Connect with us

EVENIMENT

Bărbat de 35 de ani decedat, după ce a fost ATACAT de urs, într-o pădure din Harghita

Publicat

urs

Un bărbat de 35 de ani, din localitatea Crişeni, comuna Atid, judeţul Harghita, a murit, după ce a fost atacat de un urs, într-o zonă forestieră din apropierea comunei Crişeni. Bărbatul, care a suferit multiple răni muşcate pe torace şi membrele superioare, a decedat în ambulanţă, din cauza multiplelor leziuni suferite.

Preşedintele Asociaţiei de Vânătoare „Hubertus”, din Cristuru Secuiesc, Fazakas Attila, a declarat pentru Agerpres că incidentul s-a petrecut în pădure, dar nu cunoaşte exact împrejurările în care a avut loc atacul animalului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat vineri că este inacceptabil ca un om să îşi piardă viaţa în urma unui atac de urs şi va solicita Ministerului Mediului o anchetă legată de numeroasele refuzuri de extragere a unor exemplare, făcute de asociaţiile de vânătoare din zonă.

Este inacceptabil că a fost un atac şi, din păcate, după câteva ore, victima a murit în ambulanţă. Şi se pare că acest urs a fos solicitat ca să fie extras anul trecut, dar din partea Ministerului Mediului i s-a refuzat asociaţiei de vânătoare şi acum eu întreb a cui este responsabilitatea pentru această situaţie? Nu e bine că la Bucureşti nu se vede ce se întâmplă în judeţul Harghita, nu e bine că aici viaţa oamenilor este în pericol şi de ce ne temeam în ultimii ani, astăzi a devenit realitate”, a declarat Borboly Csaba, la finalul şedinţei extraordinare de Consiliul Judeţean, în cadrul căruia s-a păstrat un moment de reculegere pentru tânărul de 35 ani, care a murit, vineri, după ce a fost atacat de un urs.

Preşedintele CJ a punctat faptul că nu înţelege de ce funcţionarii de la Ministerul Mediului nu înţeleg situaţia din Harghita şi nu dau aprobare pentru extragerea urşilor sau aprobă solicitările foarte târziu după ce a avut loc un atac, când ursul deja a plecat din zonă.

„Astăzi voi lua legătura cu doamna ministru şi voi cere o anchetă a Ministerului Mediului despre toate refuzurile făcute pentru judeţul Harghita. Pentru că, dacă ne uităm la site-ul Ministerului Mediului, se vede că în judeţe unde nici nu am auzit de pagube s-au aprobat extrageri şi unde populaţia de urs este foarte mică, iar în Harghita s-au aprobat doar o treime din solicitări. Eu cred că aici sunt nişte dubii, pentru că atacurile au fost aici, oameni spitalizaţi au fost în Harghita, pagube cu sutele sunt aici şi ministerul nu ia nişte măsuri”, a spus Borboly.

Preşedintele CJ a mai adăugat că îi va solicita ministrului Mediului ca Guvernul să aprobe prin ordonanţă de urgenţă modificările la legea vânatului, votate de Parlament, dar care au fost contestate la Curtea Constituţională de preşedintele României.

„Solicit doamnei ministru, prin OUG, oricum suntem ţara OUG-urilor, că în fiecare săptămână avem zeci de ordonanţe de urgenţă, să aprobe săptămâna viitoare Guvernul această modificare legislativă, pentru că viaţa oamenilor este în continuare în pericol, ne trebuie prevenţie, ne trebuie fonduri, ne trebuie nişte măsuri care, din păcate, acum, din lacune legislative nu se pot lua”, a mai arătat Borboly Csaba.

Preşedintele CJ a precizat că în perioada următoare vor fi făcute demersuri pentru acordarea de ajutoare bunicilor în grija cărora au rămas cei doi copii pe care îi avea tânărul ucis de urs.

„Acest om era un ţăran, care lucra pe câmp, pe proprietatea sa. A avut doi copii, din păcate mama copiilor a plecat în străinătate de patru ani şi creştea aceşti copii cu mama sa, cu bunica. (…) Acum trebuie să venim cu ajutor, am luat legătura cu familia rămasă şi copiii sunt în siguranţă la bunica şi începem procedurile oficiale ca să poată să rămână acolo, în adopţie. Vom începe şi campanie de strângere de fonduri şi vom veni cu ajutoare pentru această familie şi orice ajutor este binevenit”, a conchis Borboly Csaba.

AGERRES

 

 

 

 

 

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Românul care a împușcat 3 polițiști și 2 colegi în Spania va fi eutanasiat

Publicat

marin eugen sabău

Românul Marin Eugen Sabău, în vârstă de 46 de ani, va fi eutanasiat marți, 23 august, după ce a fost rănit grav într-un atac în care el a împușcat trei polițiști și doi colegi, în localitatea spaniolă Tarragona.

Curtea Constituțională a refuzat să admită recursul formulat de rudele victimelor sale împotriva rezoluției Tribunalului din Tarragona, care pe 4 august a autorizat eutanasierea românului.

Astfel, s-a decis și data la care va avea loc eutanasierea românului, respectiv data de 23 august.

Potrivit ABC Spania, magistrații consideră că nu există nicio încălcare a drepturilor fundamentale și nicio semnificație constituțională pentru a opri procesul.

 

Românul care a împușcat 3 polițiști și 2 colegi în Spania va fi eutanasiat: s-a baricadat într-o fermă

 

După atacul din decembrie 2021 asupra sediului Securitas din Tarragona, Sabau s-a baricadat într-o fermă unde, înarmat cu diverse arme și o vestă antiglonț, a ignorat avertismentele negociatorilor de a se preda. Atunci, grupul de elită al poliției catalane l-a neutralizat. Din cauza împușcăturilor, trăgătorul a suferit de tetraplegie ireversibilă, i-a fost amputat și un picior și este total dependent.

După ce a fost internat la Spitalul Vall d’Hebron din Barcelona, el a continuat să ispășească detenția preventivă la Spitalul Penitenciar Tarrasa, unde medicii au spus că acuzatul poate cere eutanasierea, considerând că îndeplinește condițiile de „suferință gravă, cronică și invalidantă”.

Apărarea agenților răniți, din partea sindicatului USPAC, a contestat autorizația, invocând o încălcare a dreptului la o protecție judiciară efectivă, dar Tribunalul de Instrucție 5 din Tarragona a exclus oprirea procesului. Având în vedere acest refuz, avocatul José Antonio Bitos a depus un alt recurs la Tribunalul Provincial, care a ratificat decizia, considerând că un solicitant de eutanasie, anchetat într-un caz penal, „nu are nevoie de autorizație judiciară” pentru a muri.

Românul care a împușcat 3 polițiști și 2 colegi în Spania va fi eutanasiat: eutanasierea este un drept fundamental în ceea ce privește integritatea fizică și morală

Potrivit Curții, în acest caz „dreptul la demnitate și integritate fizică și morală al persoanei cercetate trebuie să prevaleze asupra dreptului la ocrotire judiciară efectivă a reclamanților”. În consecință, eutanasierea românului Marin Eugen Sabău este un „drept fundamental în ceea ce privește integritatea fizică și morală, demnitatea umană, valoarea superioară a libertății și a libertății ideologice și a conștiinței”. MEDIAFAX

Sursa foto:PLATAFORMA SEGURIDAD PRIVADA ESPAÑA

Citește mai departe

EVENIMENT

BREAKING NEWS. De neoprit! David Popovici, încă o medalie de aur la Campionatul European de natație de la Roma

Publicat

david popovici roma sursa fb

David Popovici a câștigat luni a doua medalie de aur de la Campionatul European de Natație de la Roma. Înotătorul de 17 ani s-a impus în finala de la 200 metri liber.

David Popovici a câștigat cursa cu timpul de 1,42:97 și a devenit campion european.

El a avut peste două secunde avans față de elvețianul Antonio Djakovic. Pe podium a mai urcat austriacul Felix Auboeck.

În urmă cu două zile, Popovici a câștigat medalia de aur în cursa de 100 de metri. Tot atunci, el a bătut recordul mondial și a devenit cel mai rapid înotător din lume. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Misiunile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne: Peste 800 de permise de conducere, reținute într-o singură zi

Publicat

verificari trafic actiune politia 1000x600.jpeg
Arhivă foto

Un număr de 889 de permise de conducere au fost reţinute în ultimele 24 de ore, iar 315 certificate de înmatriculare au fost retrase, informează Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul unui comunicat.

Totodată, efectivele MAI au intervenit la 5.310 evenimente, 3.642 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.668 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

Duminică s-au dispus măsuri preventive pentru 42 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 14 autori în 12 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

La nivelul unităţilor de poliţie au fost semnalate 1.037 de posibile infracţiuni, 27% dintre acestea fiind din oficiu.

277 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 290 de fapte penale, au fost prinşi în flagrant de poliţişti şi jandarmi. De asemenea, poliţiştii au depistat 18 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.688 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 4 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 8 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.500 lei.

„Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.328) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 92 pentru stingerea de incendii şi 8 pentru descarcerare.

Au fost emise 47 de mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă ‘RO-ALERT’. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 19 persoane”, se arată în comunicat.

Peste 800 de permise, reținute de polițiști într-o singură zi: Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 21 de misiuni aero-medicale

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 21 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

De asemenea, din 18 martie şi până în prezent au fost emise 55.608 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 32 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 45%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 38.773 de mijloace de transport şi 175.945 de persoane, dintre care 12.924 de cetăţeni ucraineni. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune puternică între două autoturisme în Târgu-Mureș. Circulație pe un singur sens

Publicat

politia general accident

Un accident rutier a avut loc, luni, în Târgu-Mureș. Din primele date, un impact s-a produs între două mașini.

Accidentul a fost în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja.

Conform ISU, este vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme, fără victime.

Circulația de desfășoară pe un singur sens.

Citește mai departe