Connect with us

EVENIMENT

Bărbat din Dâmbovița, reținut pentru trafic de minori. Cum a convins o adolescentă de 15 ani să se prostitueze

Publicat

arestat
arhivă foto

Un bărbat din Dâmbovița a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. Acesta a fost prins în flagrant de către procurorii DIICOT în timp ce explota sexual o minoră, pe care a convins-o să se prostitueze, sub pretextul recuperării unor sume de bani.

La data de 07.06.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului H.I.V., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reţinut faptul că, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie 2020, inculpatul H.I.V. a recrutat, prin inducere în eroare o persoană vătămată minoră despre care cunoştea că are vârsta de 15 ani la acel moment, profitând de faptul că aceasta amanetase şapte inele şi două brăţări din aur în schimbul sumei de 5.000 lei, operaţiune despre care mama sa nu avea cunoştinţă.

Suspectul ştia faptul că minorei îi era foarte teamă că mama acesteia va afla de lipsa bijuteriilor şi o va pedepsi şi în consecinţă, profitând de starea de temere a acesteia, i-a promis în mod mincinos că o va ajuta să facă rost de bani pentru a scoate bijuteriile de la amanet şi a determinat-o să practice prostituţia pentru a face rost de suma respectivă.

Inculpatul nu a avut nici un moment intenţia reală de a folosi banii câştigaţi de minoră din prostituţie pentru a scoate bijuteriile de la amanet, scopul său real fiind de a-şi însuşi în totalitate aceşti bani.

Astfel, în perioada 02 iunie – 06 iunie 2020, inculpatul a transportat persoana vătămată minoră în diferite locaţii de pe raza judeţului Dâmboviţa, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituţiei, obţinând astfel suma de 920 de lei.

La data de 06.06.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului H.I.V.

La data de 07.06.2020, Tribunalul Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului H.I.V. pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură” în Alba. Elevii premiați și cei calificați la etapa națională

Publicat

rezultate la concursul național ”universul cunoașterii prin lectură” în alba.

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură”, etapa județeană Alba, au fost comunicate de inspectoratul școlar. Au participat 100 elevi din unitățile de învățământ din mediul rural din județ.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

Publicat

parc nou manastur.jpg

Un parc a luat locul unei centrale termice în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Zona este acum un loc unde mănășturenii, mici și mari, se bucură de relaxare și mișcare.

Proiectul realizat în cartierul Mănăștur de Primăria Cluj-Napoca a inclus demolarea centralei termice, care se afla între blocuri.

Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

„Clujul cartierelor:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin de protecție doar pe hârtie: Un bărbat din Cugir și-a tâlhărit fosta iubită. Nu avea voie să se apropie de ea

Publicat

ordin de protecție doar pe hârtie: un bărbat din cugir

Ordinele de protecție de multe ori sunt încălcate de către bărbații agresivi. În lipsa unor măsuri reale de protecție, precum brățările electronice de monitorizare, femeile abuzate sunt în continuare în pericol. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. Dosarele pot fi înregistrate până în 17 mai. Acte necesare și procedura

Publicat

titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. dosarele pot fi

Titularizare 2024: Candidații își pot depune dosarele de înregistrare la concursul național, până în 17 mai. Proba scrisă va fi organizată în 17 iulie, iar în iunie se desfășoară inspecțiile la clasă.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe