Connect with us

EVENIMENT

Avertizare meteo nowcasting: Localități din patru județe, sub cod galben de precipitații și POLEI

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, o avertizare meteo cod galben de vreme rea valabilă în localități din județele Bacău, Neamț, Iași și Vaslui.

Potrivit meteorologilor, avertizarea este valabilă în intervalul 25 decembrie ora 20:30, până duminică, 26 decembrie, ora 1:00. Se vor semnala local, precipitații mixte ce vor depune polei.

Localități vizate

Județul Bacău: Bacău, Buhuși, Balcani, Răcăciuni, Helegiu, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Cleja, Berești-Tazlău, Faraoani, Gârleni, Luizi-Călugăra, Răchitoasa, Livezi, Corbasca, Bârsănești, Nicolae Bălcescu, Stănișești, Buhoci, Filipești, Horgești, Sănduleni, Letea Veche, Motoșeni, Pâncești, Parincea, Săucești, Măgura, Racova, Ungureni, Gioseni, Plopana, Parava, Dealu Morii, Hemeiuș, Scorțeni, Găiceana, Gura Văii, Negri, Traian, Strugari, Lipova, Ardeoani, Prăjești, Filipeni, Tamași, Vultureni, Odobești, Colonești, Berești-Bistrița, Dămienești, Roșiori, Secuieni, Oncești, Izvoru Berheciului, Itești, Sărata;
Județul Neamţ:
Roman, Săbăoani, Roznov, Borlești, Tămășeni, Cordun, Horia, Doljești, Săvinești, Dumbrava Roșie, Zănești, Podoleni, Rediu, Trifești, Ion Creangă, Girov, Sagna, Români, Icușești, Bârgăuani, Cândești, Mărgineni, Bahna, Secuieni, Ștefan cel Mare, Costișa, Oniceni, Valea Ursului, Dulcești, Bozieni, Moldoveni, Stănița, Dochia, Făurei, Gâdinți, Ruginoasa, Boghicea, Pâncești, Bira, Poienari;
Județul Iaşi:
Tomești, Ciurea, Răducăneni, Țibănești, Miroslava, Țibana, Voinești, Costuleni, Dagâța, Ciortești, Comarna, Mironeasa, Mogoșești, Schitu Duca, Scânteia, Prisăcani, Tansa, Cozmești, Bârnova, Grajduri, Șcheia, Gorban, Dolhești, Dobrovăț, Țuțora, Moșna, Ipatele, Grozești, Mădârjac, Dragușeni;
Județul Vaslui:
Vaslui, Huși, Fălciu, Stănilești, Banca, Berezeni, Duda-Epureni, Puiești, Pădureni, Codăești, Drânceni, Ivănești, Văleni, Dragomirești, Zăpodeni, Lipovăț, Lunca Banului, Solești, Vetrișoaia, Băcești, Roșiești, Dumești, Iana, Muntenii de Jos, Voinești, Rebricea, Muntenii de Sus, Laza, Hoceni, Todirești, Pungești, Albești, Tăcuta, Costești, Ștefan cel Mare, Poienești, Bogdănești, Bunești-Averești, Oșești, Dimitrie Cantemir, Pogana, Oltenești, Pușcași, Miclești, Gherghești, Negrești, Delești, Tătărăni, Deleni, Dănești, Băcani, Gârceni, Boțești, Cozmești, Vutcani, Tanacu, Vulturești, Ferești, Coroiești, Găgești, Arsura, Viișoara, Rafaila, Crețești, Dodești, Bogdana, Bălteni, Alexandru Vlahuță, Ibănești și Bogdănița.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Două accidente produse la interval de câteva minute, în județul Suceava. Două autovehicule implicate, printre care o autospecială de pompieri

Publicat

acc suceava

Două accidente rutiere soldate cu pagube materiale a avut loc, duminică dimineață în județul Suceava. În evenimente au fost implicate două autocisterne, una cu motorină, dintre care una a pompierilor.

Potrivit ISU Suceava, autocisternă încărcată cu 26 de tone de motorină, răsturnată în afara părții carosabile, pe raza localității Roșiori.

Conducătorul auto nu a necesitat îngrijiri medicale.

acc suceava 19 (2)

La fata locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și o autocisternă cu apă.

acc suceava (19)

În apropiere de locul producerii accidentului, o autocisternă cu apă s-a răsturnat pe carosabil, fiind blocat un sens de mers.

Conducătorul auto (singurul ocupant al autovehiculului) a fost evaluat de către echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital.

acc suceava (18)

În ceea ce privește autocisterna încărcată cu motorină, aceasta are șase compartimente, iar pe la capacele a două dintre acestea sunt ușoare scurgeri de combustibil.

Pompierii militari asigură masurile PSI la fata locului.

acc suceava (20)

Împrejurările producerii celor două accidente vor fi stabilite de către organele competente.

Citește mai departe

EVENIMENT

Centrul Infotrafic: Carosabil umed și trafic redus pe principalele artere rutiere ale României

Publicat

mașină de poliție avariată de un autoturism ricoșat după o
Arhivă foto

Carosabilul este umed, duminică dimineață, pe mai multe șosele din România. Chiar și așa, vizibilitatera este bună și traficul este redus pe principalele artere rutiere ale României, anunță autoritățile.

Centrul Infotrafic anunță că duminică dimineața nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a unui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Totuși, plouă în mai multe părți ale țării. Carosabilul este umed pe arterele rutiere din județele Harghita, Ilfov, Maramureș, Olt, Suceava, Teleorman și din municipiul București.

Plouă și pe tronsonul kilometric 10-144 al autostrăzii A2 București-Constanța, însă vizibilitatea este bună, iar traficul este redus.

Pe celelalte artere rutiere principale, autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești, dar și pe DN1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă preponderent pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori scăzute de trafic, a precizat Infotrafic.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Două cutremure cu magnitudinea de 3,9 şi 3,1 în judeţul Buzău

Publicat

cutremur
Arhivă foto

Două cutremure cu magnitudinea de 3,9, respectiv 3,1, s-au produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul seism, de 3,9 pe Richter, a avut loc la ora 1:32 (ora locală a României) la adâncimea de 122 km şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 54 km nord-vest de Buzău, 57 km sud-est de Braşov, 59 km nord de Ploieşti, 60 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 75 km vest de Focşani şi 87 km nord-est de Târgovişte.

Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 3,1, s-a produs la ora locală 4:20 la adâncimea de 106 km. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 49 km nord-vest de Buzău, 62 km nord-est de Ploieşti, 63 km est de Braşov, 64 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 69 km sud-vest de Focşani şi 92 km nord-est de Târgovişte.

De la începutul lunii martie, în zona seismică Vrancea au avut loc 20 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 4,2 pe Richter, iar în zona Olteniei, în judeţul Gorj, s-au produs 56 de cutremure cu magnitudini între 2 şi 4,9.

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare nowcasting: Cod galben de vânt puternic pentru zona de munte din patru județe

Publicat

coduri portocaliu și galben de vÂnt puternic în cluj și

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineață, 26 martie 2023, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru zone de munte din patru județe.

Cod galben până la ora 10:00

Zona de munte a județului Gorj, respectiv zona de munte a localităților: Padeș;
Zona de munte a județului Vâlcea, respectiv zona de munte a localităților: Călimănești, Brezoi, Perișani, Câineni, Băile Olănești, Boișoara, Voineasa, Malaia, Racovița, Titești;

Se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h.

Județul Caraş-Severin, zona de munte de peste 1800 m;
Județul Hunedoara, zona de munte de peste 1800 m;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h

Citește mai departe