţuri) vor fi în extindere şi intensificare în prima parte a lunii, apoi vor avea extinderi şi intensităţi variabile, în funcţie de evoluţia temperaturilor şi a precipitaţiilor.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Studenții români blocați în Turcia fac apel pentru a reveni în țară. Aceștia se aflau cazați la un hotel din regiunea Maras în momentul producerii cutremurului

Publicat

studenții români blocați în turcia fac apel pentru a reveni

În decursul acestei dimineți, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a fost contactat pe telefonul de urgență al misiunii diplomatice de către un grup de studenți Erasmus, cetățeni români, care se aflau cazați la un hotel din regiunea Maras, Turcia. Aceștia au solicitat asistență consulară și sprijin pentru repatriere.

10 cetățeni români au solicitat sprijin pentru repatriere

UPDATE 11:25. Prim-ministrului Nicolae Ciucă a decis ca toți cei nouă studenți români și profesorul coordonator care au solicitat sprijinul statului român în urma cutremurului din Turcia să fie repatriați în cursul zilei de astăzi. Astfel că aceștia vor fi preluați la bordul aeronavei care va transporta echipele de salvatori români către Turcia.

Știre inițială

„Grupul de cetățeni români, alcătuit din nouă…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 5.700 de ucraineni și-au găsit un loc de muncă în România, după declanșarea războiului

Publicat

refugiații ucraineni trebuie să părăsească hotelurile din bulgaria de la

Numărul cetăţenilor ucraineni care şi-au găsit un loc de muncă în România după declanşarea războiului a ajuns, luni, la 5.787, a declarat  ministrul Muncii, Marius Budăi.

Potrivit acestuia, cifra persoanelor care au fugit din calea războiului şi care s-au angajat în companii româneşti este cu 56 mai mare faţă de ziua de vineri şi cu aproximativ 1.000 faţă de acum trei luni.

„În această dimineaţă sunt înregistrate 7.141 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 5.787 sunt contracte care au data de început a activităţii de când a început conflictul. Deci, numărul de contracte care au data de început 24 februarie sau mai recentă a crescut cu 56 faţă de ziua de vineri”, a afirmat Budăi.

Cei mai mulţi dintre ucraineni – 1.682 – s-au angajat în industria prelucrătoare, 839 şi-au găsit locuri de muncă în construcţii, iar 582 în comerţ.

Din totalul celor 5.787 de cetăţeni ucraineni angajaţi în România după 24 februarie 2022 – 2.128 sunt în Bucureşti, 466 în judeţul Bistriţa-Năsăud, 409 în Argeş şi 324 în Timiş.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

ANAF pune tunurile pe românii cu bani din străinătate: ce riști dacă ești prins cu bani la saltea

Publicat

anaf pune tunurile pe românii cu bani din străinătate: ce

ANAF pune tunurile pe românii cu bani din străinătate. Fiscul vrea să „strângă lațul” și mai mult în privința câștigurilor românilor care au bani în afara țării. De asemenea, conform unui proiect de lege, se dorește estimarea în vederea unei impozitări mai corecte a averilor considerate mari ale românilor, chiar dacă aceastea se află dincolo de granițele României, iar verificarea se va face până la nivelul rudelor și afinilor celor controlați.

ANAF pune tunurile pe românii cu bani din străinătate

ANAF ia „la puricat” averea românilor, chiar dacă aceasta se află în afara granițelor țării. Un proiect de ordin al preşedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) este supus dezbaterii publice și vizează persoanele fizice din România care dețin averi mari, atât în…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe