Connect with us

EVENIMENT

Bărbat lovit MORTAL de o mașină, pe un drum județean din Galați

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat din judeţul Galaţi a fost accidentat mortal în timp ce traversa DJ 242 în localitatea Băneasa, informează, marţi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la producerea unui accident rutier, în localitatea Băneasa, soldat cu decesul unui pieton.

La faţa locului, poliţiştii au stabilit că un bărbat, de 67 de ani, a fost acroşat de un autoturism în timp ce traversa DJ 242, în localitatea Băneasa.

Conducătorul auto implicat în accident a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor concrete în care s-a produs accidentul. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Mașină scăpată de sub control într-o localitate din Dâmbovița. Trei persoane rănite

Publicat

dambovita
Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, joi seară în localitatea Pietrari din județul Dâmbovița. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit de pe drum. În urma imactului trei persoane au fost rănite.

Potrivit ISU Dâmbovița, pompierii au intervenit pentru a asigura zona în cazul unui accident rutier produs în comuna Pietrari.

La locul evenimentului au fost identificate 3 victime care sunt asistate de echipajele medicale SAJ Dâmbovița.

dambovita 2

Persoanele erau ieșite din autovehicul la sosirea echipelor de intervenție.

La fața locului au acționat pompierii de la Garda Voinești cu 1 ASAS si SAJ cu 3 ambulanțe.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosar penal pentru un brașovean prins cu peste 5.000 de articole pirotehnice cumpărate online

Publicat

masina politia 1 590x354 1

Un braşovean s-a ales cu dosar penal după ce, în 1 decembrie, a fost depistat în trafic, de poliţişti, cu peste 5.000 de articole pirotehnice în maşină.

În maşina bărbatului, oprit de poliţişti în localitatea Hoghiz, au fost găsite 5.170 articole pirotehnice din categoria P1, 25 bucăţi din categoria F2, 120 de articole pirotehnice categoria II şi 5 bucăţi categoria F3.

Poliţiştii au stabilit că materialele pirotehnice ar fi fost achiziţionate din mediul online, iar bărbatul în cauză nu avea documente legale de provenienţă.

Articolele pirotehnice au fost confiscate pentru continuarea cercetărilor.

Bărbatul este cercetat penal pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 125/1995 privind regimul materiilor explozive, în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Rafila: Decizia privind obligativitatea certificatului COVID trebuie luată în urma unui mecanism consultativ şi incluziv

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că decizia privind introducerea obligativităţii certificatului COVID va fi una politică şi va trebui luată în urma unui mecanism „consultativ şi incluziv”, subliniind că libertatea religioasă reprezintă un element de bază în acest sens.

El a fost întrebat dacă în opinia sa obligativitatea „certificatului verde” se impune şi în cazul persoanelor care intră în lăcaşurile de cult.


„Libertatea religioasă trebuie respectată. Aş vrea să schimbăm această denumire de certificat verde. Este, de fapt, o rugăminte şi a Comisiei Europene, certificatul verde este destinat circulaţiei în spaţiul comunitar. Noi discutăm de un certificat COVID sau stop COVID, pe care-l adoptă fiecare stat membru în interior pentru a lua măsuri de combatere a pandemiei, deci de limitare a consecinţelor pandemiei. Cred că atunci când vom lua o decizie, care va fi până la urmă o decizie politică, ea trebuie luată în urma unui mecanism consultativ şi incluziv. Adică, nu trebuie să fie o decizie discreţionară, trebuie să fie o decizie care să fie cunoscută, înţeleasă şi respectată de toată lumea, iar libertatea religioasă reprezintă unul dintre elementele de bază. Nu putem discuta doar de faptul că există, dacă vreţi, acces la magazinele de strictă necesitate, noi credem că şi accesul la serviciile religioase trebuie să ţină cont de acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila, joi, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii cultelor religioase din România, unde a participat alături de premierul Nicolae Ciucă.

El a reluat mesajul premierului, potrivit căruia vaccinarea reprezintă o parte a soluţiei, o alta fiind reprezentată de comportament.

„Vă spunea domnul prim-ministru un lucru foarte important, vaccinarea este o parte a soluţiei. Dacă vom avea alături de noi cultele religioase, societatea în ansamblul ei, atunci şi cealaltă parte referitoare la comportamentul individual, responsabiliatea individuală, cred că poate fi modificat în aşa fel încât să limităm transmiterea”, a afirmat Rafila.

Întrebat dacă Legea privind certificatul COVID va fi adoptată până la Crăciun, el a precizat: „Asta depinde foarte mult de Parlament, dar, cu siguranţă, în această lună vom avea o decizie care să permită luarea unor măsuri”.

„Discutam zilele trecute despre o variantă care să permită introducerea sau chiar renunţarea la certificatul COVID în funcţie de anumiţi parametri epidemiologici măsurabili şi cunoscuţi din vreme de către toată lumea”, a declarat Rafila. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Magazinele Lidl sancționate de Protecția Cosumatorilor

Publicat

Echipe de comisari ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au efectuat o serie de controale la magazine ale lanțului Lidl Discount SRL, la nivel național. În urma verificărilor, până în acest moment, au fost aplicate amenzi de peste 350.000 de lei.

Comisarii au dispus și o serie de măsuri complementare de încetare a practicilor comerciale incorecte, de retragerea de la comercializare a produselor alimentare neconforme, de oprire temporară a prestării serviciului pentru anumite zone din magazine, în general, cele care conțineau vitrine de refrigerare sau de congelare, precum și propuneri de suspendare a activității pentru o perioadă de până la 6 luni, la un magazin din județul Ilfov

Cele mai frecvente abateri constatate au fost:
– utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate sau într-o fază avansată de deteriorare
– comercializarea unor produse cu termen de valabilitate depășit
– comercializarea unor legume-fructe cu modificări din punct de vedere organoleptic
– prezența unui strat gros de gheață pe lăzile frigorifice
– prezența unor insecte congelate în vitrinele frigorifice, a unor resturi alimentare, praf sau lichide provenite de la defecțiuni de funcționare
– neconcordanța prețurilor de la raft cu cele de la casa de marcat
– nerespectarea regulilor privind promoțiile
– deficiențe privind modul de preparare a produselor de patiserie-brutărie
– utilizarea unor agregate de coacere neigienizate
– deficiențe frecvente de etichetare și informare a consumatorilor

”Mă surprinde să continui să văd astfel de imagini, în marile magazine. Este intolerabil să găsești insecte congelate într-o vitrină depre care reprezentantul operatorului economic spune ca sunt igienizate la fiecare două zile. Tocmai am intrat în luna sărbătorilor de iarnă și îi anunț pe toți operatorii economici că vom intensifica și mai mult controalele, în mod deosebit în zona alimentară”, a declarat Mihai Culeafă, președintele ANPC.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe