Connect with us

EVENIMENT

Bărbat de 35 de ani decedat, după ce a fost ATACAT de urs, într-o pădure din Harghita

Publicaturs

Un bărbat de 35 de ani, din localitatea Crişeni, comuna Atid, judeţul Harghita, a murit, după ce a fost atacat de un urs, într-o zonă forestieră din apropierea comunei Crişeni. Bărbatul, care a suferit multiple răni muşcate pe torace şi membrele superioare, a decedat în ambulanţă, din cauza multiplelor leziuni suferite.

Preşedintele Asociaţiei de Vânătoare “Hubertus”, din Cristuru Secuiesc, Fazakas Attila, a declarat pentru Agerpres că incidentul s-a petrecut în pădure, dar nu cunoaşte exact împrejurările în care a avut loc atacul animalului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat vineri că este inacceptabil ca un om să îşi piardă viaţa în urma unui atac de urs şi va solicita Ministerului Mediului o anchetă legată de numeroasele refuzuri de extragere a unor exemplare, făcute de asociaţiile de vânătoare din zonă.

Este inacceptabil că a fost un atac şi, din păcate, după câteva ore, victima a murit în ambulanţă. Şi se pare că acest urs a fos solicitat ca să fie extras anul trecut, dar din partea Ministerului Mediului i s-a refuzat asociaţiei de vânătoare şi acum eu întreb a cui este responsabilitatea pentru această situaţie? Nu e bine că la Bucureşti nu se vede ce se întâmplă în judeţul Harghita, nu e bine că aici viaţa oamenilor este în pericol şi de ce ne temeam în ultimii ani, astăzi a devenit realitate”, a declarat Borboly Csaba, la finalul şedinţei extraordinare de Consiliul Judeţean, în cadrul căruia s-a păstrat un moment de reculegere pentru tânărul de 35 ani, care a murit, vineri, după ce a fost atacat de un urs.

Preşedintele CJ a punctat faptul că nu înţelege de ce funcţionarii de la Ministerul Mediului nu înţeleg situaţia din Harghita şi nu dau aprobare pentru extragerea urşilor sau aprobă solicitările foarte târziu după ce a avut loc un atac, când ursul deja a plecat din zonă.

“Astăzi voi lua legătura cu doamna ministru şi voi cere o anchetă a Ministerului Mediului despre toate refuzurile făcute pentru judeţul Harghita. Pentru că, dacă ne uităm la site-ul Ministerului Mediului, se vede că în judeţe unde nici nu am auzit de pagube s-au aprobat extrageri şi unde populaţia de urs este foarte mică, iar în Harghita s-au aprobat doar o treime din solicitări. Eu cred că aici sunt nişte dubii, pentru că atacurile au fost aici, oameni spitalizaţi au fost în Harghita, pagube cu sutele sunt aici şi ministerul nu ia nişte măsuri”, a spus Borboly.

Preşedintele CJ a mai adăugat că îi va solicita ministrului Mediului ca Guvernul să aprobe prin ordonanţă de urgenţă modificările la legea vânatului, votate de Parlament, dar care au fost contestate la Curtea Constituţională de preşedintele României.

“Solicit doamnei ministru, prin OUG, oricum suntem ţara OUG-urilor, că în fiecare săptămână avem zeci de ordonanţe de urgenţă, să aprobe săptămâna viitoare Guvernul această modificare legislativă, pentru că viaţa oamenilor este în continuare în pericol, ne trebuie prevenţie, ne trebuie fonduri, ne trebuie nişte măsuri care, din păcate, acum, din lacune legislative nu se pot lua”, a mai arătat Borboly Csaba.

Preşedintele CJ a precizat că în perioada următoare vor fi făcute demersuri pentru acordarea de ajutoare bunicilor în grija cărora au rămas cei doi copii pe care îi avea tânărul ucis de urs.

“Acest om era un ţăran, care lucra pe câmp, pe proprietatea sa. A avut doi copii, din păcate mama copiilor a plecat în străinătate de patru ani şi creştea aceşti copii cu mama sa, cu bunica. (…) Acum trebuie să venim cu ajutor, am luat legătura cu familia rămasă şi copiii sunt în siguranţă la bunica şi începem procedurile oficiale ca să poată să rămână acolo, în adopţie. Vom începe şi campanie de strângere de fonduri şi vom veni cu ajutoare pentru această familie şi orice ajutor este binevenit”, a conchis Borboly Csaba.

AGERRES

 

 

 

 

 

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Copilaș de 3 ani în spital, după un accident în Prahova

Publicat

Un copilaș de 3 ani a ajuns, vineri dimineață, în spital, după un accident în Prahova.

Accidentul s-a produs pe DJ 101D, în Râfov, unde două mașini s-au ciocnit.

Au fost implicați un șofer în vârstă de 41 de ani și o șoferiță în vârstă de 24 de ani.

În urma coliziunii au fost transportați la spital șoferul în vârstă de 41 de ani și un copil în vârstă de 3 ani din maşina femii.

Șoferița a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Traficul este dirijat de polițiştii rutieri.  Cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Expoziţie dedicată istoriei bicicletei – de vineri, la Palatul Suţu

Publicat

O expoziţie dedicată istoriei bicicletei, care aduce în atenţia publică informaţii mai puţin cunoscute despre aspectul bicicletelor de la începutul existenţei lor, precum şi evoluţia acestora în timp, se va deschide, începând de vineri, la Palatul Suţu.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Municipiului Bucureşti transmis, joi, AGERPRES, expoziţia “Cu bicicleta prin alte timpuri” urmăreşte punerea în valoare a importantei colecţii de fotografii deţinută de Muzeul Municipiului Bucureşti şi prezentarea unor imagini spectaculoase şi inedite.

“Imaginile din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti, alese şi explicate de curatorul expoziţiei Ana Iacob, muzeograf, se referă la începuturile ciclismului românesc şi înfiinţarea primelor cluburi de profil, felul în care bicicleta s-a constituit în imbold dat emancipării femeilor, se pot admira modele iniţiale şi observa felul în care au evoluat bicicletele, sunt inserate detalii despre istoria velocipedului, îmbunătăţirea diferitelor versiuni până la crearea unui vehicul mult mai sigur, stabil şi mai uşor de utilizat, pentru care interesul publicului a crescut constant de-a lungul timpului”, informează muzeul.

Printre obiectivele proiectului expoziţional se numără şi creşterea gradului de interes al comunităţii pentru mijloacele de transport nepoluante, benefice pentru condiţia fizică şi starea de sănătate a organismului, dar şi pentru descongestionarea traficului rutier de astăzi.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 mai. Agerpres

Sursa foto: Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu/facebook.com

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe acoperișul unui hotel, în județul Cluj

Publicat

Un bărbat de 53 de ani din Câmpia Turzii a murit joi după ce a căzut de pe acoperișul unui hotel din localitatea Luna, județul Cluj. Acesta făcea lucrări de întreținere a acoperișului.

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii din Câmpia Turzii au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană care făcea lucrări de întreținere la acoperișul unui hotel din comuna Luna ar fi căzut de la înălțime.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, împreună cu două echipaje medicale, iar după aplicarea manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul bărbatului.

Este vorba de un bărbat de 53 de ani din Câmpia Turzii, au stabilit polițiștii.

În acest caz, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Pfizer face concedieri la centrul de distribuţie din Belgia şi mută un departament în România

Publicat

Compania Pfizer a anunţat că va concedia 38 dintre cei 238 de angajați de la centrul său de distribuţie din Zaventem (Belgia). Motivul invocat de grup este mutarea departamentului de planificare a aprovizionării în Bucureşti, relatează cotidianul La Libre Belgique.

Sindicatele s-au declarat şocate de acest anunţ, făcut în timpul pandemiei.

„Nu înţelegem deloc alegerea Pfizer. (…) A recurge la concedieri în contextul actualei situaţii sanitare este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care participă la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri împotriva Covid,” a spus Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

„Încercăm constant să optimizăm organizarea lanţului global de aprovizionare. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm în continuare resursele, să îmbunătăţim eficienţa proceselor, continuând să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea duce la redistribuirea unui număr definit de funcţii ale lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse”, a precizat purtătorul de cuvânt al grupului din Belgia.

Sindicatul precizează, de asemenea, că Pfizer a plătit 8,4 miliarde de euro în dividende în 2020. O cifră uşor mai mare decât în ​​anii precedenţi, ţinând cont de rapoartele financiare ale grupului. Suma totală a dividendelor a fost de 8 miliarde în 2018 şi 2019 şi de 7,7 miliarde în 2017.

Pfizer are în prezent 2.500 de angajaţi în Belgia repartizaţi în patru locații: în Anderlecht (centrul de cercetare clinică Pfizer), în Ixelles (sediul administrativ şi comercial), în Puurs (locul de producţie) şi în Zaventem (centrul de distribuţie).

Sursa: Mediafax

Citește mai departe