Connect with us

EVENIMENT

Avertizare nowcasting: Cod portocaliu și galben de furtuni. Zonele vizate

Publicat

nori furtuna poz buna mare
Arhivă foto

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri după-amiază o avertizare cod portocaliu și cod galben de vreme rea pentru zone din 7 județe.

Avertizare COD GALBEN  ora 18:00

Județul Iaşi: Răducăneni, Costuleni, Ciortești, Prisăcani, Cozmești, Gorban, Dolhești, Moșna, Grozești;
Județul Vaslui: Vaslui, Huși, Stănilești, Banca, Berezeni, Duda-Epureni, Pădureni, Drânceni, Lunca Banului, Solești, Roșiești, Muntenii de Jos, Hoceni, Albești, Costești, Bunești-Averești, Dimitrie Cantemir, Oltenești, Miclești, Tătărăni, Deleni, Boțești, Vutcani, Tanacu, Găgești, Arsura, Viișoara, Crețești, Dodești;

Se vor semnala descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula (peste) 15…20 l/mp, intensificări ale vântului / vijelie.

Avertizare COD PORTOCALIU până la ora 18:10

Județul Gorj: Motru, Rovinari, Turceni, Tismana, Bâlteni, Mătăsari, Plopșoru, Țânțăreni, Padeș, Turburea, Aninoasa, Crușet, Fărcășești, Negomir, Slivilești, Vladimir, Borăscu, Urdari, Văgiulești, Bolboși, Stoina, Stejari, Dănciulești, Brănești, Săulești, Drăgotești, Cătunele, Căpreni, Ionești, Godinești, Câlnic, Glogova, Hurezani, Bărbătești, Samarinești, Ciuperceni;
Județul Dolj: Filiași, Argetoaia, Brădești, Melinești, Braloștița, Coțofenii din Dos, Cernătești, Scăești, Sopot, Almăj, Grecești, Fărcaș, Coțofenii din Față, Tălpaș, Secu, Gogoșu, Botoșești-Paia;
Județul Mehedinţi: Strehaia, Corcova, Baia de Aramă, Bala, Tâmna, Butoiești, Șișești, Bâcleș, Prunișor, Broșteni, Ponoarele, Florești, Căzănești, Isverna, Dumbrava, Grozești, Voloiac, Breznița-Motru, Ilovăț, Greci, Stângăceaua, Șovarna, Obârșia-Cloșani;

Potrivit ANM, se vor semnala local averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Avertizare COD GALBEN până la ora 18.30

Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h.

 Județul Bacău: Bacău, Buhuși, Balcani, Poduri, Răcăciuni, Helegiu, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Cleja, Berești-Tazlău, Faraoani, Gârleni, Luizi-Călugăra, Livezi, Nicolae Bălcescu, Măgirești, Buhoci, Filipești, Horgești, Sănduleni, Letea Veche, Solonț, Parincea, Săucești, Măgura, Racova, Ungureni, Gioseni, Plopana, Hemeiuș, Scorțeni, Negri, Traian, Strugari, Lipova, Ardeoani, Prăjești, Filipeni, Tamași, Odobești, Colonești, Berești-Bistrița, Dămienești, Roșiori, Secuieni, Izvoru Berheciului, Itești, Sărata;
Județul Neamţ: Roznov, Borlești, Piatra Șoimului, Horia, Zănești, Podoleni, Rediu, Trifești, Ion Creangă, Români, Icușești, Cândești, Mărgineni, Bahna, Secuieni, Costișa, Tazlău, Oniceni, Valea Ursului, Bozieni, Moldoveni, Făurei, Poienari;
Județul Vaslui: Băcești, Gârceni.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu violent într-o hală pentru depozitarea furajelor, la o fermă de păsări din județul Vaslui

Publicat

incendiu hala vs3

Un incendiu violent a izbucnit, duminică dimineață la o hală în care se aflau furaje, la o fermă de păsări în județul Vaslui.

Potrivit ISU Vaslui, Detașamentul de pompierii Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o hală pentru depozitarea furajelor hală situată în curtea Fermei de păsări nr. 1 din localitatea Tutova, comuna Tutova.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o hală pentru depozitarea furajelor (masă vegetală uscată și concentrate), existând pericol de propagare la halele din apropiere.

incendiu hala vs

Curentul electric nu era întrerupt, astfel că, pompierii au procedat la deconectarea de la rețeaua de electricitate.

După aproximativ o oră și jumătate incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Au ars ori s-au degradat aproximativ șapte tone de masă vegetală uscată (4 tone) și concentrate (3 tone), respectiv 30 metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment.

incendiu hala vs1

De asemenea, a fost degradat un tablou electric.

Au fost salvate halele de păsări, aproximativ patru tone de masă vegetală uscată și șapte tone de furaje concentrate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la biserică și la chilii, la Mănăstirea Podu Coşnei din Suceava

Publicat

casă cuprinsă de flăcări, într o localitate din mureș
Arhivă foto

Un incendiu a izbucnit duminică dimineață la biserică și la chilii, în județul Suceava.

Potrivit ISU Suceava, incendiul s-a produs la biserica veche și la un corp de chilii, ce aparțin Mănăstirii din Podu Coșnei.

UPDATE ora 08.30: Incendiu în Suceava. Se lucrează la lichidare

Construcțiile afectate de flăcări, paraclisul (biserica) și corpul de chilii, au fost ridicate în anul 2006. Pompierii militari au salvat biserica mănăstirii, casa stăreției, clădirea centralei termice, construcții anexe ale mănăstirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) și alte clădiri din complexul monahal, cu bunurile aferente.

Se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare și pentru îndepărtarea elementelor afectate de foc.

Știrea inițială

Flăcările se manifesta la nivelul acoperișurilor, cu pericol de propagare la cele două construcții.

S-au deplasat la fața locului pompierii militari, cu 8 autospeciale de stingere, o autoscara mecanica și două ambulanțe SMURD.

Nu au fost anunțate victime.

Flăcările se manifesta la corpul de chilii și la biserica veche, construcții din lemn.

Incendiul a fost localizat și se lucrează pentru lichidarea lui.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: O mașină scăpată de sub control a ajuns în afara drumului, în județul Satu Mare. Șoferul a rămas încarcerat

Publicat

acc sm (3)

Un accident rutier a avut loc, duminică dimineață în județul Satu Mare. Un bărbat a fost rănit.

Potrivit ISU Satu Mare, duminică dimineață, în jurul orei 07:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, a fost solicitat să intervină în cazul unui accident rutier, produs în localitatea Craidorolț, județul Satu Mare.

Un autoturism în care se afla o persoană de sex masculin cu vârsta de aproximativ 30 ani, a părăsit partea carosabilă a drumului, intrând în parapetul delimitator.

În urma evenimentului conducătorul auto a rămas încarcerat în autoturismul avariat.

Către locul indicat, s-a deplasat de urgență un echipaj militar din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și un echipaj de terapie intensivă mobilă .

Sosiți la locul intervenției, pompierii au acționat pentru extragerea victimei, aceasta fiind predată echipajului TIM prezent la locul evenimentului, care i-a acordat primele îngrijiri medicale.

Ulterior victima a fost transportată la Spitalul Județean Satu Mare, cu politraumatisme dar în stare de conștiență.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 209.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră din țară, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră ale României au trecut peste 209.000 de persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 26.05.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 209.100 de persoane, cetățeni români și străini și peste 55.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 104.498 de persoane, dintre care 8.352 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 26.05.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.339.882 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citește mai departe