EVENIMENT
BACALAUREAT 2019: Când încep probele scrise. MODELE de SUBIECTE şi detalii pentru absolvenţii de liceu

Examenul de Bacalaureat 2019 – sesiunea de vară continuă din 1 iulie, cu probele scrise. Prima testare este la Limba şi literatura română. Primele rezultate vor fi cunoscute în 8 iulie, iar cele finale, în 13 iulie.
Prima etapă a examenului de maturitate, în sesiunea de vară din acest an, s-a desfăşurat în perioada 3-13 iunie, cu probele orale. În urma acestora, candidaţii primesc calificative: experimentat, avansat sau mediu.
De luni, 1 iulie, încep probele scrise. Va fi o săptămână „de foc” pentru absolvenţii de liceu: vor avea testări aproape în fiecare dintre primele patru zile din prima săptămână a lunii iulie.
Vezi integral: BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE pentru examen, publicate de Ministerul Educaţiei. Testele oficiale
Potrivit IŞJ Alba, la sesiunea de vară – Bacalaureat 2019, sunt înscriși 2.523 de absolvenți, din care 2.202 sunt din promoția curentă (24 de la seral și 2.178 la zi).
La probele scrise, începând cu 1 iulie, sunt așteptați 2.333 de absolvenți la Limba și literatura română – E.a), 90 la Limba și literatura maternă –E.b), 2.387 la proba obligatorie a profilului –E.c) și 2.390 la Proba la alegere a profilului și specializării – E.d).
Citeşte şi BACALAUREAT 2019: CALENDARUL examenului în sesiunea de vară şi toamnă, reguli pentru candidaţi
Probele sunt monitorizate audio-video şi nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare, nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen ducând la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.
CALENDAR BACALAUREAT 2019 PROBELE SCRISE:
Luni, 1 iulie: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
Marţi, 2 iulie: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
Miercuri, 3 iulie: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
Joi, 4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
Luni, 8 iulie: afișarea rezultatelor (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 16.00)
9-12 iulie: rezolvarea contestațiilor
Sâmbătă, 13 iulie: afișarea rezultatelor finale
sursa: Alba24.ro
EVENIMENT
Dan Petrescu,antrenorul CFR, înainte de Supercupa României: Venim să câștigăm. E mai mult decât un trofeu, e un impuls uriaș

Supercupa României, programată astăzi, de la ora 20:00, pe stadionul Steaua din București, aduce față în față campioana FCSB și câștigătoarea Cupei, CFR Cluj.
Antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, transmite un mesaj clar și anume că echipa sa vrea trofeul, chiar dacă lipsesc cinci jucători importanți.
“Venim să câștigăm, chiar și fără cinci jucători-cheie”
„Avem un lot numeros și valoros. Cine intră pe teren va da totul. Supercupa e mai mult…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Horoscop de Weekend 5-6 Iulie. Energie cosmică și noi începuturi sub semnul planetei Venus

Horoscop de Weekend 5-6 Iulie: Weekendul care vine aduce cu sine o energie specială, marcată de influențele planetare care ne îndeamnă să ne reconectăm cu noi înșine și cu cei dragi.
Luna în tranziție creează un climat propice pentru reflecție și planificare, în timp ce Venus continuă să ne ghideze în relațiile interpersonale.
Este momentul perfect pentru a ne lua o pauză de la agitația săptămânii și a ne concentra asupra lucrurilor care cu adevărat contează.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
5 iulie: Ziua Națională a Curajului. Momentele în care nu lași frica să decidă în locul tău

În fiecare an, pe 5 iulie, România marchează Ziua Națională a Curajului. Instituită oficial în 2021, această zi a fost gândită ca un omagiu adus celor care au avut curajul să spună „nu” atunci când tăcerea părea mai comodă – fie că vorbim despre medici, jurnaliști, militari, magistrați sau oameni obișnuiți care au ales să rămână verticali în fața fricii, a nedreptății sau a manipulării.
Dincolo de instituții sau mecanisme de reacție, ceea ce face diferența…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Tunel de răcorire cu apă la festivalul Iarmaroc la Sat din Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” Cluj-Napoca. Vezi programul

Festivalul Iarmaroc la Sat care începe vineri în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” Cluj-Napoca s-a pregătit pentru zilele de caniculă, astfel că vizitatorii au mai multe posibilități de răcorire.
Pe lângă concertele care au loc seara si alte activități pregătite, zona va fi una dintre putinele locuri in care va fi răcoare in acest weekend canicular.
Astfel, potrivit organizatorilor, la Iarmaroc la Sat a fost instalat un umbrar natural imens, construit cu ajutorul …
Citește mai mult pe Cluj24.ro