ACTUALITATE
Bărbat de cetăţenie egipteană, reţinut pentru şantaj. Ameninţa cu postarea pe Internet a unor imagini compromiţătoare
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut un bărbat de 32 de ani, de cetăţenie egipteană, bănuit de comiterea infracţiunii de şantaj, se arată într-un comunicat remis, marţi, de IPJ Dâmboviţa.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii damboviţeni au identificat principatul bănuit de comiterea infracţiunii, stabilind că, în perioada mai 2016-iulie 2017, acesta ar fi ameninţat o persoană din oraşul Băicoi cu privire la faptul că va publica mai multe imagini indecente pe reţelele de socializare, dacă nu îi va plăti suma de 6.000 de dolari. Totodată, în cursul lunii martie 2019, bănuitul ar fi ameninţat o altă persoana din municipiul Târgovişte cu publicarea unor imagini indecente pe reţelele de socializare, dacă nu va primi suma de 3.000 de euro.
În cauză se continuă cercetările sub supravegherea şi coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, suspectul urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru dispunerea unei măsuri preventive, se precizează în comunicat.
„Fiţi prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învaţaţi ori locul de muncă. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le cunoaşteţi şi în realitate. Nu acceptaţi niciodată să vă întâlniţi direct cu o persoană cunoscută pe Internet! Oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel puteţi deveni victima traficului de persoane sau a altor întâmplări tragice”, recomandă IPJ Dâmboviţa celor care petrec timp în mediul on-line.
Poliţiştii mai recomandă să se evite postarea de fotografii personale pe Internet.
„Aveţi în vedere că nu tot ceea ce citiţi sau vedeţi pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, adult sau copil, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată. În cazul în care primiţi pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschideţi. De asemenea, nu accesaţi link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje”, mai precizează IPJ Dâmboviţa. AGERPRES
Citește mai mult pe Botosani24.ro