Connect with us

ACTUALITATE

Bărbat cu COVID-19, tratat acasă, mort după supradoză de paracetamol

Publicat

Un bărbat de 70 de ani, din Botoșani, infectat cu SARS-CoV-2, a murit din cauza unei probleme hepatice grave, ca urmare a supradozei de paracetamol cu care se trata acasă. Rudele le-au spus medicilor că bărbatul lua două tablete la fiecare două ore.

Bărbatul a fost preluat de acasă de o ambulanță și dus la spital în stare critică, având afectare hepatică gravă, ca urmare a consumului exagerat de paracetamol.

Rudele bărbatului le-au pus medicilor că timp de o săptămână bărbatul a luat câte două tablete la fiecare două ore pentru a se trata acasă de COVID-19, scrie Mediafax.

„Pacientul avea 70 de ani, era din orașul Săveni. S-a solicitat ambulanța la domiciliu, fiind într-o stare gravă, stare comatoasă. Pacientul a fost luat de la domiciliu și transferat la Botoșani. În urma declarațiilor familiei, pacientul prezenta de mai bine de o săptămână simptome respiratorii, tuse, dureri toracice, febră, frisoane și, de mai bine de câteva zile, lua tratament cu paracetamol, un gram la patru ore. În momentul în care a ajuns la UPU pacientul era într-o stare gravă, a fost transferat ulterior pe ATI, unde s-a instalat stopul cardio-respirator, s-au încercat manevre de resuscitare, dar fără succes. În urma testului rapid antigen, pacientul era pozitiv. A fost testat și PCR în UPU și a ieșit, de asemenea, pozitiv”, a spus, la Aleph News, șeful DSP Botoșani, dr. Monica Adăscăliței.

În prezent nu se cunoaște câte tablete de paracetamol a luat, în total, bărbatul, fiind o anchetă în curs, care va stabili și dacă acest pacient a fost cosultat de un medic.

„Este o anchetă în desfășurare. Automedicația în orice boală este foarte rea, atâta timp cât pacienții își iau medicamentele fie din informații de pe net sau alte surse. Întotdeauna am recomandat ca pacienții să se adreseze medicului de familie, iar dacă nu au, să se adreseze UPU-urilor pentru că medicația se administrează în funcție de niște investigații clinice, analize de sânge, radiografie, ecografie și în funcție de asta se poate stabili un tratament medicamentos pentru fiecare pacient”, a spus dr. Adăscăliței.

Dr. Monica Adăscăliței a mai spus, la Aleph News, că în timpul pandemiei medicii botoșeneni s-au mai confruntat cu multe cazuri de automedicație.

„Într-adevăr pandemia aceasta ne-a arătat că foarte mulți pacienți au o anumită reticență de a se prezenta la spital și pentru fiecare simptom, fie că sunt simptome specifice COVID sau simptome specifice virozei, iau medicamente la domiciliu fără a se adresa medicului de familie sau spitalelor, ceea ce e foarte grav”, a mai spus medicul.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Primarul din Flămânzi și cel din comuna Mihai Eminescu, reținuți (surse)

Publicat

lângă noi: 21 de percheziții într un dosar privind introducerea ilegală

Publicitate

Primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu, și cel al comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, au fost reținuți de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), au confirmat, marți, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Cei doi au fost reținuți în urma celor 39 de percheziții pe care procurorii DNA le-au efectuat luni în județele Botoșani și Suceava într-un dosar de corupție și fapte asimilate celor de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Plicul pentru medic”, transformat în donație pentru spital. Legea prin care pacienții își pot exprima recunoștința, promulgată

Publicat

ajutoare de urgență sute de familii și persoane singure din

Publicitate

Schimbare importantă și interesantă în sistemul de sănătate din România. Legea promulgată de Ilie Bolojan oferă o alternativă legală și transparentă la binecunoscutul „plic pentru medic” — un obicei informal care a persistat ani de zile din cauza deficiențelor sistemului și a recunoștinței personale a pacienților. Acum, pacienții care vor să își arate aprecierea față de cadrele medicale pot face donații oficiale direct către unitatea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Analize la domiciliu pentru a reduce aglomerația din camerele de gardă din spitale. Parlamentul pregătește o nouă lege a sănătății

Publicat

analize la domiciliu pentru a reduce aglomerația din camerele de

Publicitate

O nouă lege a sistemului sanitar va fi elaborată de parlamentari, a anunțat luni, președintele comisiei de specialitate, Adrian Streinu-Cercel, scrie alba24.ro.

”La nivelul Comisiei pentru sănătate din Senat, s-a luat decizia dezvoltării unei noi structuri legislative pentru sectorul sanitar, un nou design punându-se acces pe persoana sănătoasă, astfel încât metodele de prevenție să fie la locul lor, așa cum este normal să fie într-o societate…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Finanțări pentru legume cultivate în sere și solarii. Ce sumă poți lua, în funcție de suprafață

Publicat

finanțări pentru legume cultivate în sere și solarii. ce sumă

Publicitate

Finanțări pentru legume cultivate în sere și solarii: Este vorba despre un ajutor de minimis prin care fermierii pot primi până la 1.500 euro pe 1.000 de metri pătrați, în limita a 50.000 euro pe 3 ani, între 2025–2027. Sumele care se pot lua țin de suprafața cultivată, dar, atenție, este nevoie ca un procent din teren să fie cultivat cu tomate. Găsiți detalii mai jos, informează alba24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe