Connect with us

ACTUALITATE

Avioane F-16, relocate din Texas la Câmpia Turzii, pentru descurajarea unei posibile agresiuni rusești

Publicat

12 avioane de luptă F-16, de la o bază militară din Texas, au fost trimise în România, la Câmpia Turzii, pentru o perioadă de trei luni, în vederea sporirii securității în zonă, scrie siteul publicației militare Stars and Stripes. De asemenea, în țara noastră au mai ajuns și 250 de soldați, potrivit Alba24.ro

”O scurtă desfășurare a Forțelor Aeriene din SUA în România dublează numărul de avioane de luptă F-16 din țară, înaintea planurilor românești de a achiziționa mai multe aeronave din SUA” scrie publicația.

Este vorba despre avioane de luptă și personal de la cea de-a 457-a escadrila de lupte Fort Worth, din Texas. Motivul este apărarea regională aeriană și descurajarea unei posibile agresiuni rusești.

“Avem un vecin “prietenos” în partea de est, care uneori pune multă presiune, nu numai asupra țării noastre, ci asupra întregului flanc estic al NATO. Prezența forțelor aeriene americane în România ne dă asigurări că orice posibilă agresiune va fi contracarată imediat și că se vor gândi de două ori înainte să acționeze în vreun fel”, a declarat maiorul Cosmin Tănase, care a lucrat cu piloții americani.

“Bineînțeles că și noi avem planurile noastre, dar prezența a zeci de avioane de luptă americane ne ajută foarte mult“ a adăugat acesta.

Prezența pentru trei luni a forțelor aeriene americane în România este parte a misiunii “Operation Atlantic Resolve”, care are ca scop reasigurarea aliaților din Europa de poziționarea trupelor și echipamentelor NATO la granițele de est pentru a da un răspuns Rusie.

Sursă: www.stripes.com, Alba24.ro

Sură foto: Air Force airmen assigned to the 301st Fighter Wing, Naval Air Station Joint Reserve Base Fort Worth, Texas, prepare to launch F-16C Fighting Falcons at Campia Turzii, Romania, May 8, 2019. ANDREW LAYTON/U.S. AIR FORCE

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Noi posturi scoase la CONCURS de Spitalul de Urgență Cluj. Caută personal MEDICAL, auxilar și TESA, pe perioadă determinată

Publicat

spital urgenta facebook.jpg

După ce a scos la concurs zeci de posturi pe perioadă nedeterminată, Spitalul Județean de Urgență Cluj anunță concurs și pentru mai multe posturi vacante temporar.

Astfel, spitalul organizează concurs pentru ocuparea de posturi de personal medical, personal auxiliar și TESA.

Posturi scoase la concurs de Spitalul de Urgență Cluj

Înscrierile se fac în perioada 29 iunie – 5 iulie, iar concursul va fi organizat pentru posturi vacante temporar.

  • asistent medical generalist principal – 8 posturi – diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală, grad principal, 5 ani…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bani pentru profesori și elevi la Alba Iulia, din bugetul local. Cum se acordă granturile pentru stimularea performanței școlare

Publicat

taxe tva bani impozite sursa alba24 1000x600.jpg

Consiliul Local Alba Iulia are de aprobat, în ședința din iunie, metodologia prin care profesori din municipiu și elevi cu rezultate deosebite vor primi bani, ca stimulent pentru performanță școlară și în procesul educațional.

Inițiatorii proiectului precizează că în municipiu ”există un număr relativ important de unități de învățământ preuniversitar care au nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a garanta un serviciu public de învățământ de calitate”.

Prin urmare, sunt stabilite criterii de acordare a unor granturi pentru unitățile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

TIFF vine din nou la Oradea. Când va avea loc festivalul

Publicat

tiff cluj 28062022.jpg

După încheierea unei noi ediții, cea de-a 21-a, a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Cluj-Napoca, organizatorii au anunțat că s-a înregistrat un record în istoria evenimentului, mai precis au fost 102.000 de plătitori de bilete. De asemenea, aceștia au precizat că filmele TIFF vor ajunge și-n alte orașe din țară, printre care și Oradea.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sfaturile experților pentru a te proteja pe timp de caniculă: Ce să faci ca să nu ajungi victimă a temperaturilor ridicate

Publicat

caldura canicula e1566549203305.jpg

Următoarele trei zile vor fi arzătoare. Meteorologii au anunțat trei zile cu temperaturi cuprinse între 33 și 37 de grade. Județul Alba, alături de marte parte a județelor din țară se află sub un cod galben de caniculă. 

În acest context, experții în temperaturi ridicate și pompierii de la ISU Alba transmit populației o serie de sfaturi pentru ca cetățenii să treacă cu bine de perioada cu temperaturi ridicate.

Pe platforma fiipregătit.ro au fost exemplificate mai multe măsuri pe care populația le poate pune în practică.

CITEȘTE ȘI: Urmează trei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe