EVENIMENT
Avertizări Cod galben de ceaţă densă în aproape toată țara

Meteorologii anunță că duminică dimineață este ceață în aproape toată țară. Ei au instituit cod galben și avertizează că vizibilitatea poate să scadă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.
Avertizarea cod galben de ceață este valabilă până la ora 10.00.
Sunt vizate de avertizare localitățile Albești, Trușești, Ștefănești, Coțușca, Rădăuți-Prut, Călărași, Avrămeni, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniș, Vlăsinești, Mileanca, Dângeni, Santa Mare, Darabani, Drăgușeni, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Românești, Mitoc, Adășeni din județul Botoșani și Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei și Coșna din județul Suceava.
Ceață este și în sud-estul țării în județele Constanța, Tulcea, Galaţi și Vaslui.
În Ardeal, este ceață în zonele depresionare și joase din județele Alba, Cluj, Covasna, Braşov, Braşov, Mureş, Harghita și Sibiu. Pe listă mai sunt județul Maramureş cu localitățile Târgu Lăpuș, Suciu de Sus, Valea Chioarului, Coroieni, Vima Mică, Boiu Mare, județul Sălaj cu Jibou, Bălan, Surduc, Hida, Creaca, Gârbou, Gâlgău, Ileanda, Letca, Cuzăplac, Băbeni, Sânmihaiu Almașului, Cristolț, Șimișna, Dragu, Poiana Blenchii, Zalha, Zimbor, Rus și Lozna și județul Bistriţa-Năsăud cu Bistrița, Beclean, Teaca, Lechința, Șintereag, Chiochiș, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Șieu-Măgheruș, Nușeni, Matei, Șieu- Odorhei, Mărișelu, Galații Bistriței, Urmeniș, Budești, Sânmihaiu de Câmpie, Milaș, Miceștii de Câmpie, Ciceu – Mihăiești și Silivașu de Câmpie.
Avertizări Cod galben de ceaţă densă în aproape toată țara: alte zone
În Muntenia avertizarea vizează tot județul Brăila, dar și localitățile Fetești, Țăndărei, Făcăeni, Bordușani, Săveni, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiței, Vlădeni, Sudiți, Movila, Stelnica, Platonești și Giurgeni din județul Ialomița.
Totodată, este cod galben de ceață în localitățile Călărași, Modelu, Borcea, Chirnogi, Radovanu, Roseți, Perișoru, Ulmeni, Ciocănești, Grădiștea, Mitreni, Jegălia, Spanțov, Cuza Voda, Chiselet, Unirea, Ștefan cel Mare, Căscioarele, Dichiseni și Oltenița din județul Călărași și Giurgiu, Frătești, Prundu, Oinacu, Stănești, Greaca, Slobozia și Gostinu din județul Giurgiu. MEDIAFAX
EVENIMENT
Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).
Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.
Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea aduce scumpiri și concedieri. Avertismentul experților

Impozitul pe cifra de afaceri, plătit de sute de companii cu cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, va duce la noi scumpiri în lanț şi chiar concedieri, avertizează experții.
Peste 700 de firme, cu mai bine de un milion de angajați în total, sunt vizate de impozitul minim pe cifra de afaceri.
Un studiu realizat de Tax Institute și ASE, citat de Antena 3, arată că statul ar putea colecta, în teorie, circa un miliard de euro.
„Din păcate, situația bugetară nu…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită în fiecare an pe 3 aprilie, marcând data la care, în 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, actul de înființare a Jandarmeriei în Țara Românească.
În fiecare an sunt organizate ceremonii oficiale de Ziua Jandarmeriei, parade, exerciții demonstrative și activități de promovare a meseriei de jandarm în întreaga țară.
De asemenea, sunt acordate…
Citește mai mult pe Alba24.ro