EVENIMENT
Avocat din Iași, reţinut pentru omor calificat. Bărbatul, suspectat că și-a ucis iubita în urmă cu un an

Avocatul ieşean Sebastian Felecanu a fost reţinut pentru 24 de ore într-un dosar de omor calificat, el fiind principalul suspect în cazul morţii iubitei sale, care în urmă cu un an a căzut de la etajul al şaselea al blocului în care cei doi locuiau.
„La data de 15 iulie 2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia. Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.
Avocat din Iași, reţinut pentru omor calificat: Precizările Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.
Potrivit informaţiilor de pe portalul instanţelor de judecată, Curtea de Apel Iaşi a amânat judecarea propunerii de arestare preventivă pentru sâmbătă dimineaţă, „pentru ca inculpatul să studieze dosarul împreună cu apărătorul desemnat din oficiu”.
În urmă cu un an, Monica Cioată, o avocată în vârstă de 26 de ani, a căzut de la etajul al şaselea al imobilului în care locuia cu prietenul său, avocatul Sebastian Felecanu. Bărbatul a sunat la serviciul de urgenţă 112, dar femeia nu a mai putut fi salvată.
Iniţial procurorii au crezut că a fost un accident sau un caz de suicid, însă după ce au adunat probe l-au reţinut pe Sebastian Felecanu. Agerpres
EVENIMENT
VREMEA până în 5 mai: temperaturi neobișnuite, perioade cu ploi. Prognoza meteo pe 4 săptămâni, de Florii, Paște și 1 Mai

Vremea până în 5 mai. Temperaturile vor fi mai coborâte decât de obicei săptămâna viitoare, apoi vor crește la valori mai mari față de normalul perioadei. Acestea vor continua să varieze semnificativ de la o săptămână la alta.
Până în 9 aprilie, temperaturile vor fi de 7-11 grade Celsius, cu minime preponderent negative, mai ales la munte. Sunt anunțate ninsori în jurul datei de 9 aprilie, în centrul țării și la munte, apoi vor fi perioade cu ploi și valori de 11-15…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Sociologul Mircea Comșa, UBB: Cât de „disciplinat” e electoratul partidelor? Analiză în perspectiva alegerilor prezidențiale

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care sunt cei mai “disciplinați” votanți ai partidelor, în perspectiva alegerilor prezidențiale care au loc peste exact o lună, în 4 mai.
În analiza pe care a făcut-o, Mircea Comșa și-a propus să identifice care este ponderea votanților unui partid care intenționează să (nu) voteze cu candidatul susținut de acel partid în competiția electorală…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Conturile de TikTok care îl susțineau pe Georgescu s-au dat cu Putin și cu Rusia. Ce mesaje transmit acum

O mare parte dintre conturile de TikTok care îl susțineau intens pe Călin Georgescu sunt utilizate acum pentru propaganda pro-Rusia și pro-Putin. Mii de conturi viralizează mesaje în limba română pretins adresate personal de Vladimir Putin.
O analiză realizată de HotNews arată un val imens de propagandă care se ridică peste TikTok-ul românesc.
”Oare câți dintre voi mă vreți ca președinte aș României?” sau ”Dacă Rusia atacă Europa, voi lupa pentru Rusia”,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Care este suma totală

Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Suma totală este de peste 4,7 miliarde lei, potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
Acestei valori i se adaugă și despăgubirile plătite de FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților (în creștere cu circa 48%), precum și rezervele constituite de asigurători conform legislației. Astfel, în final, valoarea totală pentru asigurările RCA…
Citește mai mult pe Alba24.ro