Connect with us

EVENIMENT

Bărbat dat în urmărire internațională după ce a jefuit o primărie din Iași, prins după 2 ani

PublicatUn bărbat dat în urmărire internațională după ce a furat un seif plin cu bani din Primăria Țibana, județul Iași, a fost prins de polițiști și dus în arestul Poliției Iași.

Poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi l-au depistat pe bărbatul care, în luna ianuarie 2019, a intrat cu o cagulă pe față în Primăria Țibana, din județul Iași, și a furat seiful în care erau 173.000 de lei..

Bărbatul a fost dat în urmărire internaţională.

Pe numele său, Judecătoria Iaşi a emis, în luna noiembrie 2020, un mandat de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bărbatul, care este din județul Mehedinți, a mai avut doi complici. MEDIAFAX


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Preţul energiei urcă la niveluri record, România a ajuns să exporte masiv electricitate

Publicat

stalp

Energia spot pentru miercuri se tranzacţionează la nivelul record de 688 de lei pe MWh (peste 140 de euro), pe vârf de consum, deşi revenirea centralei de la Cernavodă la capacitate maximă concomitent cu producţia hidro foarte bună ar fi trebuit să „răcorească“ preţurile, scrie ZF.

Oamenii din piaţă spun că atâta vreme cât piaţa suportă nivelul, România fiind cuplată cu statele veci­ne, preţurile nu vor scădea.

„Jumătate din achiziţii se fac acum pe piaţa spot, la preţurile de acum. Este greu de spus că se vor schimba lu­crurile pe termen lung pentru că totul s-a scumpit, materiile prime, gazul, tot. Mai mult, pieţele sunt cuplate, deci re­giunea absoarbe energie şi la preţul acesta“, spune Teofil Mureşan, antre­pre­norul din spatele grupului E-INFRA.

În prezent, preţul certificatului de CO2 a ajuns la circa 55 de euro pe uni­tate, dublu faţă de media anului trecut, estimările fiind de 70 de euro pentru finalul anului. Gazul a ajuns la bursa de la Viena la peste 30 de euro pe MWh, faţă de 17 euro la începutul anului. Barilul de petrol este la 74 de dolari, faţă de nivelul de 50 de dolari de la începutul anului.

Zilele acestea, România a trimis peste graniţe, în unele momente, chiar şi 1.400 MW de energie, ceea ce echi­va­lează cu puterea instalată a centralei de la Cernavodă. Preţurile continuă însă să crească.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare Infotrafic: Temperaturile excesive influențează traficul rutier

Publicat

sofer
Arhivă foto

Centrul Infotrafic din Poliția Română avertizează că temperaturile crescute din această perioadă influențează traficul rutier. Polițiștii fac recomandări pentru șoferi, în condițiile în care ANM a anunțat că disconfortul termic va fi accentuat, iar maximele vor ajunge chiar și la 40 de grade.

Astfel, polițiștii le recomandă șoferilor să folosească sistemele de climatizare, să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald și să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă.

De asemenea, șoferii sun sfătuiți să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână. Totodată, șoferii nu trebuie să conducă după ce au consumat băuturi alcoolice și să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale „maini libere”.

Temperatura din habitaclul mașinii va accentua starea de oboseală

„Temperatura ridicată din habitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan”, au transmis polițiștii.

De asemenea, conform polițiștilor, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

Recomandări

„Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă să evite pe cât posibil deplasarea cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesar să aibă un însoţitor în autovehicul.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite”, au mai recomandat reprezentanții Centrului Infotrafic.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alertă COD ROȘU de furtuni pentru un județ al țării

Publicat

ANM a emis, până la ora 16:30, alertă COD ROȘU pentru mai multe localități ale județului Alba.

Zonele vizate: județul Alba: Ighiu, Vințu de Jos, Baia de Arieș, Galda de Jos, Lupșa, Meteș, Cricău, Sălciua, Mogoș, Întregalde, Râmeț, Ponor;

Se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 50…60 l/mp, frecvente descărcări electrice, izolat grindină de dimensiuni medii și vijelie.

În zona avertizată, în ultima oră, s-au cumulat 40…50 l/mp.

Citește mai departe

EVENIMENT

300.000 de lei, obținuți ilegal din indemnizații acordate în perioada pandemiei

Publicat

Arhivă foto

300.000 de lei au fost obținuți în mod ilegal de mai multe persoane, după ce ar fi întocmit în fals mai multe contracte de servicii muzicale și ar fi luat astfel indemnizații pentru întreruperea activității pe perioada pandemiei de la Agenția de Plăți Sociale din Giurgiu.

Polițiștii din Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Gorj și București fac miercuri 44 de percheziții domiciliare la societăți comerciale și persoane fizice într-un dosar penal, având ca obiect obținerea ilegală de indemnizații pentru întreruperea activității artistice, în perioada pandemiei (2020-2021).

Administratorii mai multor firme sunt bănuiți ca ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale, cu 80 de persoane fizice, care ar fi fost depuse la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, obținând în mod ilegal 300.000 de lei.

87 de persoane vor fi duse la audieri.

La acțiuni participă și angajații Serviciului pentru Acțiuni Speciale Giurgiu și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe