Connect with us

EVENIMENT

Azi la Timișoara, mâine-n toată țara. Inițiativă inedită la Timișoara

Publicat

Preşedintele Asociaţiei pentru ATI „Aurel Mogoşeanu”, dr. Dorel Săndesc, iniţiatorul Maratonului Vaccinării de la Timişoara, a anunţat, duminică seara, că în cadrul ediţiei a doua a evenimentului, destinată rapelului celor vaccinaţi la sfârşitul lunii aprilie cu serul Pfizer, se vor putea administra şi vaccinuri Johnson&Johnson, în doză unică, celor încă nevaccinaţi.

De asemenea, populaţia care se va prezenta la imunizare în perioada 14-17 mai, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT), va beneficia, în premieră naţională, de un screening al stării de sănătate.

„A doua ediţie a Maratonului Vaccinării de la Timişoara, proiect care a dat tonul unor acţiuni similare la nivel naţional, vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinaţi cu prima doză de Pfizer, cu două noutăţi, şi anume, vaccinare cu Johnson&Johnson pentru cei nevaccinaţi încă, vaccin care necesită o singură doză (fiind singurul vaccin care asigură sinteza optimă de vaccin după o doză), precum şi un screening al stării de sănătate a populaţiei – în premieră naţională, în cadrul unui maraton al vaccinării -, prin efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc”, arată dr. Dorel Săndesc, într-o postare pe facebook.

Sala Polivalentă a Centrului Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT) va redeveni centrul Maratonului Vaccinării în perioada 14 – 17 mai, unde se va administra doza de rapel celor cărora li s-a administrat primul ser Pfizer în perioada 23 – 25 aprilie.

În acest sens, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a adoptat o hotărâre în baza căreia s-a aprobat schimbarea temporară a destinaţiei actuale a Sălii Polivalente începând de luni, 10 mai, pentru a se amenaja fluxurile necesare.

În prima etapă a Maratonului Vaccinării au fost imunizate 6.722 de persoane pe durata a 64 de ore. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Angajat în gospodărie cu aceleași drepturi ca alți salariați. O nouă MESERIE în România. Pot lucra și tinerii, de la 16 ani

Publicat

lucrator casnic angajat pixabay.jpg

Noutate pe piața muncii din România. Persoanele fizice pot plăti, legal, un angajat în gospodărie. Munca presupune activități casnice.

Cei care prestează astfel de servicii vor primi tichete pe baza cărora vor fi remunerați și vor beneficia de drepturile pe care le au și alți salariați, respectiv plata contribuțiilor sociale. Statul va lua 3 lei din 15.

Angajat în gospodărie cu aceleași drepturi ca alți salariați. O nouă MESERIE în România. Pot lucra și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Salariul minim european. Marcel Ciolacu: Formă de stabilire este „un pic cam empirică”. În realitate, Directiva Europeană e clară

Publicat

salariul minim european. marcel ciolacu: formă de stabilire este „un

Salariul minim european: Premierul Marcel Ciolacu a spus că actuala formă de stabilire a salariului minim este „un pic cam empirică” și crede că acest mecanism trebuie să devină foarte clar, predictibil.

„Nu putem rămâne. E un pic cam empirică această formă în care e o negociere cu actorii sociali, cu patronate și sindicat, și Guvernul hotărăște cu cât se mărește și cum, în funcție de anumiți parametri”, a spus Marcel Ciolacu.

Salariul minim european

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alunecare de teren pe strada Uliului. Au intervenit pompierii. Traficul auto, restricționat

Publicat

1714188563 uliu 3 e1714033683142.jpg

Pompierii clujeni au intervenit, vineri noapte, pe strada Uliului, unde a avut loc o alunecare de teren. Traficul auto a fost restricționat.

Strada Uliului „a luat-o la vale” noaptea trecută, la fața locului intervenind un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. Potrivit instituției clujene, a fost afectată o bandă de mers, pe o lungime de circa 20 de metri.

Traficul auto a fost restricționat. Un echipaj ISU Cluj a rămas în zonă pentru a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de weekend: 27- 28 aprilie. Cum arată sfârșitul de săptămână pentru fiecare zodie în parte

Publicat

horoscop de weekend 20 21 aprilie: sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea

Horoscop de weekend: 27- 28 aprilie. Sfârșitul de săptămână poate fi benefic și distractiv pentru majoritatea zodiilor. 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Horoscopul este o practică astrologică care presupune interpretarea pozițiilor relative ale planetelor și a altor corpuri cerești în momentul nașterii unei persoane.

Horoscop 2024. Previziuni și predicții pentru fiecare zodie: Sănătate, dragoste,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe