Connect with us

ACTUALITATE

BACALAUREAT 2022: se încheie cursurile pentru clasa a XII-a. Prima probă de examen, în 6 iunie. Calendar, modele de subiecte

Publicat

carte citit lectura studiu examen aer liber pixabay free.jpg

Liceenii din clasele XII-XIII încheie vineri, 27 mai, cursurile de liceu. Examenul de Bacalaureat 2022 începe din 6 iunie, cu proba orală la limba română. Aproximativ 2.700 de absolvenți din Alba sunt așteptați la examen.

Calendarul examenului din acest an a fost modificat. A fost extinsă perioada de susținere a probelor de competențe lingvistice și digitale. De asemenea, în 13 iunie, a doua zi de Rusalii, nu se organizează probe, deși perioada este inclusă în calendarul oficial.

Vezi și BACALAUREAT 2022: Modele de subiecte, teste de antrenament și bareme din ultimii ani. Matematică, Română, Istorie, Fizică, Anatomie și celelalte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Consilier județean PNL Cluj: Vorbele lui Drulă – glumele lui Bulă

Publicat

bashar 3.jpg

Consilierul județean Bashar Molhem (PNL Cluj) sare în apărarea primarului Emil Boc, acuzat de președintele interimar al USRPLUS, Cătălin Drulă, că a mințit și că e incompetent în materie de infrastructură mare.

”Ce nerușinat! În timp ce la Cluj aproape la fiecare colț, aproape în fiecare zonă, sunt șantiere de modernizare la care se lucrează zi și noapte, în timp ce lucrările metroului ne bat la ușă, un zero-deputat parașutat la Timișoara (el fiind din București) și-a găsit să-i dea lecții de administrație tocmai lui Emil Boc – cel mai performant primar din România.

Citește și

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

AVERTISMENT. Nu CUMPĂRAȚI loc de casă în Sălicea. Care sunt motivele

Publicat

salicea e1657008799828.jpg

Un clujean a postat un avertisment pe Facebook și a atras atenția celor care ar intenționa să își cumpere loc de casă în Sălicea și să se mute în sat, să nu o facă. El a explicat și care sunt motivele.

”Dacă sunteți clujean sau aveți job în Cluj-Napoca, aveți nevoie de o locuință dar nu și de 20 de familii vecine pe o rază de 20 de metri, dacă doriți aer curat și niște apusuri miraculoase și (mai ales) dispuneți de venituri peste medie, atunci nu cumpărați loc de casă în Sălicea.

  1. Nu veți avea gaz metan – încălzirea cu lemne sau derivate este f faină dar mintenaș amprenta de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Jucătorii de fotbal se simt discriminaţi de Guvern. Sponsorizarea CFR Cluj, în pericol

Publicat

cfr cluj 4 e1621367398113.jpg

Propunerea de taxare a jocurilor de noroc ar discrimina jucătorii de pe platformele online.

Propunerea Guvernului de mărire a taxelor percepute jucătorilor discriminează jucătorii pe platformele online, care sunt taxaţi de la 10% la fiecare retragere, în timp ce jucătorii de la sloturi, cazinouri tradiţionale sau cluburi de poker sunt scutiţi de orice taxă la retrageri de până la 600 de lei, susţin reprezentanţii Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND).

„Nu putem vorbi de combaterea dependenţei de jocuri de noroc când îi penalizăm pe cei mai corecţi dintre operatori,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un român din cinci are probleme cu INIMA. Jumătate dintre români se simt SĂNĂTOȘI. Studiu în parteneriat cu UBB Cluj

Publicat

medic stetoscop e1617621147985.jpg

Peste 52% dintre români declară că nu ştiu să aibă probleme de sănătate, în timp ce 20,6% spun că au probleme de sănătate cardiovasculare, iar 17,9% se confruntă cu probleme reumatologice, conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda think-tank-ului Strategic Thinking Group.

Chestionaţi cu privire la starea actuală de sănătate, 52,2% dintre români declară că nu ştiu să aibă probleme de sănătate. 20,6% spun că au probleme de sănătate cardiovasculare, 17,9% – reumatologice, 10,7% – metabolice, 6,5% – respiratorii, 2,8% – oncologice, iar 9,5% se confruntă cu alte…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe