Connect with us

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, condamnat în dosarul „Singer”, REŢINUT pentru complicitate la tâlhărie în Germania

Publicat

arestat, catuse

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Alba Iulia, care a fost condamnat acum doi ani la închisoare cu suspendare în dosarul Singer, a fost reţinut de Poliţia Alba. Avea mandat european de arestare pentru complicitate la tâlhărie, în Germania. Va fi predat autorităţilor din această ţară.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba l-au depistat şi reţinut, marţi, pe raza municipiului Alba Iulia, pe un bărbat de 39 de ani, municipiu, posesor al unui mandat de arestare preventivă, emis de Curtea de Apel Alba Iulia.

Pe numele său, autorităţile din Germania au emis un mandat european de arestare, fiind cercetat pentru complicitate la infracțiunea de tâlhărie.

Bărbatul a fost încarcerat, urmând a fi demarate procedurile în vederea predării autorităților judiciare din Germania.

Este vorba despre C.P.A. (39 de ani), care a fost condamnat, în mai 2016, de Curtea de Apel Alba Iulia, în Dosarul „Singer”. Atunci instanţa a dat decizia în cazul a 31 de inculpaţi, majoritatea din judeţul Alba, care au primit în total 241 de ani de închisoare.

Doar patru dintre aceştia au primit pedepse cu suspendare, iar unul, minor la data faptei, a fost internat într-un centru de detenţie pentru 2 ani. Instanţa a aplicat pedepse cuprinse între 2 şi 12 ani de închisoare: trei inculpaţi au primit câte 12 ani după gratii, în timp ce 16, dintre care patru femei, au primit câte 10 ani de închisoare. Dosarul a fost instrumentat de structurile DIICOT, respectiv BCCO Alba Iulia. Cei mai mulţi dintre inculpaţi sunt recidivişti.

Curtea de Apel a menţinut, practic, condamnările decise la Tribunalul Alba în 2014, instanţa mărind doar suma confiscată de la inculpaţi, care se ridică la 925.486 lei. O familie întreagă, formată din cinci persoane, a primit în total 50 de ani de închisoare.

Gruparea a acţionat în perioada 2007 – 2008, fiind cea mai mare de acest gen descoperită în România. Inculpaţii au fost judecaţi pentru constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals. Anchetatorii au stabilit că au fost înşelate 1.748 de persoane care au fost determinate să depună sume de bani în conturi deschise la bănci, suma totală obţinută ilegal fiind de circa 2,42 milioane de lei (peste 500.000 de euro). Inculpaţii au fost obligaţi la despăgubiri civile în favoarea a circa 180 de părţi vătămate şi a dispus confiscarea de la inculpaţi, pe lângă suma de bani benţionată, a unor bunuri, arme şi bani.

Potrivit miturilor promovate de zeci de ani, în aceste maşini de cusut, înainte de Al Doilea Război Mondial, evreii ar fi incripţionat codurile unor conturi bancare, ori maşinile de cusut conţineau anumite piese de platină. Prin intermediul unui anunţ în presă, “ţeparii” îşi precizau intenţia de a cumpăra astfel de maşini de cusut.

Citeşte şi Sentință RECORD la Curtea de Apel Alba Iulia: 241 de ani de închisoare pentru 31 de inculpaţi din reţeaua „Singer”

În cazul de complicitate la tâlhărie în Germania, Curtea de Apel Alba Iulia a emis mandatul de arestare în 2009, cu condiţia ca inculpatul să-şi ispăşească pedepsele primite în ţară.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Publicat

mihai rus sef ipj cluj 4.jpg

Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.

Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică

Publicat

calorifer bun e1730300477355.jpg

ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale

Publicat

guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce

Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.

Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici

Publicat

bonificaţie de 5% din impozit pentru microîntreprinderile bune platnice. florin

Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.

Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe