Connect with us

EVENIMENT

Bărbat găsit carbonizat într-o mașină care a luat foc, în județul Sibiu. Cum a izbucnit incendiul

Publicat

Pompierii din Sibiu au intervenit, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în curtea unei locuințe din localitatea Rășinari.

Potrivit ISU Sibiu, a ars autoturismul în totalitate precum și aproximativ 20 mp din acoperișul casei.

La fața locului, după lichidarea incendiului, a fost găsit un bărbat de aproximativ 60 de ani, decedat în autoturism.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al flăcării unei brichete în contact cu gazul unor butelii care se aflau în autovehicul”, au precizat reprezentanții ISU Sibiu.

FOTO: arhiva

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ECONOMIE

Vești proaste pentru români: Managerii anticipează o creștere ACCENTUATĂ a prețurilor

Publicat

bani.png

Managerii chestionați de INS au anticipat pentru o creștere a activității și a numărului de angajați în construcții și comerțul cu amănuntul, precum și o creștere accentuată a prețurilor în industria prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%).

activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra cea mai mare creștere (sold conjunctural +31). Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere accentuată în următoarele trei luni (sold conjunctural +43%).

Vești proaste pentru români: Managerii anticipează o creștere ACCENTUATĂ a prețurilor, mai ales în construcții și comerț

În activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +20%).

Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creșterea accentuată a acestora (sold conjunctural +61%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +23%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +20%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%).Managerii soc ietăţilor comerciale estimează creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +55%).

Conform estimărilor din luna mai 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de creștere (sold conjunctural +29%).

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ”Poluatorul plătește”. Apele Române au dat amenzi de peste trei milioane de lei în primele patru luni ale anului

Publicat

amenzi apele romane sursa foto facebook 3

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) a dat amenzi de peste trei milioane de lei în primele patru luni ale acestui an, pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul gospodăririi apelor, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

În luna aprilie, în cadrul a peste 600 de controale, inspectorii din cadrul ANAR au aplicat amenzi în valoare de 873.500 lei, dintre care, în cel mai mare cuantum şi cel mai mare număr de controale au fost (defalcate) pentru balastiere – 89 controale – amenzi: 430.000 lei; staţii de epurare – 67 controale, amenzi: 75.000 lei; salubrizări – 220 controale, amenzi: 12.500 lei; alte folosinţe – 207 controale, amenzi: 281.000 lei; poluări accidentale – 3 controale, amenzi: 75.000 lei.

FOTO: ”Poluatorul plătește”. Cele mai multe controale, efectuate la balastiere

amenzi apele romane sursa foto facebook 1

În primele patru luni (ianuarie-aprilie) ale anului 2022, la nivel naţional, inspectorii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” au aplicat, în cadrul a 2.525 de controale, amenzi în valoare totală de 3.003.500 lei şi au înaintat 4 sesizări către organele de cercetare penală.

Dintre acestea, cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale (1.470.000 lei – 47% din totalul amenzilor aplicate) şi pentru alte folosinţe (1.171.000 lei – 38% din total).

amenzi deseuri apele romane sursa foto facwbook

Echipele de inspectori din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” acţionează în teren prin verificarea şi, după caz, sancţionarea celor care nu respectă legislaţia din domeniul apelor.

amenzi apele romane sursa foto facebook 2

În cadrul acţiunilor de control, inspectorii stabilesc măsuri care vizează readucerea apelor şi a lucrărilor afectate la starea iniţială prin aplicarea principiului „poluatorul plăteşte”.

Activităţile Inspecţiei Administraţiei Naţionale „Apele Române” sunt în plină desfăşurare şi se vor intensifica în perioada imediat următoare.

sursa foto: Facebook/ Apele Române

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Restricții de circulație pe Valea Prahovei

Publicat

lucrari strada

Vineri, 27 mai 2022, până la ora 18.00, sunt impuse restricții de circulație pe DN 1 București-Brașov, pe sensul de mers către București. Se efectuează lucrări la partea carosabilă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că vineri, 27 mai, circulația rutieră este restricționată pe a doua bandă pe sensul de mers către București al DN1 București-Brașov, între kilometrii 87 – 83, în localitățile Bănești și Băicoi, județul Prahova.

Restricțiile de circulație sunt impuse până la ora 18.00

Potrivit sursei citate, restricțiile se aplică pentru a permite efectuarea unor lucrări de asfaltare și frezare a carosabilului.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Microbuz răsturnat pe șosea pe Autostrada A3 Turda – Borș

Publicat

microbuz rasturnat a3

Traficul este blocat, vineri dimineață, pe Autostrada A3 Turda – Borș, după ce un microbuz s-a răsturnat pe șosea. Din primele date, accidentul s-a soldat cu pagube materiale.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc pe Autostrada A3 Turda-Borș, la kilometrul 22, calea 1, în zona localității Gilău, județul Cluj.

UPDATE: Microbuz răsturat pe șosea pe Autostrada A3 Turda – Borș. Ce au găsit salvatorii la fața locului

La locul accidentului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Turda, cu  o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ.

Pompierii au găsit un bărbat care ieșit singur afară și nu necesita îngrijiri medicale.

Din primele informații, un microbuz de transport marfă a acroșat parapetul median și s-a răsturnat pe carosabil, blocând banda numărul 2.

Potrivit primelor informații, nu este rănită nicio persoană.  În microbuz se afla doar șoferul.

Traficul rutier se desfășoară doar pe prima bandă.

Citește mai departe