Connect with us

EVENIMENT

Bărbat de 35 de ani decedat, după ce a fost ATACAT de urs, într-o pădure din Harghita

Publicat

urs

Un bărbat de 35 de ani, din localitatea Crişeni, comuna Atid, judeţul Harghita, a murit, după ce a fost atacat de un urs, într-o zonă forestieră din apropierea comunei Crişeni. Bărbatul, care a suferit multiple răni muşcate pe torace şi membrele superioare, a decedat în ambulanţă, din cauza multiplelor leziuni suferite.

Preşedintele Asociaţiei de Vânătoare „Hubertus”, din Cristuru Secuiesc, Fazakas Attila, a declarat pentru Agerpres că incidentul s-a petrecut în pădure, dar nu cunoaşte exact împrejurările în care a avut loc atacul animalului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat vineri că este inacceptabil ca un om să îşi piardă viaţa în urma unui atac de urs şi va solicita Ministerului Mediului o anchetă legată de numeroasele refuzuri de extragere a unor exemplare, făcute de asociaţiile de vânătoare din zonă.

Este inacceptabil că a fost un atac şi, din păcate, după câteva ore, victima a murit în ambulanţă. Şi se pare că acest urs a fos solicitat ca să fie extras anul trecut, dar din partea Ministerului Mediului i s-a refuzat asociaţiei de vânătoare şi acum eu întreb a cui este responsabilitatea pentru această situaţie? Nu e bine că la Bucureşti nu se vede ce se întâmplă în judeţul Harghita, nu e bine că aici viaţa oamenilor este în pericol şi de ce ne temeam în ultimii ani, astăzi a devenit realitate”, a declarat Borboly Csaba, la finalul şedinţei extraordinare de Consiliul Judeţean, în cadrul căruia s-a păstrat un moment de reculegere pentru tânărul de 35 ani, care a murit, vineri, după ce a fost atacat de un urs.

Preşedintele CJ a punctat faptul că nu înţelege de ce funcţionarii de la Ministerul Mediului nu înţeleg situaţia din Harghita şi nu dau aprobare pentru extragerea urşilor sau aprobă solicitările foarte târziu după ce a avut loc un atac, când ursul deja a plecat din zonă.

„Astăzi voi lua legătura cu doamna ministru şi voi cere o anchetă a Ministerului Mediului despre toate refuzurile făcute pentru judeţul Harghita. Pentru că, dacă ne uităm la site-ul Ministerului Mediului, se vede că în judeţe unde nici nu am auzit de pagube s-au aprobat extrageri şi unde populaţia de urs este foarte mică, iar în Harghita s-au aprobat doar o treime din solicitări. Eu cred că aici sunt nişte dubii, pentru că atacurile au fost aici, oameni spitalizaţi au fost în Harghita, pagube cu sutele sunt aici şi ministerul nu ia nişte măsuri”, a spus Borboly.

Preşedintele CJ a mai adăugat că îi va solicita ministrului Mediului ca Guvernul să aprobe prin ordonanţă de urgenţă modificările la legea vânatului, votate de Parlament, dar care au fost contestate la Curtea Constituţională de preşedintele României.

„Solicit doamnei ministru, prin OUG, oricum suntem ţara OUG-urilor, că în fiecare săptămână avem zeci de ordonanţe de urgenţă, să aprobe săptămâna viitoare Guvernul această modificare legislativă, pentru că viaţa oamenilor este în continuare în pericol, ne trebuie prevenţie, ne trebuie fonduri, ne trebuie nişte măsuri care, din păcate, acum, din lacune legislative nu se pot lua”, a mai arătat Borboly Csaba.

Preşedintele CJ a precizat că în perioada următoare vor fi făcute demersuri pentru acordarea de ajutoare bunicilor în grija cărora au rămas cei doi copii pe care îi avea tânărul ucis de urs.

„Acest om era un ţăran, care lucra pe câmp, pe proprietatea sa. A avut doi copii, din păcate mama copiilor a plecat în străinătate de patru ani şi creştea aceşti copii cu mama sa, cu bunica. (…) Acum trebuie să venim cu ajutor, am luat legătura cu familia rămasă şi copiii sunt în siguranţă la bunica şi începem procedurile oficiale ca să poată să rămână acolo, în adopţie. Vom începe şi campanie de strângere de fonduri şi vom veni cu ajutoare pentru această familie şi orice ajutor este binevenit”, a conchis Borboly Csaba.

AGERRES

 

 

 

 

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Angajat în gospodărie cu aceleași drepturi ca alți salariați. O nouă MESERIE în România. Pot lucra și tinerii, de la 16 ani

Publicat

lucrator casnic angajat pixabay.jpg

Noutate pe piața muncii din România. Persoanele fizice pot plăti, legal, un angajat în gospodărie. Munca presupune activități casnice.

Cei care prestează astfel de servicii vor primi tichete pe baza cărora vor fi remunerați și vor beneficia de drepturile pe care le au și alți salariați, respectiv plata contribuțiilor sociale. Statul va lua 3 lei din 15.

Angajat în gospodărie cu aceleași drepturi ca alți salariați. O nouă MESERIE în România. Pot lucra și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Salariul minim european. Marcel Ciolacu: Formă de stabilire este „un pic cam empirică”. În realitate, Directiva Europeană e clară

Publicat

salariul minim european. marcel ciolacu: formă de stabilire este „un

Salariul minim european: Premierul Marcel Ciolacu a spus că actuala formă de stabilire a salariului minim este „un pic cam empirică” și crede că acest mecanism trebuie să devină foarte clar, predictibil.

„Nu putem rămâne. E un pic cam empirică această formă în care e o negociere cu actorii sociali, cu patronate și sindicat, și Guvernul hotărăște cu cât se mărește și cum, în funcție de anumiți parametri”, a spus Marcel Ciolacu.

Salariul minim european

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alunecare de teren pe strada Uliului. Au intervenit pompierii. Traficul auto, restricționat

Publicat

1714188563 uliu 3 e1714033683142.jpg

Pompierii clujeni au intervenit, vineri noapte, pe strada Uliului, unde a avut loc o alunecare de teren. Traficul auto a fost restricționat.

Strada Uliului „a luat-o la vale” noaptea trecută, la fața locului intervenind un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. Potrivit instituției clujene, a fost afectată o bandă de mers, pe o lungime de circa 20 de metri.

Traficul auto a fost restricționat. Un echipaj ISU Cluj a rămas în zonă pentru a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de weekend: 27- 28 aprilie. Cum arată sfârșitul de săptămână pentru fiecare zodie în parte

Publicat

horoscop de weekend 20 21 aprilie: sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea

Horoscop de weekend: 27- 28 aprilie. Sfârșitul de săptămână poate fi benefic și distractiv pentru majoritatea zodiilor. 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Horoscopul este o practică astrologică care presupune interpretarea pozițiilor relative ale planetelor și a altor corpuri cerești în momentul nașterii unei persoane.

Horoscop 2024. Previziuni și predicții pentru fiecare zodie: Sănătate, dragoste,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe