Connect with us

EVENIMENT

Avertizări cod portocaliu și galben de furtuni, în mai multe județe din țară. Zonele vizate

Publicatnori meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni seara, mai multe avertizări nowcasting cod galben și portocaliu pentru mai multe zone din țară. Sunt prognozate ploi torenșiale, cu descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Până la ora 19.30, localități din județele Arad, Dolj, Timiș, Satu Mare și Sălaj sunt sub avertizare cod galben.

De asemenea, este cod portocaliu pentru localități din județele Botoșani, Suceava, Mehedinți și Hunedoara.

Aversele vor cumula 25…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de mici dimensiuni.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Plouă torențial pe Autostrada A1 Sibiu – Deva. Pericol de acvaplanare

Publicat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (16:30), pe autostrada A1 Sibiu-Deva, pe tronsonul kilometric 309 – 316, pe raza localităților Sebeș și Pianu de Jos, județul Alba, se circulă în condițiile unui carosabil umed, plouă torențial pe unele segmente de drum şi există pericol de acvaplanare.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

Reamintim că meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea în majoritatea zonelor țării, cu instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi torențiale și intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă până duminică, 27 septembrie, ora 03.00.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Un deținut a fost depistat cu noul coronavirus

Publicat

Un deţinut încarcerat marţi la Penitenciarul Bucureşti-Rahova şi transferat a doua zi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava fost confirmat pozitiv COVID-19 la o primă testare.

Deţinutul a fost transferat pentru testare după identificarea lui drept contact, anterior depunerii în penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv.

“O persoană privată de libertate nou-depusă, în data de 22.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova şi ulterior transferată, în data de 23.09.2020, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, fost confirmată pozitiv COVID-19 la o primă testare. Transferarea în vederea testării specifice a survenit urmare identificării deţinutului drept contact, anterior depunerii în penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv. Rezultatul iniţial va fi urmat, conform metodologiei, de o retestare, pentru confirmare. Subliniem că procedura de încarcerare şi activităţile derulate în intervalul 22-23.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, au respectat normele impuse de actualul context epidemiologic şi au presupus purtarea echipamentului de protecţie şi menţinerea distanţei de siguranţă”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) transmis sâmbătă.

Preventiv, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri stabilit pentru sistemul penitenciar, în unitatea de detenţie se asigură monitorizarea medicală a persoanelor custodiate, nefiind identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul acestora, a adăugat ANP. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Copac căzut pe calea ferată în Hunedoara. Trafic feroviar oprit

Publicat

Circulația feroviară este oprită între stațiile Mintia și Brănișca, județul Hunedoara, după ce un copac a căzut pe calea ferată.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala 200, la kilometrul feroviar 491+600 de metri, între stațiile CF Mintia și Brănișca, județul Hunedoara, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, un copac a căzut în gabaritul liniei ferate și a rupt firul de contact.

Nu sunt persoane rănite.

Se intervine pentru remedierea situației.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

AVERTIZARE Infotrafic: Vânt puternic pe Autostrada Soarelui. Furtună de praf la Fetești

Publicat

Sursă foto: arhivă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vântul afectează circulaţia pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în localitatea Ștefan cel Mare, județul Călărași.

De asemenea, probleme sunt și în Fetești, județul Ialomița, unde s-a format furtună de praf. Din acest motiv, vizibilitatea este redusă sub 100 de metri.

„Recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare”, transmite Infotrafic.

Citește mai departe