Connect with us

EVENIMENT

Avertizare nowcasting: Cod portocaliu de ploi și vânt pentru zone din județul Dâmbovița

Publicat

ploaie 1 scaled e1593760851388.jpg

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de ploi și vânt, valabilă în județul Dâmbovița.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Valea Lungă, Glodeni, Iedera, Vișinești, Vârfuri din județul Dâmbovița.

Avertizare nowcasting pentru zone din Dâmbovița: Ce sunt semnalate

În aceste zone se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 30-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ METEO de vreme SEVERĂ în trei județe ale țării

 

Avertizarea este în vigoare până la ora 15.00.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Accident în municipiul Galați, cu două mașini implicate

Publicat

politie masina 1 1000x600.jpg

Un accident rutier a avut loc, joi după-amiază, pe strada Gheorghe Asachi din municipiul Galați.

Au fost implicate două autoturisme. Unul dintre ele ar fi ieșit cu spatele dintr-o parcare și ar fi fost lovit de cel de-al doilea, care circula dinspre Spitalul de Copii către strada Prelungirea Brăilei, potrivit Poliției Galați.

 

Accident în municipiul Galați, cu două mașini implicate; femeie rănită ușor

 

O femeie, pasager într-unul dintre autoturisme, a fost rănită ușor.

Șoferii nu au băut.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost primar din Olt, reținut pentru abuz în serviciu și luare de mită. Ar fi primit șpagă o locuință

Publicat

retinut.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Fostul primar al comunei Vitomirești, județul Olt, a fost reținut, alături de alți doi oameni de afaceri, într-un dosar în care este cercetat, printre altele pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Potrivit DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a trei inculpați.

Este vorba de un fost primar al comunei Vitomirești, Robert Ioan Rotea, acuzat de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, complicitate la obținerea ilegală de fonduri, complicitate la fals intelectual, luare de mită și instigare la spălare a banilor.

Fost primar din Olt, reținut pentru abuz în serviciu și luare de mită.  În același dosar au mai fost reținuți doi oameni de afaceri

Conform procurorilor, în 9 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul de atunci, și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri inculpat în dosar, s-a încheiat un contract de execuție ce viza modernizarea infrastructurii rutiere.

A doua zi, fără știrea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuția parțială a lucrărilor.

Procurorii susțin că fostul primar, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate.

Fost primar din Olt, reținut pentru abuz în serviciu și luare de mită. Prejudiciu cauzat primăriei de peste 19 vmilioane lei

Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu Primăriei Vitomirești în cuantum de 19.073.538 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru asocierea respectivă.

Fondurile necesare realizării proiectului ar fi fost obținute de inculpat prin depunerea la autoritatea de gestionare a fondurilor publice a mai multor documente false (parte din ele emise de către liderul asocierii).

Pentru aceste servicii, omul de afaceri, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, i-ar fi remis primarului sub forma contravalorii unei locuințe situate în municipiul Slatina, suma de 1.123.332 lei. Pentru a ascunde adevărata origine a banilor, locuința respectivă ar fi fost cumpărată pe numele unuia dintre inculpați, susțin procurorii.

Joi, cei trei inculpați sunt prezentați judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Când încep lucrările de refacere a pasajului rutier de la Piaţa Unirii. Anunțul primarului Daniel Băluţă

Publicat

pasajul unirii bucuresti sursa foto facebook daniel baluta
sursa foto: Facebook/ Daniel Baluta

Lucrările de refacere a pasajului rutier de la Piaţa Unirii vor începe în jurul datei de 20 iunie şi este preconizat să fie finalizate până la 1 septembrie, a anunţat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, joi, într-o conferinţă de presă.

„Pentru partea de punere în siguranţă a pasajului rutier (…), lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce şcolile şi grădiniţele îşi închid activitatea, şi depunem toate eforturile – şi sunt convins că vom reuşi acest lucru – să finalizăm până la data de 1 septembrie, astfel încât deranjul pe care-l creăm să fie redus la minim şi să profităm de perioada verii, în care traficul este uşor redus în Bucureşti. (…) Estimăm că vom opri circulaţia undeva în jurul datei de 20 iunie, astfel încât pe parcursul verii, până la începerea şcolii, să putem realiza integral aceste măsuri de punere în siguranţă”, a declarat Daniel Băluţă.

Când încep lucrările de refacere a pasajului rutier de la Piaţa Unirii. Ce fel de lucrări sunt programate

„Lucrările la planşeu vor începe în momentul în care vom avea elaborat proiectul tehnic. Pentru a-l avea, avem nevoie de studiu de fezabilitate, timpul estimat de lucru este între 12 şi 18 luni, există posibilitatea tehnică. Repet, 12-18 luni este timpul estimat pentru realizarea documentaţiei necesare începerii lucrărilor. (…) Planşeul Unirii este în fapt o lucrare complexă, o lucrare cu o componentă hidrotehnică extrem de importantă. Spre exemplu, ieri, pentru a face măsurile de care avem nevoie, a fost secată Dâmboviţa pe partea respectivă”, a spus primarul Sectorului 4.

Când încep lucrările de refacere a pasajului rutier de la Piaţa Unirii. Băluță: Cea mai periculoasă zonă este planşeul

„Cea mai periculoasă zonă astăzi este planşeul. A suferit degradări deosebite ale structurii de rezistenţă, astfel încât la expertiza care a fost făcută la nivelul anului 2017, din cinci puncte de risc, a fost situat la nivelul patru, nesatisfăcător. Astăzi, împreună cu un grup de profesionişti am început a doua expertiză, am început realizarea, practic, a studiului de fezabilitate necesar derulării acestei lucrări.

De ce este importantă ea, în termeni simpli: pentru că eventuală surpare a acestui pasaj (…) presupune probleme deosebit de grave la metrou, inundarea galeriilor metroului, pentru că în acea zonă se găsesc tunelurile de la metrou, gândim la construcţiile existente, magazinul Unirea. Toate locuinţele de lângă magazinul Unirea ar putea fi afectate. Un astfel de incident ar duce la o reală catastrofă pentru oraşul nostru şi la pierderea de vieţi omeneşti”, a arătat primarul Băluţă.

Când încep lucrările de refacere a pasajului rutier de la Piaţa Unirii. Lucrările de consolidare sau înlocuire, estimate să înceapă peste un an

El speră ca într-un an să se poate încheia studiul de fezabilitate, după care să se realizeze proiectul tehnic şi să înceapă „manevrele efective de consolidare sau înlocuire, pentru că specialiştii vor decide acest lucru”.

Decanul Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu, a afirmat că problemele din zona Unirii „sunt multe, vechi şi necesită o abordare etapizată, având în vedere locaţia ultracentrală, dar şi fluxul ridicat atât de maşini, cât şi de pietoni”.

Când încep lucrările de refacere a pasajului rutier de la Piaţa Unirii. Etapele lucrărilor

„Am propus o etapizare din perspectiva abordării în prima fază a pasajului rutier, pentru a îmbunătăţi condiţiile de siguranţă a circulaţiei, având în vedere numărul mare de autovehicule care folosesc acest pasaj şi starea precară a actualelor finisaje ale pasajului, care pun în pericol siguranţa circulaţiei.

În plus, în cadrul acestei prime etape o să abordăm situaţia utilizatorilor vulnerabili ai structurii rutiere, în acest caz particular vorbim de motociclişti. Deci, practic, elementele pe care le vom aduce în plus la această primă fază iniţială au rolul de a îmbunătăţi circulaţia motocicliştilor în acest pasaj.

În a doua etapă urmează lucrări mai consistente din punct de vedere al refacerii hidroizolaţiei. (…) Cu tot ceea ce ne propunem să facem în această zonă sunt convins că o să îmbunătăţim considerabil siguranţa participanţilor la trafic”, a explicat Adrian Burlacu.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a spus că lucrarea din zona Unirii este una complexă, precizând că aceasta este o „infrastructură critică a municipiului Bucureşti, este în stare avansată de degradare ca urmare a condiţiilor care există sub pasaj şi a trecerii timpului şi, deci, necesita o intervenţie rapidă”.

„Am solicitat tuturor celor implicaţi să încercăm să suplimentăm forţele, să suplimentăm mijloacele pentru ca reabilitarea să fie făcută într-un timp cât mai scurt posibil, având în vedere complexitatea deosebită a lucrării. (…) Vom lua toate măsurile pentru ca traficul să se desfăşoare cât de cât în condiţii bune şi, de asemenea, să încercăm să scurtăm perioada în care acest disconfort este prezent”, a declarat Toni Greblă.

Când încep lucrările de refacere a pasajului rutier de la Piaţa Unirii. Istoric

Pasajul Unirii a fost construit în anii 1986-1987, are o lungime de aproximativ 800 de metri, o lăţime de 14 metri, două benzi de circulaţie pe fiecare sens şi este tranzitat zilnic de peste 60.000 de maşini.

Planşeul de la Pasajul Unirii a fost realizat în anii ’70. Construcţia din beton acoperă râul Dâmboviţa pe lăţimea de 32 de metri şi pe lungimea de 360 de metri, de la strada Căldărari până la pasajul subteran Unirii.

Printre defectele şi degradările planşeului se numără: armături fără strat de acoperire; infiltraţii produse de lipsa sau deteriorarea hidroizolaţiei; degradări ale căii pe pod şi ale trotuarelor; fisuri şi crăpături, din contracţie; deteriorări serioase ale betonului; lipsa pantelor de scurgere a apelor pe pod.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 230 de cazuri de gripă clinică raportate în România în ultima săptămână

Publicat

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează joi că, în săptămâna 16 – 22 mai, au fost raportate 235 de cazuri de gripă clinică, faţă de 50 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acelaşi interval au fost raportate un caz de infecţie respiratorie acută severe (SARI), cu două mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu două mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului trecut.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 39.312, de 1,2 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (32.357) şi cu 6,4% mai mică comparativ cu cel din săptămâna anterioară (36.933).

Până în prezent au fost înregistrate patru decese confirmate cu virus gripal.

Conform INSP, până pe 22 mai, au fost vaccinate antigripal cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii 1.523.920 persoane din grupele la risc.

Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate