EVENIMENT
Bărbat lovit de un TIR pe DN 3, în județul Călărași. Trafic oprit

Un bărbat a fost lovit de un TIR, joi seară pe DN 3, în județul Călărași. Traficul rutier este oprit.
Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe DN 3 București-Călărași, la kilometrul 24+700 de metri, în afara localității Fundulea, județul Călărași, a avut loc un accident rutier.
Din primele date, un autotren a acroșat un pieton.
Victima, un bărbat de 42 de ani, a suferit diferite leziuni, însă este conștient și cooperant.
Traficul rutier este oprit.

Un bărbat care nu avea permis de conducere, a fost depistat la volan, sâmbătă, de polițiștii din Gorj.
Potrivit IPJ Gorj, la data de 25 martie 2023, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari au depistat, în trafic, un bărbat de 32 de ani, din comuna Bâlteni, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
EVENIMENT
Update foto: Accident grav pe un drum din județul Arad. Șase persoane au fost rănite, dintre care una încarcerată. A fost solicitat elicopterul

Un grav accident rutier a avut loc, sâmbătă la amiază pe o șosea din județul Arad. Șase persoane au fost rănite, una încarcerată. A fost solicitat elicopterul SMURD.
Potrivit ISU Arad, accidentul rutier s-a produs pe DJ 709 J între localitățile Iratoșu și Variașu Mic.
UPDATE ora 13.15: Toate cele 6 victime, 3 bărbați și 3 femei vor fi transportați la UPU. Toți 6 sunt conștienți și cooperanți,
În eveniment au fost implicate două autoturisme, ambele ieșite în afara părții carosabile.
Echipajele ajunse la fața locului au găsit 6 victime dintre care una încarcerată.
La fața locului a intervenit AT5002 Curtici, Descarcerarea ușoară a Detașamentului Arad, SMURD Terapie Intensivă Arad cu un total de 8 subofițeri și 2 soldați.
A fost solicitat în sprijin: elicopterul SMURD, și încă 2 ambulanțe.
Stire in actualizare
EVENIMENT
Caz șocant într-o localitate din Buzău: Trei copii au ucis un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă

Trei minori din localitatea Căldărăşti – Pogoanele, judeţul Buzău, în vârstă de 9, 10 respectiv 15 ani, sunt cercetaţi în stare de libertate, după ce ar fi omorât un bărbat de 80 de ani pentru a-i sustrage o bicicletă.
Fapta ar fi avut loc pe 22 spre 23 martie, într-o zonă din extravilanul localităţii. Potrivit unor surse judiciare, bătrânul a fost găsit dezbrăcat într-o vie, iar pe corp avea echimoze.
Totodată, oamenii legii ar fi identificat urme pe mâini, semn că bărbatul a fost legat la un moment dat, dar ulterior a reuşit să scape.
Cei trei copii au fost identificaţi de poliţişti. Potrivit legii, cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea de 15 ani urmează sa fie expertizat din punct de vedere psihiatric.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei.
Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, a declarat pentru AGERPRES că cei trei minori nu aveau antecedente.
„Sunt în legătură cu autorităţile care instrumentează cazul şi vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecţie pentru minori. Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta.
Copiii fac parte toţi din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor”, a precizat asistentul social de la Primăria Pogoanele.
Pe parcursul zilei de vineri, autorităţile au efectuat necropsia, iar sâmbătă procurorii care instrumentează cazul vor urma să facă audieri. Agerpres

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene au înregistrat o creștere semnificativă în sezonul 2022-2023, care a început la 1 iulie 2022. Potrivit datelor publicate marți de Comisia Europeană și citate de Reuters, exporturile de grâu moale au ajuns la 22,13 milioane de tone la data de 19 martie 2023.
Aceasta reprezintă o creștere de 8% față de cele 20,52 milioane de tone exportate în aceeași perioadă a sezonului 2021-2022.
Conform acestor date, Franţa a rămas cel mai mare exportator de grâu din UE în acest sezon, cu 8,69 milioane de tone exportate până la data de 19 martie anul curent, urmată de România cu 2,77 milioane de tone. Pe locurile următoare se situează, în ordine, Germania cu 2,60 milioane de tone de grâu exportate, Lituania, cu 1,97 milioane de tone, şi Polonia cu 1,86 milioane de tone de grâu exportate.
Datele Comisiei mai arată că UE a exportat în sezonul actual o cantitate de 4,33 milioane de tone de orz, cu aproape 30% mai puţin decât cele 6,18 milioane tone de orz exportate în aceeaşi perioadă a sezonului 2021/22, în timp ce importurile de porumb ale UE au crescut semnificativ, cu 66%, până la 19,73 milioane de tone.
Din cele 19,73 milioane de tone de porumb importate până acum de blocul comunitar, o cantitate de 1,14 milioane de tone a fost importată de România.
La porumb, Spania a rămas cel mai mare importator din UE în acest sezon, cu 6,76 milioane de tone până acum, urmată de Ţările de Jos cu 2,26 milioane de tone, Portugalia, cu 1,54 milioane de tone, Italia, cu 1,52 milioane de tone, Ungaria cu 1,46 milioane de tone, Polonia, cu 1,2 milioane de tone, şi România, cu 1,14 milioane de tone.
România este al doilea mare exportator de grâu din Uniunea Europeană, în sezonul 2022-2023. Care sunt principalele surse pentru importurile de porumb ale UE
Datele Comisiei Europene arată că Ucraina, Brazilia, Canada, Serbia şi Rusia sunt principalele surse pentru importurile de porumb ale UE în sezonul 2022/23.
În cazul Ucrainei se înregistrează o creştere semnificativă, de la 6,490 milioane tone de porumb importate în UE în sezonul 2021/22 până la 10,156 de milioane de tone de porumb importante de blocul comunitar până acum în sezonul 2022/23.
Luni, Comisia Europeană a anunţat că doreşte să recurgă la o rezervă de criză pentru a sprijini fermierii din Polonia, România şi Bulgaria, destabilizaţi de afluxul de importuri agricole ucrainene sub liberalizarea temporară a comerţului cu UE după invazia ţării de către Rusia.
Acest sprijin de 56,3 milioane de euro, finanţat din rezerva Politicii Agricole Comune (PAC), are ca scop compensarea „pierderilor economice datorate creşterii importurilor de cereale şi oleaginoase” venite din Ucraina „şi limitarea impactului dezechilibrelor pieţei”, a indicat Executivul european. Agerpres