Connect with us

ACTUALITATE

Bărbat din Pianu de Sus, cu mandat european de arestare pentru trafic de migranți, a fost prins de polițiștii din Alba

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un bărbat din Pianu de Sus, căutat de autoritățile din Franța, pentru trafic de migranți, a fost prins de polițiștii din Alba. Are mandat european de arestare.

Potrivit IPJ Alba, la data de 29 august 2022, poliţiştii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au depistat, pe raza comunei Pianu, un bărbat, de 30 de ani, din Pianu de Sus, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Franța, pentru trafic de migranți.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Patinoarul din Alba Iulia, închis la scurt timp după ce a fost deschis publicului. Care ar fi motivul

Publicat

program patinoar 1000x600.jpg

Patinoarul din Alba Iulia s-a închis în cursul zilei de vineri, 2 decembrie 2022, la scurt timp după ce a fost deschis. Momentan nu se știe când va fi reluată activitatea cu publicul. 

La mijloc ar fi o neînțelgere între primărie și proprietarul patinoarului. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Flaviu Buta, între cele două părți, primăria și administratorul patinoarului ar fi existat o înțelegere clară.

Înțelegerea ar fi fost ca administratorul să monteze patinoarul, jocul de mașini electice, un carusel și alte câteva jocuri de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

COOLJEANUL ZILEI. General (r) Vasile Șomlea: Mi-am dorit foarte mult să devin PILOT

Publicat

somlea 1 1.jpg

Vasile Șomlea, general de brigadă în rezervă, este fostul comandant al ISU Cluj. A îmbrăcat uniforma militară în 1978 și a dat-o jos doar când mergea la culcare. Din 1981 a fost la arma „furtun și tulumbă”, adică la unitatea de pompieri din Turda, după care a juns la Cluj. Din 1994, când s-a înființat SMURD Cluj, a activat ca inspector șef mai întâi, apoi ca și comandat în cadrul ISU Cluj. I-au „trecut prin mână” peste 80.000 de misiuni operative. Vasile Șomlea spune că meseria de pompier implică trei elemente: braţul, mintea şi sufletul. Generalul a zburat la propriu din postul de comandă și a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cel mult 13.000 de militari ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei ruse

Publicat

ucraina razboi
fotografie cu caracter ilustrativ

Cel mult 13.000 de militari ucraineni și-au pierdut viața de la începerea conflictului dintre Rusia și Ucraina, început în februarie 2022, a afirmat joi un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează AFP.

„Avem estimări oficiale din partea Statului Major (…).

Acestea se situează între 10.000 (…) şi 13.000 de morţi”, a precizat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski, la postul ucrainean 24 Kanal (Channel 24).

Potrivit lui Podoliak, şeful statului ucrainean va face publice datele oficiale „atunci când va veni timpul”.

Atunci când forţele ruse luptau în iunie pentru a ocupa întreaga regiune Lugansk, în estul Ucrainei, Zelenski a declarat că ţara sa pierde „între 60 şi 100 de soldaţi pe zi, ucişi în acţiune, şi în jur de 500 de persoane rănite în acţiune”.

Cel mult 13.000 de militari ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei ruse. Cele două părţi adverse sunt suspectate să minimizează amploarea pierderilor de vieţi omeneşti

În tabăra adversă, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a afirmat în septembrie că 5.937 de soldaţi ruşi fuseseră ucişi până la acea dată de la începutul conflictului pe 24 februarie.

Cele două părţi adverse sunt suspectate să minimizează amploarea pierderilor de vieţi omeneşti, pentru a evita să afecteze moralul trupelor lor.

Şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, a estimat în noiembrie că peste 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi de la declanşarea invaziei şi că pierderile erau probabil de acelaşi ordin de partea ucraineană.

Aceste cifre – care nu pot fi confirmate din surse independente – sunt cele mai precise furnizate până la ora actuală de guvernul american.

Mai multe mii de civili au fost de asemenea ucişi în acest cel mai violent conflict armat din Europa din ultimele decenii. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pod nou peste râul Mureș, la Teleac. Podul existent pe DJ 107, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi demolat

Publicat

pod mures dj 107 teleac scaled e1669972282262 1000x600.jpg

Un nou pod peste râul Mureș va fi construit la Teleac, în comuna Ciugud, în locul podului existent de pe DJ 107, care va fi demolat. Investiția se va ridica la peste 29 de milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 29 noiembrie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire pod pe drumul judetean DJ 107, km 4+585, localitatea Teleac”, titular Consiliul Judetean Alba.

Valoarea investiției este estimată la circa 29.500.000 de lei (cu TVA inclus).

Potrivit memoriului tehnic, proiectul prevede…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe